Η παραλία Ξιφιά στην Μονεμβασιά βαπτίστηκε άγνωστο ”πως” σε Λιμανάκι Ξιφιά και κατασκευάζεται υπό άγνωστες συνθήκες; μήπως χρειάζεται εισαγγελική έρευνα; μήπως θα πρέπει να παρέμβουν σύσσωμοι, βουλευτές Λακωνίας και περιφέρεια Πελοποννήσου; Εμείς θα παρακολουθούμε στενά το θέμα της κατάφορης παραβίασης του φυσικού περιβάλλοντος στην συγκεκριμένη περιοχή!

Σε ανάρτησή του κ. Νεοκλή Κρητικού στην προσωπική του σελίδα είδαμε ότι μεταβαίνοντας αυτοπροσώπως στην παραλία Ξιφιά ενημερώθηκε από τους πολίτες για την διάβρωση της ακτής, την μετατόπιση της παραλίας και την αγανάκτηση των πολιτών!
Συγκεκριμένα γράφει Οικισμός ΞΙΦΙΑΣ, Δήμος Μονεμβασίας. ΔΙΑΒΡΩΣΗ της ΑΚΤΗΣ στον Ξιφιά, συνοδευόμενη από μετατόπιση της ακτογραμμής και καταστροφές. Η ανησυχία των κατοίκων δικαιολογημένη. Η παρέμβαση της Πολιτείας αναγκαία. Κατέθεσα ήδη σχετική ερώτηση στη Βουλή, απευθυνόμενη στον αρμόδιο υπουργό.”

Ο κ. Πέτρος Καπερναράκος, δημοσιογράφος του vachosradio, ως χειριστής χωματουργικών μηχανημάτων σε παλαιότερο χρόνο, αλλά και ως εκπρόσωπος  του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων για αρκετά χρόνια, γνωρίζοντας πράγματα και καταστάσεις, σχολιάζει στην ανάρτηση του κ. Νεοκλή Κρητικού, ” παρακαλώντας” να δοθεί χώρος στην φύση να ανασυνταχθεί υπονοώντας έτσι ” ανθρώπινη παρέμβαση στην περιοχή”!

Γράφει συγκεκριμένα  ”Πέτρος Καπερναράκος καλημέρα καλό πρωινό! πιστεύω ότι η φύση διεκδικεί ότι της ανήκει!και δεν θα σταματήσει να διεκδικεί όσο ο άνθρωπος παρεμβαίνει με κατασκευές που την ενοχλούν! δείτε το λίγο και από αυτή την πλευρά! δείτε τις καταστροφές στην Κεφαλλονιά! γιατί; γιατί κάποιοι αποφάσισαν να παρέμβουν στην φύση ανορθόδοξα! και να τα αποτελέσματα! θέλει και αυτή ότι της πήραν! και από ότι βλέπω στις φωτογραφίες το μπάζωμα πάει μια χαρά! δώστε χώρο στη φύση να ανασυνταχθεί! διαφορετικά τέτοια θα λέμε κάθε χρόνο!”

Ο κ. Κρητικός απαντώντας  στον κ. Καπερναράκο αναφέρει: ” Πέτρος Καπερναράκος η προσπάθεια μου είναι να ασχοληθούν οι ειδικοί ώστε να γίνουν οι σωστές παρεμβάσεις!”

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του μας δήλωσε: ” Στόχος μου είναι να παρέμβουν οι αρμόδιοι φορείς και να δώσουν λύση τόσο στο πρόβλημα των κατοίκων της περιοχής, όσο και σωστές παρεμβάσεις προς το συμφέρον του φυσικού τοπίου, το οποίο προϋπήρχε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εγώ θα οξείνω τα πνεύματα και άνθρωποι να τρέχουν στα δικαστήρια! Γι’ αυτό με ερώτησή  μου στη Βουλή, καλώ τους αρμόδιους φορείς να παρέμβουν άμεσα!”

Τα γραφόμενα του κ. Καπερναράκου έρχεται να επιβεβαιώσει καταγγελία που έφθασε αργά χθες την νύχτα στο vachosradio! Γράφει συγκεκριμένα ο καταγγέλλων για την Παραλία Ξιφιά!

”Από το υλικό το οποίο σας αποστέλλεται προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι η περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή στην παραλία Ξιφιά , είναι απότοκος των παράνομων παρεμβάσεων ( των παράκτιων ιδιοκτητών;  των αυτοδιοικητικών αρχών; των κοντινών ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων; που θέλουν η παραλία Ξιφιά να γίνει ”Λιμανάκι Ξηφιά”ως αναγράφεται στην αναρτημένη πινακίδα, άγνωστο όμως ποιος την ανάρτησε και γιατί, από παραλία Ξηφιά, όπως είναι η κανονική της ονομασία)

