Το έτος της αποκάλυψης ήταν το 2013

Το 2013 ήταν που η δημοσιογραφική ομάδα του vachosradio, διεξήγαγε έρευνα ! Για την κατάσταση που επικρατούσε στο παιδοκαρδιοχειρουργικό σύστημα της χώρας μας. Ήταν η χρονιά που ο Ηλίας Αλεξάνδρου από το Βλαχιώτη Λακωνίας εκλιπαρούσε με μήνυμα στο facebook! H να πάρει τα απαραίτητα έγγραφα από τα αρμόδια νοσοκομεία και να μεταβεί στη Γενεύη να χειρουργηθεί! Η ένα από τα αρμόδια νοσοκομεία ( Αγία Σοφία η Ωνάσειο ) να στείλει πρόσκληση στον Αυξέντιο Καλαγκό, να έρθει στην Ελλάδα να τον χειρουργήσει! Μετά από δικό μας αγώνα και σύγκρουση με το σύστημα, μετέβη καθυστερημένα στη Γενεύη! Όπου τελικά δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή!

Η όλη διαδικασία και κάποιες μαρτυρίες συνανθρώπων μας, μας οδήγησαν σε έρευνα! Ξετυλίγοντας το κουβάρι βήμα βήμα φτάσαμε στο 2011. Την εποχή που ο Ανδρέας Λοβέρδος σφράγισε το Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Α.Π. ! Αναζητώντας αλήθειες και γεγονότα! Συντάξαμε την έρευνα που προαναφέραμε!! Την οποία καταθέσαμε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου προς διερεύνηση!

Περί τα τέλη Μαΐου του 2013, με κάποιες ομολογουμένως πονηρές κινήσεις μας, άνοιξε πάλι το ΕΚΑΣΚΑΠ και άρχισε να υπολειτουργεί! Εννέα χρόνια μετά βρισκόμαστε πάλι επί των επάλξεων, γιατί κάποιοι, σκέφτονται, να το ξανακλείσουν! Η να το κρατούν υποστελεχωμένο, υπολειτουργικό, εξυπηρετώντας συμφέροντα του Ωνασείου. Η αποκάλυψη αυτών των δολοπλόκων ατόμων (ήδη τους γνωρίζουμε) θα είναι το αποτέλεσμα της έρευνας που διεξάγουμε αυτήν την εποχή!

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας στη Βουλή

Διαβάζουμε στο ΒΗΜΑ μεταξύ άλλων:

Ακολουθούν προσλήψεις

”Σύμφωνα με όσα υποστήριξε στη Βουλή η Μίνα Γκάγκα, σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στο «Παίδων».

«Για την αντιμετώπιση των αναγκών σε προσωπικό έχουμε ήδη ανοίξει τις πλατφόρμες και σήμερα έχουμε ανθρώπους που θα προσλάβουμε για τα χειρουργεία. Έχουμε μετακινήσει μια γιατρό με εξειδίκευση στην αναισθησιολογία στο «Παίδων» από τον «Ευαγγελισμό» και έναν από τη Βούλα, οπότε τα χειρουργεία προχωράνε, αυτή τη στιγμή» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός και συμπλήρωσε πως παράλληλα, έχουν προκηρυχθεί οι θέσεις για όλα τα νοσοκομεία των κεντρικών πόλεων που μέχρι τώρα δεν είχαν προκηρυχθεί.

Παράλληλα, η κυρία Γκάγκα τάχθηκε κατά της πρότασης για επίταξη των ιατρών αναισθησιολόγων από τον ιδιωτικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι «με υποχρεώσεις δεν δουλεύει τίποτα και εννοώ με τα υποχρεωτικά και τα εντέλλεσθαι».

«Άρα συζητάμε με τους συναδέλφους, είμαστε σε συνεχή επαφή και το «Παίδων» λειτουργεί και θα λειτουργεί κανονικά» συμπλήρωσε.”

