Η Δημοκρατία στις φλόγες

Η καταστροφή εφέτος είναι μεγαλύτερη από κάθε προηγούμενη που προκλήθηκε από τη λαίλαπα της φωτιάς στη χώρα μας. Μέχρι στιγμής, που γράφεται το παρόν, έχουν καεί πάνω από 1.200.000 στρέμματα! Θεέ μου τι καταστροφή! Το ένα τρίτο της Εύβοιας, κυριολεκτικά κρανίου τόπος. Η Ανατολική Μάνη καίγεται σχεδόν κάθε χρόνο. Ο κατακαμένος Πύργος της Ηλείας εφέτος έλαβε και τη χαριστική βολή. Η Μεσσηνία, η Ζήρια κάηκαν. Η Αρκαδία, σήμερα Τετάρτη 22:00 αγωνίζεται να σταματήσει τον πύρινο εφιάλτη και να σώσει το Μαίναλο. Μια πύρινη ατέλειωτη κόλαση. Ένας εφιάλτης, γνωστός από παλιά. αλλά σήμερα απόλυτα αδυσώπητος.

Για μια ακόμα φορά τα γνωστά μας ακούσματα, από τους πολιτικούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης των κομμάτων εξουσίας. Για όλα φταίει η κλιματική αλλαγή! Οι ειδικοί όμως δηλώνουν, πως την κύρια ευθύνη έχει η εγκληματική αμέλεια. Ενώ πολλοί διερωτώνται, αν αυτό είναι πάντα ακούσιο ή μερικές φορές εκούσιο; Εκούσιο όμως σημαίνει πως λειτουργεί, ή λειτούργησε, ένα παρακράτος μέσα στο ίδιο το κράτος! Αυτό εγείρει αμέτρητα ερωτηματικά όπως διαπλοκής και διαφθοράς. Παράλληλα εγείρει σενάρια συνωμοσιολογίας.

Για τα οποία οφείλουμε να θυμόμαστε ότι, ορισμένα, παρόμοια σενάρια έχουν επαληθευθεί ιστορικά!  Για παράδειγμα αναφέρω. Τη συνωμοσία της Μόσχας (1930), το Γουότερ Γκέιτ (Watergate 1972-74) και το Φάκελλο του Ιράκ (1998-2002). Τι θα ήταν όμως ικανό, στους καιρούς που ζούμε, να μπορεί να μας απαλλάξει από φοβίες ενός Greekgate; Όπως και να έχει το ζήτημα, είτε αμέλεια, είτε εμπρησμοί, είτε παρακράτος, ή όλα μαζί γεννούν τον τίτλο. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ. ΓΙΑΤΙ; Πράγματι η Δημοκρατία εκπέμπει SOS όταν δικαιολογημένη οργή, απελπισία και θλίψη καλύπτει τις καρδιές μας.

Η τραγική Αττική μοιραία ο σημαιοφόρος της πολιτικής κρίσης

Όπως θα αναλύσουμε στη συνέχεια η πολιτική κρίση έχει αρχίσει πολλά χρόνια πριν. Οι πυρκαγιές του Ιουλίου – Αυγούστου 2021 απλά ξεχείλισαν το ποτήρι… Εξ’ άλλου όλοι γνωρίζουμε πως κάποτε φθάνει ο κόμπος στο κτένι. Ε, λοιπόν, έφθασε! Όπως έχω γράψει, πολλές φορές σε διάφορα ΜΜΕ, ένα αυθόρμητο και μη καθοδηγούμενο Παγκόσμιο Κίνημα έχει γεννηθεί και γιγαντώνεται. Το Κίνημα του Απολογητισμού – Ομολογητισμού. Σύντομα, πρώτα ο Θεός, θα δημοσιεύσω στον παρόντα ιστότοπο το «ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΗΤΙΣΜΟΥ – ΟΜΟΛΟΓΗΤΙΣΜΟΥ». Τότε θα αντιληφθούν, οπωσδήποτε, οι αναγνώστες πως αυτό είναι η χιονοστιβάδα που θα βυθίσει τον ΤΙΤΑΝΙΚΟ  της Νέας Τάξης Πραγμάτων.

