Αν από το ελικόπτερο είχαν ρίξει σκυλί, οι σύλλογοι αμέσως θα κινητοποιούνταν, θα άρχιζαν καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολύ πιθανόν οι αξιωματούχοι που είχαν βλάψει το σκυλί θα συλλαμβάνονταν, ενώ ο δημοσιογράφος που θα έβγαζε την είδηση θα βραβεύονταν…

Αν από το ελικόπτερο είχαν ρίξει σκυλί, οι σύλλογοι αμέσως θα κινητοποιούνταν, θα άρχιζαν καμπάνια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολύ πιθανόν οι αξιωματούχοι που είχαν βλάψει το σκυλί θα συλλαμβάνονταν, ενώ ο δημοσιογράφος που θα έβγαζε την είδηση θα βραβεύονταν, αναφέρει σε ανάρτησή του ο τούρκος πρώην διπλωμάτης Ιμντάτ Ονέρ.

Δύο άνθρωποι
Η αναφορά του Ιμντάτ Ονέρ γίνεται με αφορμή την απόλυτη αδιαφορία που επιδείχθηκε για ένα συγκλονιστικό γεγονός που διαδραματίστηκε πριν μερικές ημέρες σε κουρδική επαρχία της Τουρκίας σε βάρος δύο ανθρώπων.

Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε δυο Κούρδους, τους οποίους, αφού βασάνισε, πέταξε από ελικόπτερο.

Μεταφέρθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου όπου μετά 15 ημέρες ο ένας πέθανε ενώ ο άλλος παρουσιάζει απώλεια μνήμης.

Αν δηλαδή, αντί για 2 Κούρδους, οι τούρκοι χωροφύλακες είχαν πετάξει 2 σκυλιά, η αντίδραση θα ήταν πολύ μεγαλύτερη. Και όχι μόνο μέσα στην Τουρκία, αλλά σε όλο τον κόσμο, θέλει να τονίσει ο Ιμντάτ Ονέρ με το μήνυμά του.

Οπως βεβαίωσαν αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο κούρδοι χωρικοί αναγκάστηκαν να ανέβουν σε τουρκικό ελικόπτερο και στη συνέχεια στου πέταξαν στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστούν σοβαρά.

«Επεσαν σε γκρεμό… »
Διακομίστηκαν αρχικά σε ιδιωτικό νοσοκομείο όπου οι γιατροί διέγνωσαν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, το κεφάλι και τον λαιμό που προκλήθηκαν από την πτώση. Η «επίσημη» εκδοχή ήταν απλή: Επεσαν σε γκρεμό…
Στη συνέχεια και οι δύο μεταφέρθηκαν σε δημόσιο νοσοκομείο. Ο ένας πήρε εξιτήριο, αλλά δεν μπορεί να καταθέσει λόγω αμνησίας. Ο δεύτερος κατέληξε αφού νοσηλεύτηκε για μερικές ημέρες σε κρίσιμη κατάσταση και με 11 πλευρά σπασμένα.

Οι δύο Κούρδοι συνελήφθησαν ενώ εργάζονταν στα χωράφια τους. Σύμφωνα με κουρδικές πηγές, οι τούρκοι χωροφύλακες τους κατηγόρησαν ότι συνεργάζονταν με «τρομοκράτες» και απείλησαν ότι θα κάψουν όλο το χωριό αν αυτό δεν εκκενωθεί.

Τους επιβίβασαν στο ελικόπτερο απ’ όπου τους πέταξαν…

Σοκαριστικές δηλώσεις
Για την αποτρόπαια πράξη έκαναν δηλώσεις οι συγγενείς τους. Ολο το σώμα του Οσμάν είναι μέσα στις μελανιές. Ο Σερβέτ στη δεξιά πλευρά έχει 7 πλευρά σπασμένα και στην αριστερή 4. Τα οστά στα ζυγωματικά του έσπασαν. Εχει κατάγματα σε όλα του τα οστά.
Ο Τζεγκίζ Σιμπάν, αδερφός του Οσμάν Σιμπάν, είπε ότι «μέσα στο χωριό προσγειώθηκε ελικόπτερο. Βγήκε από μέσα ομάδα 12 ατόμων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας. Ο Σερβέτ Τουργκούτ ήταν ήδη στα χέρια τους. Ρώτησαν “Ποιος είναι ο Οσμάν”. Τους μετέφεραν στον λόφο, ενώ μέχρι να φτάσουμε εμείς τους είχαν πάρει. Τα παπούτσια και τα ρούχα τους όλα ήταν εκεί. Παντού έχει μελανιές, του έκαναν βασανιστήρια».

Ο γιος του Σερβέτ Τουργκούτ, ο Χουσεΐν Τουργκούτ δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή ο πατέρας του βρίσκεται στην εντατική. Βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και η ζωή του διατρέχει κίνδυνο. Στη δεξιά πλευρά έχει εφτά πλευρά σπασμένα και στην αριστερή τέσσερα. Στον εγκέφαλο έχει σοβαρή αιμορραγία.

»Στον πνεύμονα έχει σκίσιμο. Λόγω του σχήματος του πνεύμονα έχει συγκεντρωθεί αίμα. Στο κεφάλι έχει δεχθεί σοβαρά χτυπήματα. Στα οστά των ζυγωματικών στα μάτια του έχει κατάγματα. Επιπλέον έχει κατάγματα στα χέρια του και στα δάχτυλά του. Δέχτηκε χτύπημα και στο αριστερό μέρος του πνεύμονα». Υστερα από λίγες μέρες πέθανε…
πηγη in.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.