ΛΟΓΟΣ ΘΕΟΥ ΠΑΝΟΠΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ένα πλήθος ερωτημάτων αγωνίας και ζόφου βασανίζουν σήμερα τους Έλληνες, αλλά και πολλούς σκεπτόμενους ανθρώπους των πέντε Ηπείρων. Τα βασανιστικά αυτά ερωτήματα του κόσμου αφορούν γεωπολιτικά και γεωοικονομικά ζητήματα. Ζητήματα δηλαδή που έχουν να κάνουν τόσο με την επιβίωση του παρόντος, όσο και με την μελλοντική διαβίωση. Η σημερινή ανθρώπινη αγωνία αυξάνεται με τους λοιμούς και λιμούς που ήδη ζούμε. Ο COVID-19 με τις μεταλλάξεις του απειλεί ολόκληρη την ανθρωπότητα, ενώ η πείνα δεκαετίες τώρα σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους που καμία πανδημία μέχρι σήμερα δεν έχει σκοτώσει τόσους! Αλλά με όλα αυτά που ζούμε σήμερα δυστυχώς περιμένουμε τα χειρότερα. Ποια είναι αυτά;

Σύμφωνα με τον Αγιοτριαδικό προφητικό και ενιαίο λόγο (π.Χ και μ.Χ) αυτά που ζούμε ήδη έχουν προφητευθεί και αναμένονται οι μεγάλοι πόλεμοι, οι συγκλονιστικές εμφύλιες ταραχές, όπως αυτές που ήδη άρχισαν στις ΗΠΑ και δυστυχώς θα κορυφωθούν μέχρι να την αφανίσουν. Επίσης η ανθρωπότητα αναμένει και καταστροφικούς σεισμούς. Όλα αυτά δεν είναι λόγια ανθρώπου. Είναι Λόγος Θεού και για όσους έχουν τη γνώση αποτελεί πανοπλία. Αυτή η γνώση που μας χαρίζει η Αγία Τριάδα, διά πρεσβειών της Αειπαρθένου Παντανάσσης Θεοτόκου και όλων των Αγίων Δυνάμεων, θα μας σώσει όπως σώζει η πανοπλία τον πολεμιστή γιατί εδραιώνεται η πίστη μας που είναι το παν. Να λοιπόν τι μας προλέγει πριν 2.000 χρόνια ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και Παντοκράτωρ.

Στο κατά Ματθαίο ευαγγέλιο

Διαβάζουμε στο κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο, κεφ.24 και στίχοι 3-14 για το τέλος του κόσμου: «3.Κι ενώ αυτός καθόταν στο όρος των ελαιών, τον πλησίασαν οι μαθητές ιδιαιτέρως και του είπαν. Πες μας πότε θα γίνουν όλα αυτά; Και ποιο είναι το σημάδι που θα προαναγγέλλει την ένδοξή σου παρουσία και το οριστικό τέλος του κόσμου αυτού. 4.Κι ο Ιησούς τους αποκρίθηκε. Προσέχετε μη σας παραπλανήσει κανείς. 5.Διότι θα έλθουν πολλοί που θα διεκδικούν και θα οικειοποιούνται το όνομα του Μεσσία, το οποίο είναι δικό μου, και θα λένε εγώ είμαι ο Χριστός. Και θα παραπλανήσουν πολλούς. 6.Πρόκειται λοιπόν να ακούτε πολέμους και ειδήσεις για πολέμους που θα γίνονται σε άλλες χώρες.»

Αυτά όλα συμβαίνουν στις μέρες μας ακούμε για πολέμους που γίνονται σε άλλες χώρες, ακούμε συνεχώς και ειδήσεις για πολέμους. Βέβαια κάποιος ενδεχομένως να ισχυριστεί πως αυτά πάντα γίνονταν και θα γίνονται. Άρα ο Κύριος δεν μιλάει για την εποχή μας. Αυτός ο ισχυρισμός είναι εσφαλμένος διότι ο Σωτήρας και Θεός μας μιλάει και για ψευδομεσσίες που θα κηρύττουν πως αυτοί είναι ο Χριστός και μας προειδοποιεί να μην πλανηθούμε. Αυτό σήμερα υλοποιείται σταδιακά από το κίνημα της Νέας Εποχής και τον Οικουμενισμό της Παγκόσμιας θρησκείας, που είναι η Παναίρεση και στόχο έχουν να προετοιμάσουν την έλευση του Αντιχρίστου. Όλοι αυτοί οι ψευδομεσσίες, πρόσωπα ή συστήματα, είναι οι πρόδρομοι του Αντιχρίστου σύμφωνα με την Εκκλησία μας.

