Ο ερευνητής, βιολόγος Paul Doyon που μόλις πέρασε τους τελευταίους 18 μήνες στην Κίνα αναρωτιέται[i]:

“Μήπως υπάρχει σύνδεση μεταξύ του Coronavirus και του 5G;”
Πρώτες χώρες στην εγκατάσταση δικτύων 5G
Αυτό που δεν αναφέρεται στην ειδησεογραφία των ημερών είναι το γεγονός ότι η Κίνα που βιάστηκε να πάρει το προβάδισμα στον αγώνα της πρώτης λειτουργίας των νέων δικτύων 5G, είχε εγκαταστήσει μέχρι το τέλος του 2019 (και κυρίως κατά τους τελευταίους μήνες που οδήγησαν στην έκρηξη του COVID-19) 130.000 κεραίες 5G σε όλη τη χώρα.

Η πόλη του Wuhan από την οποία εξαπλώθηκε ο νέος ιός ήταν μια από τις αρχικές 16 πόλεις παγκοσμίως που επιλέχθηκαν για δοκιμή 5G το 2018 και σήμερα διαθέτει περισσότερες από 10.000 κεραίες 5G εγκατεστημένες.

Κεραίες 5G εγκαθίσταται άμεσα και σε όλα τα νέα νοσοκομεία που λειτουργούν στο Wuhan για την αντιμετώπιση του ιού.

Και η Νότια Κορέα, που επίσης έχει πληγεί σε μεγάλο βαθμό από τον κορονοϊό, ήταν από τις πρώτες χώρες που εγκατέστησαν λειτουργικά δίκτυα 5G.

Σύμφωνα με τον Paul Doyon, στις χώρες αυτές, οι ασθενείς έχουν χειρότερη αντίδραση στον κορονοϊό, ενώ στις χώρες που δεν έχει γίνει εγκατάσταση δικτύων 5G, οι επιπτώσεις είναι πιο ήπιες.

Απώλεια όσφρησης
O συγγραφέας και ακτιβιστής Arthur Firstenberg (Is the Sky Really Falling?, International 5G Appeal newsletter, https://www.5gspaceappeal.org/, info@cellphonetaskforce.org) παρατηρεί και κάτι ακόμα.

Τα 2/3 των ανθρώπων που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό έχουν χάσει την αίσθηση της όσφρησης (“Loss of sense of smell as marker of COVID-19 infection,” ENT UK https://www.entuk.org/sites/default/files/files/Loss%20of%20sense%20of%20smell%20as%20marker%20of%20COVID.pdf).

Η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης είναι ένα κλασσικό σημάδι της ασθένειας που ονομάζεται ασθένεια ραδιοκυμάτων και συχνά είναι το μοναδικό σύμπτωμα έκθεσης σε ραδιοκύματα σε διαφορετικά υγιή άτομα (“Investigation of the Olfactory Sensitivity in Persons Subjected to the Influence of UHF,” Ye. A. Lobanova and Z. V. Gordon, in The Biological Action of Ultrahigh Frequencies, A. A. Letavet and Z. V. Gordon, eds., Moscow 1960, JPRS 12471, pp. 50-56).

Τι σχέση έχει η αγωγιμότητα του εδάφους;
O Firstenberg έχει αναλύσει την σημασία του ηλεκτρομαγνητισμού στην λειτουργία του ανρθώπινου οργανισμού στο βιβλίο του «The Invisible Rainbow: A History of Electricity and Life».

Ο ίδιος εξηγεί την πολύ χαμηλότερη εξάπλωση του κορονοιού στην Ιαπωνία σε σχέση με άλλες χώρες όπως η Ιταλία, στο γεγονός ότι η Ιαπωνία είναι ηφαιστειακή και η ηλεκτρική αγωγιμότητα της γης είναι πολύ υψηλότερη.

Ως εκ τούτου, οι κάτοικοι της Ιαπωνίας είναι καλύτερα γειωμένοι και επηρεάζονται λιγότερο από τα ραδιοκύματα γύρω τους.

Αντίστοιχα, οι ηφαιστειακές περιοχές της Ιταλίας – της Σικελίας και της Καμπανίας – έχουν πολύ χαμηλότερα ποσοστά κορονοϊού από ό, τι η υπόλοιπη Ιταλία.

