Διονύσιος Σολωμός – Κωστής Παλαμάς – Μίκης Θεοδωράκης

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021, ο Μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης, σε ηλικία 96 ετών, προστέθηκε στη γη των προγόνων του. Κηδεύτηκε στο χωριό του, Γαλατά Χανίων. Τρίτη και Τετάρτη η σορός τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών. Η εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στην εκκλησία του χωριού του. Αν ο Κωστής Παλαμάς διαδέχθηκε τον Διονύσιο Σολωμό, ο Μίκης Θεοδωράκης είναι διάδοχος και των δύο. Οι τρεις Μεγάλοι της Ρωμιοσύνης, της νεώτερης Ιστορίας του Έθνους των Ελλήνων. Διονύσιος Σολωμός – Κωστής Παλαμάς – Μίκης Θεοδωράκης.

Μίκης Θεοδωράκης κήρυκας Ειρήνης κι Αγάπης

Ο Μίκης Θεοδωράκης σε όλο του το βίο αγωνίστηκε για την Ειρήνη και την Αγάπη. Η Παγκόσμια Ειρήνη του ξόδεψε όλη του τη ζωή. Κι αυτοί που αγωνίζονται για την Ειρήνη είναι μύστες της Αγάπης και της κοινωνικής Δικαιοσύνης. Διότι είναι αδύνατο να είσαι ειρηνοποιός και ταυτόχρονα εχθρός της Αγάπης και της Δικαιοσύνης. Αυτό δεν χωρά σε καμία λογική.

Η Αγάπη δεν διχάζει, αλλά ενώνει γιατί «δεν ζητά τα εαυτής». Η Αγάπη δεν αδικεί διότι «ου χαίρει επί τη αδικία, συγχαίρει δε τη αληθεία». Άρα κατά τον   Απόστολο των Ελλήνων και των Εθνών, θείου Παύλου, ο Μίκης ως θνητός επέλεξε την αγαθή μερίδα. Αυτό το λέμε διότι αυτός ορίζει τα περί Αγάπης, στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή του.

Ο υπέροχος ύμνος της Αγάπης, του θείου Παύλου είναι μοναδικός στην παγκοσμιότητα. Ο κάθε ερευνητής –μελετητής το γνωρίζει αυτό άριστα. Άρα, λοιπόν, ο Μίκης Θεοδωράκης κήρυκας Ειρήνης κι Αγάπης. Λέγει ο Κύριός μας: «Μακάριοι οἱ εἰρηνοποιοί, ὃτι αὐτοὶ υἱοὶ Θεοῦ κληθήσοντα».

 

Κομμουνιστής και Ρωμιός

Για τα πρόχειρα, αριστερά και δεξιά, στερεότυπα αυτό θεωρείται παράδοξο. Όχι όμως και γι’ αυτούς που έχουν μελετήσει Μαρξ – Ένγκελς, Λένιν και Μάο. Πολύ δε περισσότερο, το αντιλαμβάνονται οι μελετητές των Ρόμπερτ Ντε Χερτ, Άλαιν Ντε Μπενουά, Χέμπερτ, Βιλάρ, Γκαροντύ και πολλούς άλλους.

Ρωμιός σημαίνει ο ορθόδοξος Χριστιανός κατά την υστεροβυζαντινή περίοδο και την Τουρκοκρατία. Ο Έλληνας μέχρι την ίδρυση του Νεοελληνικού κράτους. Ρωμιοσύνη σημαίνει ο νεότερος Ελληνισμός, το ρωμαίικο. (ΛΕΞΙΚΟ Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ). Βλέπουμε λοιπόν πως το λήμμα «Ρωμιοσύνη» προέρχεται από τον όρο «Ρωμιός». Αυτά που τόσο αγάπησε και εξύμνησε ο Παγκόσμιος Έλληνας, Μίκης Θεοδωράκης αποδεικνύουν το εθνικό του φρόνημα. Και ο όρος «Παγκόσμιος Έλληνας» δεν αναιρεί το «Ρωμιός». Διότι  ο Μεγάλος κι Αθάνατος Μίκης αγωνίστηκε για την Παγκόσμια Ειρήνη. Και με τον όρο «Έλληνας»,  εννοείται ο κάθε Έλληνας, από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα.