Και συνεχίζει ο Κύριος:

«……Προσέχετε, μην αναστατώνεστε νομίζοντας πως αυτά είναι σημάδια που προαναγγέλλουν το τέλος. Διότι σύμφωνα με τις βουλές της θείας Πρόνοιας πρέπει όλα αυτά να γίνουν. Αλλά ακόμη δεν είναι ούτε το τέλος του κόσμου ούτε η καταστροφή της Ιερουσαλήμ και του ναού της που προεικονίζει και προτυπώνει τη συντέλεια του κόσμου. 7.Διότι θα ξεσηκωθεί το ένα έθνος εναντίον του άλλου έθνους, και το ένα βασίλειο εναντίον του άλλου βασιλείου και θα έλθουν πείνες και μολυσματικές επιδημίες και σεισμοί εδώ κι εκεί. 8.Όλα λοιπόν αυτά είναι αρχή πόνων και οδυνών.»

Πράγματι η καταστροφή της Ιερουσαλήμ και του ναού της έγινε λίγα χρόνια μετά, το 70 μ.Χ. Από το γιο του Ρωμαίου Αυτοκράτορα Βεσπασιανό, τον Τίτο Κλαύδιο και τον στρατηγό του Αλέξανδρο Ιούλιο Τιβέριο. Χωρίς να γίνει η συντέλεια του κόσμου, αλλά προεικονίζει το τέλος του κόσμου καθώς μας προείπε ο Κύριος.

Ήδη οι πόλεμοι μεταξύ των εθνών γίνονται. Και όλοι αντιλαμβανόμαστε πως θα αυξηθούν, το ίδιο συμβαίνει και με τις πανδημίες και τους σεισμούς που θα γίνουν πιο φονικοί.

«9.Τότε θα σας παραδώσουν σε θλίψεις και δοκιμασίες. Και θα θανατώσουν μερικούς από εσάς, και θα σας μισούν όλα τα έθνη για μένα, επειδή θα πιστεύετε στο όνομα μου.10.Και τότε πολλοί θα σκανδαλισθούν και θα κλονισθούν στην πίστη. Και θα παραδώσουν ο ένας τον άλλον στους άπιστους άρχοντες και θα μισήσουν ο ένας τον άλλον.»

Ψευδοπροφήτες και πλανεμένες διδασκαλίες

Στους επόμενους στίχους 11,12,13 και 14 ο Κύριος μας προειδοποιεί! Για τους πλάνους ψευδοπροφήτες και τις πλανεμένες διδασκαλίες τους που θα παραπλανήσουν πολλούς. Επίσης μας λέγει ότι η αγάπη προς τον Θεό των πολλών, θα ψυχρανθεί επειδή θα πληθυνθεί η κακία και η ανηθικότητα. Επίσης θα ψυχρανθεί και η αγάπη για το συνάνθρωπο μας. Αυτά όλα συμβαίνουν σήμερα και το γνωρίζουμε όλοι. Μας συνιστά ο Κύριος να δείξουμε υπομονή μέχρι το τέλος των δοκιμασιών για να σωθούμε. Μας δίνει όμως ο Πανοικτίρμων Σωτήρας Χριστός ακόμη ένα σημαντικό σημάδι! Στο δέκατο τέταρτο στίχο για το τέλος του κόσμου και το παραθέτουμε:

«14.Και θα κυρηχθεί το Ευαγγέλιο αυτό της Βασιλείας σ’ όλη την Οικουμένη για να είναι το κήρυγμα αυτό έλεγχος για όλα τα έθνη. Οσοι δεν θα πιστέψουν ώστε να μην μπορούν να προφασισθούν ότι δεν προσφέρθηκε και σε αυτούς το Ευαγγέλιο. Και τότε θα έλθει το τέλος του κόσμου, του οποίου εικόνα και προτύπωση θα είναι το επικείμενο τέλος των Ιεροσολύμων.»

Συμπέρασμα

Βλέπουμε ότι τότε, πριν 2.000 χρόνια, ο Κύριος απόλυτα διαβεβαίωνε τους ανθρώπους πως το τέλος (η καταστροφή) των Ιεροσολύμων πλησιάζει! Και προεικονίζει τη συντέλεια του κόσμου και η οποία θα έρθει πολύ αργότερα. Συγκλονιστικά όμως είναι τα περί κηρύξεως του Ευαγγελίου. Σήμερα η Καινή Διαθήκη έχει εκτυπωθεί σε όλες τις γλώσσες και τις τοπικές διαλέκτους της Οικουμένης. Καθώς επίσης σύμφωνα με τους ειδικούς έχει κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σʼ όλο τον κόσμο. Δικαίως, λοιπόν, όλα αυτά λογίζονται ως εσχατολογικά σημεία κρίσιμα και σπουδαία. Βέβαια το πότε ακριβώς θα γίνει η συντέλεια του κόσμου εκτός της Αγίας Τριάδος ουδείς άλλος το γνωρίζει. Και για το λόγο αυτό όποιος κηρύττει χρονολογία, ημερομηνία και ώρα που θα γίνει η συντέλεια του κόσμου, είναι σε πλάνη και γίνεται ψευδοπροφήτης.

Διαβάζοντας τον ενιαίο Αγιοτριαδικό προφητικό λόγο γνωρίζουμε το τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον και μπορούμε έτσι να αντιλαμβανόμαστε πολύ πιο ορθά τα γεωπολιτικά τεκταινόμενα.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.