«Μία δεκάρα κάλπικη του Όθωνα παλαιϊκιά».

Πληθώρα δημοσιευμάτων μας λένε πως ο Covid-19 εκφυλίζεται λόγω των μεταλλάξεών του. Επομένως, μάλλον, σύντομα θα μας απαλλάξει από την παρουσια του. Με τα τόσα χρήσιμα και άχρηστα μέτρα που έχουν ληφθεί τι θα γίνει; Αυτό είναι ένα μεγάλο ζήτημα, διότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ έχουν επενδύσει πολιτικά. Χάρη στον  Covid-19 αντιλήφθηκε και ο τελευταίος πολίτης τη μετάλλαξη της Δημοκρατίας. Δηλαδή συμπολίτευση και αντιπολίτευση είναι το ίδιο νόμισμα με δύο οψεις! Κατά το Μανιάτικο μοιρολόι «Μία δεκάρα κάλπικη του Όθωνα παλαιϊκιά».

Πως τεκμηριώνονται όλα αυτά;

Πως τεκμηριώνονται όλα αυτά; Ποια είναι τα χρήσιμα και ποια τα άχρηστα μέτρα; Οδηγήθηκε η Δημοκρατία μας, το 2021, σε φωτεινούς ομαλούς δρόμους, ή σε σκοτεινές επικίνδυνες ατραπούς; Και τέλος που θα φτάσει το 2022, χρόνος προεκλογικός, ίσως και εκλογικός;

Μας βομβαρδίζουν τόσο καιρό με μέτρα για… το καλό μας. Για το καλό μας ή τον κακό καιρό μας; Και το λέμε αυτό όχι γιατί εμείς είμαστε ειδικοί επιστήμονες, αλλά κάποιοι μεγάλοι επιστήμονες λένε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα για τα μέτρα.

Μεταξύ αυτών ακούσαμε πανεπιστημιακό καθηγητή να μιλάει για 10.000 θανάτους συνανθρώπων μας, από τον Covid-19, που θα είχαν σωθεί. Αν φυσικά οι κυβερνητικοί επαΐοντες είχαν πράξει τα σωστά, σύμφωνα πάντα με τον καθηγητή. (Βλέπε ALERT ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – 30/12/2021).

Είναι γνωστό στους κοινωνιολόγους και ψυχολόγους πως πολλοί άνθρωποι θέλουν να γίνουν δικτάτορες. Δηλαδή είναι εραστές της εξουσίας, της κενοδοξίας, της διαπλοκής, του πλούτου κ.λ.π. (Βλέπε: Άκου ανθρωπάκο, Ευριπίδη περί αναίδειας, Πρώτο Πρωτόκολλο των Σοφών της Σιών κ.λ.π.). «Δεν υπάρχει πιο άγριο θηρίο από τον άνθρωπο, όταν κατέχει δύναμη ίση με το πάθος; του». (Πλούταρχος).

Ενεργοποίηση και αύξηση των ελαττωμάτων

Ορισμένα από τα μέτρα αντιμετώπισης του Covid-19 ενεργοποίησαν ή ακόμη και αύξησαν αυτά τα ανθρώπινα ελαττώματα. Επίσης στο βωμό του Cpvid-19 θυσιάστηκαν πολλές συνταγματικές μας ελευθερίες, κατά την ταπεινή μας άποψη, αφού διίστανται οι απόψεις των ειδικών.  Επίσης κάποιοι  υγειονομικοί επιστήμονες μας λένε πως συνάδελφοί τους έθεσαν την Επιστήμη στην εργαλειοθήκη της πολιτικής. Παντού διχασμός και χάος.

Το παζλ έρχονται να συμπληρώσουν οι ανατιμήσεις και η ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος, των καυσίμων, των ειδών διατροφής, ένδυσης κ.λ.π. Ενώ είναι ολοφάνερο με την παρατεταμένη αναστολή εργασίας των υγειονομικών το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει επικίνδυνα υποβαθμιστεί. Θα συμφωνήσουμε, πως αυτές οι αναστολές δεν προσφέρουν τίποτα, αφού έχει αποδειχθεί πλέον πως και οι εμβολιασμένοι κολλούν και μεταδίδουν τον ιό. Διερωτώνται πολλοί πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, γιατί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη επιμένει τόσο άκαμπτα; Γιατί η αντιπολίτευση σφυρίζει αδιάφορα σε όλη αυτή την ανούσια σκληρότητα; Και είναι όντως σκληρότητα χρονιάρες μέρες να μένουν οικογένειες χωρίς να μπορούν να προμηθευτούν τα αναγκαία.

δεν προαναγγέλλουν μηνύματα αισιοδοξίας

Όλα αυτά δεν προαναγγέλλουν μηνύματα αισιοδοξίας και βεβαιότητας για το 2022. Και βέβαια ούτε ευοίωνο προδιαγράφεται το μέλλον των πολιτικών και της κατεστημένης πολιτικής (δεξιών κι αριστερών). Εμείς ευχόμαστε ολοψύχως να διορθώσουν οι κυβερνώντες τα κακώς κείμενα, οι Έλληνες να μείνουν ενωμένοι και αλληλέγγυοι. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ – ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.