                        

Αντινεοταξίτης μέχρι το τέλος

 

Ο Μεγάλος Μίκης Θεοδωράκης πέρασε, πλέον, τις δυσκολοδιάβατες Πύλες των Αθανάτων, ύστερα από τις επικίνδυνες ατραπούς που περπάτησε στο βίο του. Έφθασε στο θάνατο πολλές φορές και επέζησε! Συνεχώς κινδύνευε γιατί έμενε ασυμβίβαστος σε κάθε γραφειοκρατική συστηματοποίηση της οποιασδήποτε εξουσίας. Σε κάθε νομενκλατούρα. Ήταν ο αληθινός σύντροφος του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα., παρόλο ότι αυτός εκτελέστηκε από τους δεξιούς πρόδρομους της Νέας Παγκόσμιας Τάξης. Βεβαίως και αριστεροί, του ίδιου, πρόδρομοι εκτέλεσαν άλλους Τσε Γκεβάρα…

Και όμως, από το Λείψανο του Μίκη Θεοδωράκη πέρασαν όλοι οι σημερινοί Νεοταξίτες, δηλαδή Νεοφιλελεύθεροι αριστεροί και δεξιοί. Για να τους δει ο «ευκολόπιστος και πάντα προδομένος λαός», που πήγε για το ύστατο χαίρε στο Μεγάλο του Μίκη. Ο Παγκόσμιος Έλληνας τους δέχθηκε όλους και τους ψιθύριζε λόγια θεϊκά μέσα από το φέρετρό του.

Τους έλεγε: «Ανήκω στη Γενιά των Ορθίων». Σηκωθείτε κι εσείς όρθιοι. Ψηλά το κεφάλι, Έλληνες πάλι… Κάθε πραγματικός Έλληνας είναι Παγκόσμιος, το Ξένος σημαίνει φίλος». Μπουρλοτιέρης με τη μουσική και τα τραγούδια του. Πύρωνε τις ψυχές και γέμιζε μάρτυρες η Οικουμένη, ενώ ο εχθρός βυθιζόταν στα Τάρταρα. Αυτό θα συνεχίζεται μέχρι τη συντέλεια του κόσμου τούτου. Γι’ αυτό ο Μίκης Θεοδωράκης θα μένει ΑΘΑΝΑΤΟΣ. Έμεινε Αντινεοταξίτης μέχρι το τέλος!

 

Ο Μπουρλοτιέρης των ψυχών έφυγε την ώρα που βασιλεύει το Νεοταξικό Πανδαιμόνιο 

 

Τώρα που η εντροπία του χάους αυξάνει επικίνδυνα. Συνθλίβει σαν πύθωνας τα έθνη και τους λαούς της Γης, ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε. Φρόντισε όμως να μας αφήσει το «οπλοστάσιο» γεμάτο με τραγούδια και μουσικές που πυρπολούν τους Νεοταξίτες, ντόπιους και ξένους. Μας είπαν οι Νεοταξίτες: «το χάος είναι Τάξη που εσείς δεν καταλαβαίνετε γιατί δεν θέλουμε να καταλάβετε…». Το Πανδαιμόνιο της Νέας Παγκόσμιας Τάξης βασιλεύει. Τη Ρωμιοσύνη την απειλεί, σήμερα, με φτώχεια, διχασμό και συρρίκνωση της εθνικής της επικυριαρχίας.

Η Ρωμιοσύνη σήμερα Μίκη εκπέμπει SOS. Το «Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου» είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ. Αλλά, κλείνοντας, εμείς θα πούμε στα Ελληνόπουλα: «Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τον Μίκη μας». Και θα προσθέσουμε για τις ζοφερές και αποκαλυπτικές τούτες ώρες. «Αυτό το λόγο θα σας πω δεν έχω άλλο κανένα Μεθύστε μετ’ αθάνατο κρασί του Εικοσιένα!». Φυλάξτε τις τελευταίες Θερμοπύλες της Οικουμένης, γιατί είστε κλήρα του Μίκη Θεοδωράκη.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.