για την δήθεν προστασία του Ξιφιά αποδίδοντας τις αυθαιρεσίες  σε δήθεν διάβρωση της ακτής ενώ οι λοιπές όμορες παραλίες παραμένουν απρόσβλητες και ακέραιες από την διάβρωση, παραπλανώντας μέσα μαζικής ενημέρωσης και διαδικτυακούς ιστότοπους και βουλευτές (σ αυτήν την παραλία αναφέρεται ο κ.Κρητικός) που απευθύνουν σχετικές ερωτήσεις στη Βουλή. Δημιουργείται κατά αυτόν τον τρόπο ψευδές κλίμα ,ευνοϊκό όμως για τους υπαιτίους της οικολογικής και περιβαλλοντικής καταστροφής, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί από αυτούς στις τυχόν εμπλοκές τους με την Δικαιοσύνη. Παρακαλείστε όπως αξιοποιήσετε το εν λόγω υλικό προκειμένου να σταματήσουν οι ανθρώπινες παρεμβάσεις, να τηρηθεί η υφισταμένη νομοθεσία και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι της καταστροφής, συνεργαζόμενοι και ενημερώνοντας με το άρθρο σας τους κ.κ.  Βουλευτές Λακωνίας, κ.κ. Περιφερειάρχη και Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας, πολιτευτές της περιοχής καθώς και τα Αρμόδια Όργανα της Πολιτείας τα οποία είναι επιφορτισμένα με τον έλεγχο τού αιγιαλού της παραλίας και των ακτών (ΓΕΝ,ΥΕΝ, Υπουργείο Οικονομικών, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων, Περιφέρεια , Λιμενικό Τμήμα Μονεμβάσιας,  προκειμένου να αποδοθεί και πάλι στους Πολίτες ο αιγιαλός και η παραλία Ξιφιά, που έχει καταληφθεί από τους παράκτιους ιδιοκτήτες, και οι οποίοι χρησιμοποίησαν μελέτη ιδιώτη μηχανικού για δήθεν διάβρωση που συντάχθηκε μετά από παραγγελία των ίδιων προκειμένου να ελαφρύνουν τη θέση τους ενώπιον των Δικαστηρίων. Να γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των κατοίκων γνωρίζει πολύ καλά την ανωτέρω περιγραφόμενη αληθή και αδιαμφισβήτητη κατάσταση της περιοχής , καθώς και την περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή που συντελείται από τις συγκεκριμένες παράνομες παρεμβάσεις.

Ας δούμε τις φωτογραφίες! Πως ήταν η παραλία το 2014!

     Αιγιαλός που μπαζώνεται με διάφορα  υλικά, σκίροι, βράχοι, τσιμέντα, σίδερα και χώματα! Σε λίγο θα εξαφανισθεί και θα υπερυψωθεί  από σκίρα, που έχουν εναποτεθεί σε χωράφι εκατό μέτρα πιο πάνω!

Παρατηρώντας τις φωτογραφίες τις οποίες παραθέτουμε πιο πάνω, θα παρατηρήσετε ότι ακόμα και την ημέρα κατά την οποία προσήλθε ο κ. Νεοκλής Κρητικός στην συγκεκριμένη παραλία, κάποιοι παρευρισκόμενοι, προσπαθούν προφανώς να τον παραπλανήσουν με λεγόμενά τους (βλέπε ανάρτησή του), ότι υπάρχει διάβρωση της ακτής ενώ αν παρατηρήσετε πως ήταν η παραλία το 2014 και το 2016 (βλέπε δυο πρώτες εικόνες) θα παρατηρήσετε πως σε καμία περίπτωση η θάλασσα δεν προκαλούσε διάβρωση της ακτής, αντίθετα ήταν μια όμορφη και προσιτή παραλία ακόμα και σε ένα δίχρονο παιδάκι! Προφανώς κάποιος κύριος θέλει να οικειοποιηθεί το συγκεκριμένο τμήμα της παραλίας και προέβη σε μπάζωμα της περιοχής θέλοντας έτσι να δημιουργήσει μία de facto κατάσταση!

Εμείς θα παρακολουθούμε στενά το συγκεκριμένο θέμα και θα επανέλθουμε με νέα ανάρτησή μας για το οτιδήποτε πέσει στην αντίληψή μας η αν υπάρξει νεότερη καταγγελία!

Δεν θα πρέπει όμως οι αρμόδιοι φορείς να αφήσουν ” στον αέρα” αυτή την κατάφορη παραβίαση του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής στερώντας έτσι κομμάτι της παραλίας από τον τοπικό πληθυσμό!

Σημειωτέον ότι στην μικρή μας έρευνα μάθαμε πως υπάρχει ” πρωτόκολλο κατεδάφισης”  για τις κατασκευές που που έχουν γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή, που ίσως και αυτό να έχει λήξει με την πάροδο του χρόνου, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει άδεια κατασκευής για οποιαδήποτε κατασκευή από την πολεοδομική αρχή και συναρμόδειους φορείς!

Ποιος είναι αυτός που θέλει να δημιουργήσει de facto κατάσταση και να κερδίσει τις εντυπώσεις;

 

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.