“Μετά από αυτό που προηγήθηκε” Μαρία χρονιάρη

Η νέα ποιητική συλλογή της Μαρίας μας επιτέλους κυκλοφορεί!

«Όταν το ποίημα αγγίζεται με την εικόνα, όταν η φωτογραφία κινείται πάνω στις λέξεις, όταν εσύ κι εγώ συμβαίνουμε. 52 ποιήματα γίνονται θάνατος και μαζί ζωή. Γίνονται ποίηση χωρίς σημεία στίξης. Γίνονται εικόνα χωρίς υποκείμενο κι αντικείμενο. Λέξεις κι αντικατοπτρισμοί στη μαρτυρία της όρασης, διηγούνται αυτόνομα τη ζωή, που ερήμην συμβαίνει. Η συνάντηση αυτή τυπωμένη στο χαρτί μορφοποιείται, κι από τη μήτρα των ματιών πλάθει το αδιαίρετο καινούριο σώμα, ένα επόμενο σώμα, μετά από αυτό που προηγήθηκε.

Το Μετά από αυτό που προηγήθηκε, η έκτη ποιητική συλλογή της Μαρίας Χρονιάρη, είναι μια ζωή που έρχεται μετά από ό,τι υπήρξε λεηλατημένο και βάρβαρο, γεμάτη με φως, βγαλμένο από τις χαρακιές και τα σημάδια.

Φως δυνατό και τετελειωμένο»
Κωνσταντίνος Συρμος

Μεγάλη χαρά σήμερα, καθώς η νέα ποιητική συλλογή μου “Μετά από αυτό που προηγήθηκε” Ekdoseis Sokoli – Εκδόσεις Σοκόλη, βρίσκεται στις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Ένα βιβλίο ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ και υπό την αιγίδα της UNESCO Club of the Department of Piraeus and Islands και της International Action Art, κάτι που είναι μεγάλη τιμή για εμένα και το βιβλίο. Μια συνεχιζόμενη συνεργασία με τον αγαπημένο μου, φίλο…και φωτογράφο Χάρη Τσιλόπουλο Charis Tsil, τόσο στο εξώφυλλο όσο και στο εσωτερικό, καθώς πολλά ποιήματα του βιβλίου τα εμπνεύστηκα από τις φωτογραφίες που τα συνοδεύουν. Για όσους βρίσκεστε στην Αθήνα και θέλετε να το αποκτήσετε, μπορείτε να περάσετε απευθείας από τα γραφεία των Εκδ. Σοκόλη Διδότου 29 στο Κολωνάκι.

Αλλιώς στα κεντρικά βιβλιοπωλεία των Αθηνών: “ΙΑΝΟΣ” Σταδίου 24, “ΠΟΛΙΤΕΙΑ” Ασκληπιού 1-3, “ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ/ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΙΜΟΣ” Μαυροκορδάτου 9, “ΕΥΡΥΠΙΔΗ ΣΤΗ ΣΤΟΑ” Ανδρέα Παπανδρέου 11 στο Χαλάνδρι, “ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ” Γραβιάς 3-5, “ΟΝΑΡ – ΤΣΑΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ” Μαυρομιχάλη 1, ” ΠΑΡ ΗΜΙΝ” Χαριλάου Τρικούπη 11.

Στην Θεσσαλονίκη θα βρίσκεται την Δευτέρα 6 Ιουλίου στον “ΙΑΝΟ” Αριστοτέλους 7, “ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ”Λεωφόρος Νίκης 3. Στα καταστήματα Public Αθηνών και Θεσσαλονίκης θα το βρείτε μόνο κατόπιν παραγγελίας. Επίσης μπορείτε είτε εντός του νομού των Αθηνών είτε εκτός, να το παραγγείλετε στα τοπικά σας βιβλιοπωλεία. Όσοι βρίσκεστε στην Κύπρο μπορείτε να το αναζητήσετε από βδομάδα στο βιβλιοπωλείο “ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΣΗ”.

Ευχαριστώ πολύ την ψυχή των Εκδόσεων Σοκόλη Αθηνά Σοκόλη, την αγαπημένη μου εκδότρια, που για άλλη μια φορά με εμπιστεύτηκε και με τίμησε με αυτή την έκδοση, καθώς και όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για την πραγμάτωση αυτού του βιβλίου. Εύχομαι να το αγαπήσετε και να το αγκαλιάσετε.

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.