Πως επηρεάζει η ακτινοβολία την λειτουργία του ανοσοποιητικού
Αν και δεν φαίνεται προς το παρόν να υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ της έκθεσης σε ακτινοβολίες από κεραίες 5G με την επιδείνωση των συμπτωμάτων από τον κορονοϊό, είναι πολλά στα στοιχεία που συνδέουν τα ηλεκτρομαγνητικά πεδία υψηλών συχνοτήτων (από κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ασύρματες συσκευές κ.α.) με την εξασθένηση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Αναλυτική αναφορά στις σχετικές μελέτες μπορεί κανείς να διαβάσει στην έκθεση BioInititative Report, στο τμήμα “Στοιχεία για τις επιδράσεις των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων στο ανοσοποιητικό σύστημα”[ii].

H έκθεση BioInitiative Report που αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια τεκμηρίωσης των βιολογικών επιδράσεων στον άνθρωπο και των ασφαλών ορίων μακροχρόνιας έκθεσης, έχει συνταχθεί από μία ομάδα 29 διεθνών επιστημόνων (από τις Η.Π.Α., Σουηδία, Ιταλία, Ρωσία, Δανία, Σλοβακία, Αυστρία, Ινδία, Καναδά και Ελλάδα) από κορυφαία πανεπιστήμια, που περιλαμβάνει 3 πρώην προέδρους της Bioelectromagnetics Society (BEMS), έναν ανώτερο σύμβουλο του Ευρωπαϊκού Περιβαλλοντικού Πρακτορείου, τον πρόεδρο της Ρωσικής Επιτροπής για την Προστασία από τις Μη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες και άλλους έγκριτους επιστήμονες.

Για παράδειγμα, στην έρευνα “Καταστολή της μη ειδικής αντίστασης του σώματος υπό την επίδραση εξαιρετικά υψηλής συχνότητας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας χαμηλής έντασης” (Kolomytseva, et al) η έκθεση σε υψίσυχνη ακτινοβολία μόνο για 20 λεπτά ημερησίως, καταστέλλει κατά 50% την φαγοκυτταρική δραστηριότητα των ουδετεροφίλων.

Ακόμα πιο ανησυχητική όσον αφορά τις επιπτώσεις από τον κορονοϊό είναι η έρευνα του Esmekaya (900 MHz pulse-modulated radiofrequency radiation induces oxidative stress on heart, lung, testis and liver tissues., Esmekaya MA1, Ozer C, Seyhan N.) που συμπεραίνει ότι η ακτινοβολία από συχνότητα που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί σημαντικά αυξημένο οξειδωτικό στρες σε καρδιά και πνεύμονες.

Ένας κατανοητός σε όλους μηχανισμός βλάβης στο ανοσοποιητικό
Σύμφωνα με τον Δρ. Blank, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Κολούμπια και ερευνητή στον βιοηλεκτρομαγνητισμό, τα κύτταρά μας έχουν στρεσογόνο αντίδραση στις τεχνητές ακτινοβολίες, όπως συμβαίνει και με άλλες περιβαλλοντικές τοξίνες (βαρέα μέταλλα κ.α.)[iii].

Το ανθρώπινο DNA λειτουργεί σαν κεραία η οποία λαμβάνει ακόμη και χαμηλής ισχύος τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά σήματα χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων και δίνει εντολή για την παραγωγή πρωτεϊνών του στρες.

Ο μηχανισμός προσαρμογής στο στρες ενεργοποιεί το ορμονικό μας σύστημα για να αντιμετωπίσει την κάθε παρουσιαζόμενη πρόκληση.

Δυστυχώς είναι σχεδιασμένος για να λειτουργεί για προσωρινό διάστημα.

Η χρόνια παραγωγή πρωτεϊνών του στρες:

συνδέεται με προβλήματα ύπνου, κατάθλιψη, πονοκεφάλους, γαστρικά και δερματολογικά προβλήματα, παχυσαρκία, καρδιοπάθεια, άσθμα, μολύνσεις, κ.α.[iv]
εξαντλεί το ανοσοποιητικό σύστημα και οδηγεί στην εμφάνιση αυτοάνοσων ασθενειών όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η νόσος του Lyme, ο Λύκος, η νόσος του Crohn, η σκλήρυνση κατά πλάκας, ο διαβήτης κ.α. [v]
Kεραίες κινητής τηλεφωνίας 5G στην Ελλάδα
Πότε έρχονται στην Ελλάδα τα νέα δίκτυα 5G; Γιατί χρειάζονται περισσότερες κεραίες; Τι ακτινοβολία θα εκπέμπουν; Τι προειδοποιούν οι επιστήμονες; Πώς μπορούμε να αντιδράσουμε; Ποιες οι ασφαλείς εναλλακτικές;