Δηλαδή από το 2019 που αναλάβατε κυβέρνηση ακόμα προσλήψεις κάνετε; αναρωτιόμαστε εμείς!

Δείτε λοιπόν γιατί ακόμα κάνουν προσλήψεις!

Συμπλήρωσε μεταξύ άλλων η κυρία Υπουργός!

”Στο Ωνάσειο τα παιδοκαρδιοχειρουργικά

Αναφορικά με τα παιδοκαρδιοχειρουργικά περιστατικά στο «Παίδων», η κυρία Γκάγκα, υπογράμμισε πως «εδώ και δέκα χρόνια γίνονται το πολύ εβδομήντα επεμβάσεις το χρόνο. Ουσιαστικά το «Παίδων» κάνει κάποιες περιορισμένες επεμβάσεις. Όμως έχουμε άλλο νοσοκομείο που λειτουργεί τελείως δημόσια, το Ωνάσειο και κάνει 250 επεμβάσεις το χρόνο. Σήμερα το Ωνάσειο είναι αυτό που έχει την εμπειρία για τέτοιες επεμβάσεις».

Επίσης, η αναπληρώτρια υπουργός σημείωσε πως «αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει παιδί που δεν μπορεί να νοσηλευτεί με παιδοκαρδιοχειρουργικό πρόβλημα, άμεσα και δωρεάν στην Ελλάδα, άμεσα και δωρεάν στο Ωνάσειο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο».

Διαβάστε προσεκτικά τι λέει η κυρία Υπουργός: Στο Παίδων εδώ και δέκα χρόνια γίνονται εβδομήντα το χρόνο επεμβάσεις! Δεν εξηγεί όμως ότι το υπουργείο δίνει μία ημέρα την εβδομάδα για χειρουργείο! Ενώ το Ωνάσειο χειρουργεί όποτε θέλει! και όσα περιστατικά θέλει! Πείτε κυρία Υπουργέ την αλήθεια στον κόσμο! Κρατάτε υποστελεχωμένο το ΕΚΑΣΚΑΠ στο Αγία Σοφία, γιατί εξυπηρετείτε τα συμφέροντα του Ωνασείου! Αν δεν είχε τόσα πολλά περιστατικά το Ωνάσειο, πως θα δικαιολογούσατε την χρηματοδότησή του; Και εξ αυτών το φτωχό μας μυαλό ταξιδεύει και κάπου αλλού κυρία Υπουργέ!

Όσον αφορά για την εμπειρία των γιατρών κυρία Υπουργέ, δημοσιοποιήστε εσείς σαν υπουργείο τα χειρουργικά αποτελέσματα των δυο νοσοκομείων! Να σας θυμίσω την κόρη Σταθώρη; το καλοκαίρι του 2022; Η θέλετε και άλλα; Να σας θυμίσω την περίπτωση του τσιγγανόπουλου το οποίο χειρούργησε στο Αγία Σοφία γιατρός που τον έχετε και τον καμαρώνετε στην Επιτροπή Αξιολόγησης γιατί είναι ”κολλητός σας” κυρία Υπουργέ; Θέλετε κι άλλα κυρία Υπουργέ;

Ρωτήστε τον κουμπάρο σας κυρία Υπουργέ τον κ. Γεώργιο Σαρρή (αλήθεια τώρα είστε κουμπάροι; έτσι με πληροφόρησαν)! Πως έγινε το 2015 να βραβευθεί το ΙΑΣΩ στο οποίο χειρουργούσε ο κ. Σαρρής ως το μοναδικό παιδοκαρδιοχειρουργικό κέντρο με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση ενώ ένα χρόνο πριν κατά την διάρκεια θητείας του ιδίου του κ. Σαρρή στο ΙΑΣΩ, πέθανε βρέφος γιατί δεν υπήρχε ασθενοφόρο να το μεταφέρει στο Ωνάσειο! Πόσα πληρώσατε κύριε Σαρρή στην Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρία για την πιστοποίηση, εις βάρος άλλων κέντρων με καλύτερα χειρουργικά αποτελέσματα από το δικό σας; Απαντήστε μας κύριε Σαρρή; Ρωτήστε σχετικά τον κουμπάρο σας κυρία Υπουργέ!

