«Μην τολμήσει να πάει η Ελληνίδα ΠτΔ στο Αγαθονήσι γιατί μας ανήκει…»…!!! Τούρκος Αξιοωματούχος προαναγγέλει το ΜΠΑΜ…!!!

Ανδρέας Μουντζουρούλια_Στην γειτονική χώρα κυκλοφορεί ο περιβόητος Κεμαλιστής Ουμίτ Γιαλίμ, συνταγματάρχης ε.α και πρώην γγ του τουρκικού ΥΠΑΜ, ο οποίος κατά καιρούς αναφέρει ότι η Ελλάδα κατέχει τουλάχιστον 18 τουρκικά νησιά.

Ο Γιαλίμ ο οποίος όπως αναφέραμε είχε διατελέσει στο παρελθόν γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, ουσιαστικά συμμετέχει στο σχέδιο συνδιαμόρφωσης της κοινής τουρκικής εξωτερικής πολιτικής, υλοποιώντας στοχευμένη προπαγάνδα που έχει στόχο τα ελληνικά νησιά, τα οποία οι νεο-Οθωμανοί Τούρκοι τα θέλουν αποστρατικοποιημένα (δηλώσεις Ακάρ) πάση θυσία και αυτό μας λέει πολλά.

Παλαιότερα ο Γιαλίμ ισχυριζόταν στον τουρκικό Τύπο ότι οι Οινούσσες και η Καλόλιμνος ήταν “τουρκικά νησιά” και τώρα ασχολείται με το Αγαθονήσι και την επίσκεψη της προέδρου της δημοκρατίας κ.Σακελλαροπούλου στο νησί, η οποία όπως δείχνει έχει ενοχλήσει πολλούς εθνικιστικούς κύκλους στην Άγκυρα.

“Η Ελλάδα αναζητά μια νέα πρόκληση στο Αιγαίο. Αυτή η επίσκεψη (της προέδρου της Ελλάδος) πρέπει να αποτραπεί. Η Αθήνα ετοιμάζεται για ένα νέο σχέδιο πρόκλησης στα νησιά του Αιγαίου που έχει καταλάβει παράνομα”, δηλώνει ο ίδιος.

Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΜ της Τουρκίας Umit Yalım, δήλωσε με περίσσεια προκλητικότητα ότι η επίσκεψη της Ελληνίδας προέδρου της Δημοκρατίας πρέπει “να αποκλειστεί” και αυτό δείχνει ότι οι γείτονες έχουν χάσει το μέτρο και η αλαζονεία τους “βαράει κόκκινο” .

Συγκεκριμένα ο Γιαλίμ ανέφερε: «Στον χάρτη που δημοσίευσε η Βρετανία, η οποία είναι συμβαλλόμενο μέρος στη Συνθήκη της Λωζάνης, έχει έξω από τα θαλάσσια σύνορα των Δωδεκανήσων το Αγαθονήσι, το οποίο θα επισκεφτεί η Πρόεδρος της Ελλάδος κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου και έτσι σαφώς αποδεικνύεται ότι ανήκει στην Τουρκία”, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Δεν νομίζουμε ότι πρόκειται για μια αποσπασματική αντίδραση ενός πρώην Τούρκου αξιωματούχου με θητεία σε ΥΠΑΜ και ένοπλες δυνάμεις, αλλά για ένα προμελετημένο σχέδιο έγερσης θεμάτων στο Αιγαίο από την Τουρκία, το οποίο εκτελούν συγκεκριμένα άτομα που έχουν εγκριθεί από το τουρκικό καθεστώς.

Ο Ουμίτ Γιαλίμ είναι Κεμαλιστής, αλλά αυτό δεν μας λέει κάτι, διότι στην γειτονική χώρα όταν είναι να σχεδιάσουν οποιαδήποτε πρόκληση κατά άλλης χώρας συνομολογούν όλες οι πολιτικές πλευρές σε αγαστή συνεργασία.

Υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο βρετανικός χάρτης που επικαλείται ο συγκεκριμένος Τούρκος πρώην αξιωματούχος, εκδόθηκε την περίοδο (1943), τότε δηλαδή που ο περιβόητος Βρετανός πρωθυπουργός Ο.Τσώρτσιλ παζάρευε με την Τουρκία την είσοδο της στον πόλεμο κατά της Γερμανίας και οι Τούρκοι του ζητούσαν συγκεκριμένα νησιά στο Αιγαίο. Βλέπετε οι Τούρκοι εποφθαλμιούσαν από τότε ελληνικά νησιά.

Τελικά δεν επήλθε για καλή μας τύχη καμία συμφωνία Τούρκων και Βρετανών (οι Τούρκοι δεν επιθυμούσαν επουδενί να πολεμήσουν τους Γερμανούς) και έτσι τα νησιά αυτά μας παραχωρήθηκαν επίσημα ίγο μετά το τέλος του Δευτέρου παγκοσμίου πολέμου.

pentapostagma.gr

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.