Εικόνα 1: Φωτο από AnatropiNews. Διανύουμε κρίσιμες Γεωπολιτικές και Γεωοικονομικές περιόδου

Ιωάννης Σπ. Λαζαράκος Email: jlazarakosdim@yahoo.gr
E-mail: jlazarakosdim@yahoo.gr

Η ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΟΡΥΦΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΡΥΓΜΟΥΣ

Η συνεκμετάλλευση των ενεργειακών φυσικών πόρων στο Αιγαίο, από Ελλάδα και Τουρκία δημιουργεί τρομερές εσωτερικές πολιτικές καταστάσεις στην χώρα μας. Τόσο η Φατρία των ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ, όσο και των ΑΨΒΟΥΡΓΩΝ, δηλαδή η ΗΠΑ και η Γερμανία απαιτούν την συνεκμετάλλευση αυτή. Διότι ένας  τυχόν πόλεμος μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, όσο γρήγορος και αν είναι! Aφού και οι δύο χώρες δεν έχουν τα αναγκαία αποθέματα πολεμικού υλικού για να τον παρατείνουν πέρα από έξι-εφτά ημέρες. Θα δημιουργήσει καταστάσεις ανεξέλεγκτες. Και στο πολεμικό παιχνίδι μοιραία θα εισβάλλουν και θα εμπλακούν Ρωσία, Κίνα και Ιράν για δικά τους γεωπολιτικά οφέλη. Αυτό επουδενί το επιθυμούν ΗΠΑ και Γερμανία και κατά επέκταση ΝΑΤΟ και Ε.Ε.

Συγκυβέρνηση Ν.Δ.- Σύριζα

Αυτά που ενδεχομένως θα συμβούν πολύ γρήγορα θα είναι πρωτόγνωρα για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην χώρα μας. Δηλαδή η συγκυβέρνηση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Πράγμα όμως το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καθόλου δεν το επιθυμεί, αλλά δέχεται αφόρητες πιέσεις προκειμένου να υποκύψει. Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλλον επιθυμεί την συγκυβέρνηση με το ΚΙΝΑΛ, χωρίς να τον ενδιαφέρει το αν έχει ή δεν έχει αλλάξει αρχηγό.

Νέο μνημόνιο

Πέρα όμως από όλα αυτά, παράλληλα υπάρχει η φτωχοποίηση της Ελλάδος! Εξαιτίας του COVID19 και των κλειδωμάτων ( Lockdown) που έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά την εθνική μας Οικονομία. Κατά ορισμένους ειδικούς το έλλειμμα έχει σκαρφαλώσει στο 20% περίπου. Για τον λόγο αυτό δεν είναι λίγοι οι αναλυτές αυτοί που ισχυρίζονται ότι στο ερχόμενο κοντινό διάστημα θα μας επιβληθεί και άλλο Μνημόνιο! Ενδεχομένως πιο διακριτό από τα προηγούμενα.

Συνοψίζοντας

Συνοψίζοντας όλα αυτά έχουμε τα τρία τούτα πράγματα: Συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο, που αν χρειαστεί  θα ζήσουμε αμυνόμενοι θερμό επεισόδιο πολύ πιθανό στο Ν.Α Αιγαίο που θα αποτελέσει την αφορμή της συνεκμετάλλευσης.

Δεύτερο είναι το Μνημόνιο, το αναμενόμενο από πολλούς και τρίτο η ακόμη μεγαλύτερη φτωχοποίηση μας. Δεν αναφερόμαστε στην παράνομη είσοδο οικονομικών μεταναστών που είναι ισλαμικός πληθυσμός, διότι αυτό σε έξαρση ή σε ύφεση δεν σταμάτησε ποτέ.

Όλα αυτά είναι προμηνύματα  που δεν εγγυώνται την κοινωνική ειρήνη και την εθνική ασφάλεια εντός της χώρας μας. Αλλά αντίθετα φανερώνουν, εάν και εφόσον συμβούν, που είναι πολύ πιθανόν να συμβούν, να δημιουργήσουν αλυσιδωτές απρόβλεπτες πολιτικές και κοινωνικές αντιδράσεις. Τέλος πιστεύουμε ότι το κοινωνικό-υγειονομικό χάος των εμβολίων που δημιουργήθηκε θα παρέλθει ξαφνικά, πολύ σύντομα και κανείς πια δεν θα μιλάει για αυτό.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.