η μοναδική του αμοιβή είναι τα χαμόγελα των γονιών και η αγκαλιά των παιδιών που χειρουργεί!

Ονομάζομαι Ειρήνη Συριοπούλου , Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία! Μας δίνετε την ευκαιρία να στηρίξουμε τον γιατρό που η μοναδική του αμοιβή είναι τα χαμόγελα των γονιών και η αγκαλιά των παιδιών που χειρουργεί! Το μωρό μας γεννήθηκε το 2016 με συγγενής καρδιοπάθεια, μεοσοκολπική και μεσοκοιλιακή επικοινωνία. Όταν μας ανακοινώθηκε χάσαμε τη γη κάτω από τα πόδια μας…
Αρχικά ο πρώτος παιδοκαρδιολόγος μας μιλούσε για 2 επεμβάσεις…. Ψάξαμε και για δεύτερη γνώμη. Ο δεύτερος παιδοκαρδιολόγος κ. Θ. μας είπε ότι μπορούμε να περιμένουμε και να δούμε πως θα εξελιχθεί… με την κατάλληλη αγωγή φτάσαμε 10 μηνών όπου μας ανακοινώθηκε ότι το μωρό χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, είχαμε σοβαρή διάταση αριστερού κόλπου και κοιλίας, υπήρχε κίνδυνος πνευμονικής υπέρτασης! Μας παρέπεμψε
ο παιδοκαρδιολογος κ. Θ. στην υπέροχη παιδοκαρδιολογο κ. Τ. (η οποία την παρακολουθεί ακόμη και σήμερα…) και βέβαια μας ανέφερε ότι ο μόνος καρδιοχειρουργός που μπορεί να
αναλάβει το μωρό μας είναι ο παγκόσμιου φήμης καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός! Μας ανέφερε ότι είναι τιμή για τη Ελλάδα μας που έχουμε αυτόν τον σπουδαίο γιατρό κοντά μας!
Η Ημερα της επέμβασης ήταν η 10η Μάιου του 2017. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την αγωνία μας αυτές τις 3 ώρες που έμοιαζαν αιώνας… βγήκε η παιδοκαρδιολογος κ Τ. και μας ανακοίνωσε ότι όλα πήγαν καλά! Το μωρό μας είχε καρδιακή λειτουργία και ήταν σαν να ξανά γεννήθηκε!
Την επόμενη μέρα θέλοντας να ευχαριστήσουμε τον γιατρό μας κύριο Καλαγκό, τον επισκεφτήκαμε στο γραφείο της κλινικής! Μόλις μας είδε μας είπε «Την είδατε; Είναι καλά! Την είδατε;» και έλαμπε το πρόσωπο του σαν να μιλούσε για το δικό του παιδί! Αυτή ήταν η αμοιβή του! Η χαρά στο πρόσωπο μας!
Σε επόμενη επίσκεψη στην κλινική για καρδιολογικό έλεγχο της μικρής, τον συναντήσαμε και μας υποδέχθηκε με πολλή αγάπη! Εγώ και ο σύζυγός μου γνωρίζοντας για τη μεγάλη του πίστη , θελήσαμε να του κάνουμε δώρο μια εικόνα του Αγίου Λουκά του Ιατρού και πραγματικά ενθουσιάστηκε πολύ ! Αυτό που μας έκανε όμως τρομερή εντύπωση είναι ότι ενώ η μικρή μας δεν πήγαινε στην αγκαλιά κανενός εκτός από των γονιών και των
παππούδων της, πήγε στην αγκαλιά του γιατρού της!
Τώρα η Βάγια Μαρία μας κοντεύει τα 7, είναι υγιέστατη, γνωρίζει ποιος είναι γιατρός που με τα ευλογημένα του χέρια κάνει καλά όλες τις παιδικές καρδούλες που τον χρειάζονται!
Ξέρει ότι αυτή η γραμμούλα στο στήθος της είναι το παράσημο της! Δείχνει πόσο δυνατή είναι από τη πρώτη μέρα της ζωής της!
Όλοι εμείς του χρωστάμε τη ζωή μας! Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα του τώρα που τον πολεμούν!!!
Είμαστε πολλοί! Δεν θα αφήσουμε να τον αγγίξει τίποτα!
Κύριε Καλαγκέ, γιατρέ της καρδιάς μας, είμαστε εδώ!!! Σας αγαπάμε τόσο πολύ που θα γίνουμε για εσάς η Ασπίδα σας και να ξέρετε ότι δεν μπορεί να τη διαπεράσει κανένα βέλος!
Ειρήνη Συριοπούλου – Παπαδάνη
Μητέρα παιδιού με συγγενή καρδιοπάθεια που χειρουργήθηκε από τον καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.