Διαβάστε το αναλυτικό άρθρο της Home Biology για το 5G…

Σενάρια για σκέψη…
Στο άρθρο του igata “Αποκαλυπτικό puzzle: – Τι σχέση έχει η 5G και ο κορονοϊός;”[vi] γίνεται σύνδεση της εξάπλωσης του κορονιού με τον εμπορικό πόλεμο μεταξύ των Η.Π.Α. του κινεζικού τηλεπικοινωνιακού γίγαντα Huawei (πρώτη εταιρεία στις πωλήσεις smartphones 5G, ακολουθούμενη από την Samsung της Νότιας Κορέας, τις κινεζικές εταιρείες Vivo και Xiaomi, και την LG της Νότιας Κορέας).

Ο Τράμπ που αρχικά είχε επιβάλλει περιορισμό στις πωλήσεις υλικών που κατασκευάζονται στις ΗΠΑ προς την Huawei, αναγκάστηκε να υποχωρήσει στα μέσα του Ιανουαρίου, αφού επίσης πλήττονταν οι αγρότες και η βιομηχανία των ΗΠΑ.

Ακολούθησε η έξαρση του κορονοϊού σε Κίνα και Νότια Κορέα που ήδη έχει περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις πωλήσεις smartphone 5G.

Πως μπορούμε να προστατευτούμε;
Την κρίσιμη αυτή περίοδο που πρέπει το ανοσοποιητικό μας να λειτουργεί ανεπηρέαστα περισσότερο από ποτέ, είναι σημαντικό να αποφύγουμε την περιττή έκθεση σε τεχνητά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Δείτε στον οδηγό της Home Biology πολλές απλές συμβουλές προστασίας από τις πιο συνηθισμένες πηγές ακτινοβολίας.
Μετρήστε την ακτινοβολία που δέχεστε στο χώρο σας από εμφανείς και μη πηγές ακτινοβολίας (κεραίες κινητής τηλεφωνίας της περιοχής, κεραίες ασύρματων τηλεφώνων και μόντεμ και κάθε είδους ασύρματων συσκευών, μετασχηματιστές, καλώδια μεταφοράς και διανομής της ΔΕΗ, αγείωτες ηλεκτρικές συσκευές, προβλήματα στην ηλεκτρική καλωδίωση κ.α.) και ενημερωθείτε για τους τρόπους να μειώσετε την έκθεση σας σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία με την βοήθεια μηχανικού ή αγοράζοντας ή ενοικιάζοντας μετρητή ακτινοβολίας.
Πως μας προστατεύουν τα υλικά ηλεκτρομαγνητικής θωράκισης (ειδικές μπογιές, υφάσματα, μεμβράνες τζαμιών, πλέγματα κ.α), όταν δεν μπορούμε να απομακρύνουμε ή αντικαταστήσουμε την πηγή ακτινοβολίας ή η μείωση της έκθεσης που επιτυγχάνουμε με άλλες μεθόδους δεν είναι επαρκής.
[i] https://www.electricsense.com/5g-coronavirus/
[ii] https://bioinitiative.org/wp-content/uploads/pdfs/sec08_2007_Evidence_%20Effects_%20Immune_System.pdf
[iii] https://bioinitiative.org/wp-content/uploads/pdfs/sec07_2007_Evidence_for_Stress_Response.pdf
[iv] Mayo Clinic, How Stress Affects Health, http://www.mayoclinic.com/health/stress/SR00001
[v] Stress Proteins in Medicine, http://www.researchandmarkets.com/reportinfo.asp?report_id=1310105&t=t&cat_id=
[vi] https://igata.gr/2020/02/11/%ce%b1%cf%80%ce%bf%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%85%cf%80%cf%84%ce%b9%ce%ba%cf%8c-puzzle-%cf%84%ce%b9-%cf%83%cf%87%ce%ad%cf%83%ce%b7-%ce%ad%cf%87%ce%b5%ce%b9-%ce%b7-5g-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf-%ce%ba%ce%bf/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.