Η μεγάλη καταστροφή στην Αττική, αυτή την ώρα, δεν μπορεί να καταδειχθεί με αριθμούς. Η τραγωδία, τουλάχιστον της εγκληματικής πολιτικής αμέλειας, προς το παρόν αποτυπώνεται μόνο με φριχτές εικόνες. Χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους και γης έγιναν στάχτη. Σπίτια, αυτοκίνητα, επιχειρήσεις, υποδομές, καλλιέργειες κ.λ.π. ζητούν άμεσα πολλά εκατομμύρια Ευρώ για μια ελπιδοφόρο επανεκκίνηση. Πολλοί φοβούνται πως αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Η Αττική των περίπου 5.000.000 κατοίκων έχει ήδη πληχθεί θανάσιμα από τα Lockdawn των λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης. Οι καταστροφικές πυρκαγιές της μείωσαν ουσιαστικά τις απειροελάχιστες ελπίδες να σταθεί ξανά στα πόδια της.  Η κυβέρνηση δεν αποδείχθηκε ανίκανη μόνο στην πρόληψη και την κατάσβεση των πυρκαγιών που κατάστρεψαν τη χώρα. Παρουσιάζει ανικανότητα επίσης και στη συγκράτηση του πληθωρισμού, αλλά και σε πολλά άλλα μέτωπα. Αυτό δεν σημαίνει πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν καλύτερες από την παρούσα. Απλά σημαίνει πως κάθε φορά το πολιτικό κατεστημένο επαναλαμβάνει τον θλιβερό εαυτόν του με την ανοχή μας φυσικά.

Η Αττική σημαιοφόρος της πολιτικής κρίσης

Τελικά το ηφαίστειο που ήδη κοχλάζει θα σκάσει στις επόμενες εβδομάδες, σε όλη τη χώρα. Τότε η τραγική Αττική μοιραία θα γίνει ο σημαιοφόρος της πολιτικής κρίσης. Αυτό είναι αναπόφευκτο γιατί η οργή, η απογοήτευση, η απόγνωση και η οικονομική ένδοια θα είναι το ποτάμι εκατομμυρίων ανθρώπων. Ένα ποτάμι πολύ ορμητικό για το υπεροπτικό κράτος της σημερινής κυβέρνησης.

Μια πρόχειρη προσέγγιση μέρους της οικονομικής καταστροφής

Μόνο στη σκέψη, πόσων εκατομμυρίων Ευρώ μπορεί να είναι οι καταστροφές σε οικίες, αυτοκίνητα και επιχειρήσεις, ανατριχιάζει κανείς. Με το ανωτέρω γράφημα, προσπαθούμε να δώσουμε μια πρώτη εικόνα της καταστροφής του τουρισμού και των αγαθών της γης. Δηλαδή, μια πρόχειρη προσέγγιση μέρους της οικονομικής καταστροφής που υπέστη η χώρα. Όλα αυτά, μόλις λίγες μέρες από τις διαπιστώσεις ειδικών πως η Οικονομία από το Σεπτέμβρη θα δοκιμαστεί. Μάλιστα υπήρχαν και ακούσματα πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα οδηγείτο σε νέα Μνημόνια! Αυτό μας έλειπε τώρα. Όσοι ισχυριζόντουσαν αυτά ως αιτία του κακού ανέφεραν την κυβερνητική «μανία» των Lockdawn. Πάντως ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του την Πέμπτη 12 Αυγούστου, παραδέχθηκε πως η Οικονομία δεν αντέχει άλλα Lockdawn.

Υποψίες και ακούσματα για τις Ανεμογεννήτριες

Όλοι γνωρίζουμε πως το ζήτημα Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, σήμερα αποτελεί την χρυσοτόκο όρνιθα. Ένας πακτωλός δισεκατομμυρίων ρέει άφθονος και μοιράζεται σε βιομήχανους, εργολήπτες και προπαγανδιστές.

Ενώ δεν είναι λίγες οι συζητήσεις περί διεφθαρμένων πολιτικών, τόσο της Κεντρικής Διοίκησης, όσο και της Αυτοδιοίκησης. Γι’ αυτούς δηλαδή που εξυπηρετούν την εγκατάστασή τους. Εκτός υπουργών, βουλευτών, περιφερειαρχών και δημάρχων, η μπάλα παίρνει και δημόσιους υπαλλήλους, δασικούς, αστυνομικούς, δικαστικούς κ.λ.π. Μεγάλη, μάλιστα, εντύπωση προκαλεί πως δημοσιεύονται πλήθος «αθέατων» πλευρών του ζητήματος χωρίς να συγκινείται κανείς! Πολύ δε περισσότερο όταν πρόκειται για δημοσιεύματα από έγκριτους δημοσιογράφους. Δικαιολογημένα, λοιπόν, διερωτάται κανείς. Τι συμβαίνει; Μας έχουν τελειώσει ή κοντεύουν; Για την τεκμηρίωση των όσων γράφουμε θα παρουσιάσουμε ελάχιστα από τα αμέτρητα που κυκλοφορούν.

