Δημοσίευμα της ” Ροδιακής”

Διαβάζουμε δημοσίευμα της ”Ροδιακής” Δείτε περισσότερα για τον μικρό Μιχαήλ- Άγγελο και το χειρουργείο ανοικτής καρδιάς που πρόκειται να υποβληθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ευχόμαστε ολόψυχα κάθε επιτυχία στην περιπέτειά του και να επιστρέψει γερός και δυνατός στην Ρόδο!

Απάντηση του Γεωργίου Καλαβρουζιώτη  παιδοκαρδιοχειρουργού Ε.Κ.Α.Σ.Κ.Α.Π.

Η απάντησή μου στην εφημερίδα “Ροδιακή”:
Kύριε Διευθυντά,
Σχετικά με το δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Ροδιακή» της 31/08/2021 για τον μικρό Μιχαήλ-Aγγελο κι επειδή υπάρχουν ορισμένες ανακρίβειες, τουλάχιστον, που μειώνουν το «Ειδικό Κέντρο Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά» (ΕΚΑΣΚΑΠ), δηλ. το Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο ΕΣΥ του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», και το ΕΣΥ, οφείλουμε να πούμε όλη την αλήθεια, που έχει ως εξής:
1. Ο Μιχαήλ-Αγγελος Καραολάνης βρίσκεται στη λίστα χειρουργείου του Α’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» από 11/03/2021 (από ηλικίας 17 ημερών) έως ΣΗΜΕΡΑ!
2. Το παιδί δεν το έχουμε ξαναδεί στα Νοσοκομεία Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» και «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», αφότου πήρε εξιτήριο από το «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ», παρόλο που οι οδηγίες μας είναι για σύντομο και τακτικό επανέλεγχο στα Εξωτερικά Ιατρεία μας.
3. Τον προηγούμενο μήνα έγιναν επανειλημμένες προσπάθειες τηλεφωνικής επικοινωνίας με τους γονείς (στο κινητό που εμφαίνεται στο δημοσίευμα!) από τον Συντονιστή του ΕΚΑΣΚΑΠ κ. Καρανάσιο, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ! Και σήμερα, από το δημοσίευμα της «Ροδιακής» μαθαίνουμε γιατί «εξαφανίστηκε» ο Μιχαήλ-Αγγελος…
4. Οι Καρδιοχειρουργοί του «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (το «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» δεν διαθέτει Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο και καλύπτεται από το «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», όπως και ολόκληρο το ΕΣΥ) δεν είπαμε ΠΟΤΕ στους γονείς ότι δεν μπορούμε να αναλάβουμε την επέμβαση στο παιδί τους ΟΥΤΕ τους παραπέμψαμε σε άλλο Κέντρο, διότι: α. η επέμβαση αυτή είναι συνήθης στο Κέντρο μας (και όχι «μία το χρόνο»!) με εξαιρετικά αποτελέσματα και β. ΠΟΤΕ δεν είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους γονείς!!!

Ειναι δικαίωμα του γονιού το καλύτερο για το παιδί του……. αλλά να μην απαξιώνει το ΕΚΑΣΚΑΠ

Είναι δικαίωμα κάθε γονιού να επιλέγει ότι νομίζει καλύτερο για το παιδί του. Εχει, όμως, δικαίωμα να απαξιώνει δομές και γιατρούς που δεν γνωρίζει και δεν ζήτησε τη συνδρομή τους; Κι ακόμη, έχει δικαίωμα να ζητά τον οβολό των συμπολιτών του, όταν υπάρχει η δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ και ΕΠΙΤΥΧΟΥΣ αντιμετώπισης του παιδιού τους στο ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο στο Νοσοκομείο Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»;
Ευχόμαστε το καλύτερο για τον μικρό Μιχαήλ-Αγγελο.
Με τιμή,
Δρ Γεώργιος Καλαβρουζιώτης
Χειρουργός Θώρακα-Καρδίας
Διευθυντής Α’ Καρδιοχειρουργικού Τμήματος
Γ.Ν. Παίδων Αθηνών «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ»

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.