Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένοπλος επιτέθηκε σε άνδρα με μαχαίρι. Οι πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ο δράστης επιτέθηκε στο θύμα στο λαιμό, σκοτώνοντάς τον. Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, αυτό δεν του έφτανε και… στη συνέχεια αποκεφάλισε το θύμα

Συναγερμός σήμανε στο Παρίσι το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ένοπλος επιτέθηκε σε άνδρα με μαχαίρι. Οι πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν ο δράστης επιτέθηκε στο θύμα στο λαιμό, σκοτώνοντάς τον.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, αυτό δεν του έφτανε και… στη συνέχεια αποκεφάλισε το θύμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των γαλλικών ΜΜΕ, ο δράστης έπεσε νεκρός, λίγα λεπτά μετά την επίθεση, από αστυνομικά πυρά.

Ακόμα, όπως αναφέρουν περιγραφές αυτόπτη μάρτυρα, που δημοσιεύει η DW, ο δράστης φώναζε «Αllahu Αkbar», δηλαδή ο «θεός είναι μεγάλος», μια πράξη που είναι έντονα συνδεδεμένη με τις τρομοκρατικές επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Μετά την επίθεση ο δράστης έστρεψε το μαχαίρι προς τους αστυνομικούς και άρχισε να κινείται επιθετικά προς το μέρος τους, εκείνοι τον πυροβόλησαν με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν.

Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες το θύμα ήταν δάσκαλος σε Λύκειο, κοντά στο οποίο δολοφονήθηκε. Μάλιστα, όπως αναφέρει το γαλλικό δίκτυο Europe 1, κατά τη διάρκεια μαθήματος, αναφορικά με την ελευθερία λόγου, ο άτυχος δάσκαλος είχε μοιράσει καρικατούρες του Μωάμεθ.

Τέλος, πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από τη γαλλική αστυνομία, αναφέρουν πως ο δράστης ήταν δάσκαλος μαθητή.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική εισαγγελία (Pnat) η οποία στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει ότι έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα για «ανθρωποκτονία που σχετίζεται με τρομοκρατική επιχείρηση» και «σύσταση εγκληματικής, τρομοκρατικής συμμορίας».

in.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.