 

Πως εξελίχθηκαν χρονολογικά τε γεγονότα!

18 Σεπτεμβρίου 2013: To ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ ανακοινώνει την ίδρυση και λειτουργία ενός τμήματος παιδοκαρδιολογίας και ενός τμήματος παιδοκαρδιοχειρουργικής.

11 Σεπτεμβρίου 2014: Πεθαίνει βρέφος γιατί το ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ δεν είχε ασθενοφόρο να το μεταφέρει στο Ωνάσειο! Ούτε και το ΕΚΑΒ!

19 Δεκεμβρίου 2014: Προσφυγή του πατέρα του θανόντος βρέφους στο Συμβούλιο της Επικρατείας για αναίρεση αδειών λειτουργίας της παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του  νοσοκομείου ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ.

24 Νοεμβρίου 2015: Το ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρία  αποτελεί το μοναδικό στην Ελλάδα Κέντρο με Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση!

01 Νοεμβρίου 2019: Ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός ξεκινάει την συνεργασία του με το ΙΑΣΩ με Διευθυντή Παιδιοκαρδιοχειρουργικής τον κ. Σαρρή!

10 Δεκεμβρίου 2019: Εκδίκαση της προαναφερόμενης προσφυγής (πέντε χρόνια μετά)! Για ποιο λόγο τόση καθυστέρηση; Μα φυσικά! Στην κλινική όλα αυτά τα χρόνια χειρουργούσε ο κ. Γεώργιος Σαρρής και η παρέα του! Και γιατί καθυστέρησε τόσο το δικαστήριο στο ΣτΕ; Γιατί όπως αναφέρει σε σχόλιό της η κ. Αναστασία Παλαιολόγου στο άρθρο της κ. Μπούτση   στο    www.reportersunited.gr

Ιανουάριος του 2020: Αποχωρεί (η τον διώχνουν) ο κ. Σαρρής από το ΙΑΣΩ

19 Φεβρουαρίου 2020: Το ΙΑΣΩ ανακοινώνει συνεργασία με τον καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό!

12 Ιανουαρίου 2021: Δημοσιεύεται η συγκρότηση Επιτροπής για τον Εκσυγχρονισμό των Παιδοκαρδιοχειρουργικών Κέντρων με πρόεδρο τον κ. Γεώργιο Σαρρή κουμπάρο της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας.

23 Δεκεμβρίου 2021: Δημοσιεύεται η υπ’ αριθμόν 2463/2021 απόφαση του ΣτΕ! η οποία ακυρώνει την άδεια λειτουργίας της Παιδοκαρδιοχειρουργικής κλινικής του ΙΑΣΩ.

Η απάντηση της κ. Παλαιολόγου στο δημοσίευμα της κ. Μπούτση

Κυρία Μπούτση, ενδιαφέρον το άρθρο σας. Αυτό που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον, παρόλο που
φαίνεται να έχετε ερευνήσει ιδιαίτερα την περίπτωση του βρέφους που πέθανε το 2014, είναι η
απουσία αναφοράς στον καρδιοχειρουργό που χειρούργησε το βρέφος και κατά του οποίου έχει
επίσης στραφεί ο πατέρας του αποθανόντος νεογνού, που αν δεν με απάτα η μνήμη μου είναι νομικός.
Τυχαίνει πλέον αυτός ο καρδιοχειρουργός να μην συνεργάζεται πλέον με το ΙΑΣΩ από το 2019.
Συγκεκριμένα, αναζήτησε στέγη σε όλα τα ιδιωτικά νοσοκομεία μετά την δεκαετή και πλέον εργασίαστο ΩΚΚ από το οποίο , λέγεται ότι δεν έφυγε οικειοθελώς. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι παραλείπετε να ενημερώσετε το κοινό ότι έχει συγγενική σχέση με την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας κα Α. Γκάγκα. Μάλιστα όσο προσπαθούσε να βρει μία νέα θέση σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο, διορίστηκε επικεφαλής επιτροπής του ΚΕΣΥ με σκοπό την αναμόρφωση της Παιδοκαρδιολογίας και Παιδοκαρδιοχειρουργικής στην Ελλάδα.
Αναρωτιέστε γιατί πήρε εφτά χρόνια να εκδοθεί απόφαση χωρίς πάλι να σχολιάζεται ότι ο πεθερός του καρδιοχειρουργού που χειρούργησε το βρέφος το 2014, ήταν ανώτατος δικαστικός, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε πρόσφατα.
Εφόσον ενδιαφερόσαστε για την ιδιωτική υγεία και συγκεκριμένα για το ΙΑΣΩ γιατί δεν ερευνάτε λίγο την σχέση του εν λόγω καρδιοχειρουργού με τον τωρινό πρόεδρο του ΔΣ/ΙΑΣΩ.

Με πόσα χρήματα ”λαδώσατε” την Ευρωπαϊκή Παιδοκαρδιοχειρουργική Εταιρία κ. Σαρρή για την πιστοποίηση; Σίγουρα γνωρίζετε! Και θα μας απαντήσετε ΕΣΕΙΣ σε σχετικό έγγραφό μας προς την εταιρία. Καθώς τυχαίνει να είστε Πρόεδρός της! Θα μας απαντήσετε ΕΣΕΙΣ για ΕΣΑΣ κύριε Σαρρή! Πόσο ευτυχές γεγονός για εμάς να αναδείξετε την διαπλοκή σας με την εταιρία!

Αναφέρει μεταξύ άλλων η κ. Παλαιολόγου

”Στο άρθρο Σας, γενικεύετε τις αστοχίες του ΙΑΣΩ – που πιθανά να είναι πολλές- χωρίς όμως να
αναφέρετε στην αλλαγή διοίκησης στην διεύθυνση της καρδιοχειρουργικής κλινικής, από τον
Φεβρουάριο του 2020. Αυτή πέτυχε όσο κράτησε η συνεργασία της με το ΙΑΣΩ, να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά που γεννιούνται με καρδιοπάθειες να χειρουργούνται στην Ελλάδα, με επιτυχία αντίστοιχή με αυτή κέντρων αναφοράς του Εξωτερικού.”

Συνεργασία Αυξέντιου Καλαγκού με ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ

Το ΙΑΣΩ ΠΑΙΔΩΝ δημοσίευσε στις  19 Φεβρουαρίου του 2020 την συνεργασία του με τον Αυξέντιο Καλαγκό! Μετά την αποχώρηση του κ. Γεωργίου Σαρρή! Σύμφωνα με πληροφορίες δικές μας δεν μπορούσε να αντέξει και να συναγωνισθεί τον κ. Καθηγητή, του οποίου την είσοδο απαγόρευε στο χειρουργείο μιας και ήταν διευθυντής! Μετά βέβαια την έρευνά μας και την επιβεβαίωση του ”πεθερού δικαστικού”, φαίνεται να δημιούργησε θέματα ανάρμοστης συμπεριφοράς προς τον κ. Καλαγκό, έτσι ώστε να αναγκάσει το νοσοκομείο να τον διώξει, και να μην ”λουστεί ο ίδιος” την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, βάσει της απόφασης του ΣτΕ, που προφανώς γνώριζε λόγω του ”πεθερού δικαστικού”, ! Και η οποία δημοσιεύτηκε στις 23 Δεκεμβρίου του 2021!

Είναι φρόνιμο να διαβάσει κανείς προσεκτικά τις παραπάνω ημερομηνίες και να κατανοήσει τα γεγονότα που διεξήχθησαν κατ αυτές!

Σε επόμενο άρθρο μας η συνέχεια!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.