Οι υποψίες και ακούσματα για τις Ανεμογεννήτριες, κερδίζουν καθημερινά έδαφος στις συνειδήσεις των πολιτών. Διότι  η πολύ κερδοφόρος, για λίγους, εγκατάστασή τους καταπατάει κάθε έννοια δικαίου και κανόνων προστασίας του Περιβάλλοντος. Ενώ σήμερα πλέον, σαν μανιτάρια ξεπετιούνται εκθέσεις Πανεπιστημίων, πορίσματα ειδικών που φανερώνουν τα πολλά πλην των Αιολικών Πάρκων. Γιατί όμως οι κυβερνήσεις της χώρας μας επιμένουν; Στη Μάνη, υπάρχει μια αγωνιστική γνώση σε όλα αυτά δέκα χρόνων περίπου. Ο χαρακτηρισμός «NATURA» δεν υπολογίστηκε από καμία κυβέρνηση, αλλά και ούτε από το Συμβούλιο της Επικράτειας (ΣτΕ). Μπήκανε στο Δήμο της Ανατολική Μάνης, που καίγεται σχεδόν κάθε χρόνο και συνεχίζουν να μπαίνουν…

Δημοσιεύματα από επώνυμους για επώνυμους https://edolio5.blogspot.com/2021/08/blog-post_32.html

Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2021. Ένα ρεπορτάζ με ονόματα για όσους θέλουν να ξέρουν την αλήθεια! Οι ανεμογεννήτριες στην Εύβοια. ο Γεραπετρίτης, ο πεθερός αντιπρόεδρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η σύζυγος δικηγόρος που κάνει κουμάντο στην ΡΑΕ. Και η Σακελλαροπούλου με το πολυτελές διαμέρισμα που αγόρασε από… την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Του Άρη Σπίνου. Χωρίς καμία διάθεση συνωμοσιολογίας θα σας παρουσιάσουμε ένα ρεπορτάζ με ονόματα και περίεργες συμπτώσεις για να βγάλετε  δικά σας συμπεράσματα.

Το 2012 η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ήταν  σύμβουλος στο Συμβούλιο Επικρατείας. Τοποθετημένη, όμως, στο πέμπτο τμήμα του ανώτατου διοικητικού δικαστηρίου. Οι γνωρίζοντες ξέρουν ότι το τμήμα αυτό “παίζει μπάλα” με το περιβάλλον. Στο τμήμα δηλαδή που είναι αρμόδιο για να ελέγχει τη διοίκηση. Αν η διοίκηση τηρεί τις διακηρύξεις του Συντάγματος και των Νόμων για την προστασία του περιβάλλοντος.Στις 12 Απριλίου 2013 δημοσιεύεται ρεπορτάζ  στην «Ναυτεμπορική» με τίτλο.  « Τον δρόμο για την εγκατάσταση ΑΠΕ (Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας) ακόμη και στις δασικές περιοχές άνοιξε το Συμβούλιο της Επικρατείας».

 Ας έρθουμε όμως στο σήμερα που έχει μεγαλύτερη σημασία.

Στις 24 Ιουνίου 2021 η ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) εξέδωσε την 504/2021 απόφαση. Βάση με την οποία η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έλαβε άδεια. Για να εγκαταστήσει 16 ανεμογεννήτριες (με διάμετρο πτερωτής 90 μέτρα) στο Μαντούδι Ευβοίας.

 

Η τοπική κοινωνία ξεσηκώθηκε και μαζί της ξεσηκώθηκε και η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Η οποία έκανε προσφυγές εναντίον εγκατάστασης των ανεμογεννητριών και όπως φάνηκε τις προσφυγές αυτές τις πλήρωσε πανάκριβα. Από τις 6 Αυγούστου η περιοχή καίγεται. Αλλά η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν κατασκευάζει μόνον ανεμογεννήτριες. Το κατασκευαστικό φιλέτο του ομίλου είναι το συγκρότημα κατοικιών και καταστημάτων στο Μεταξουργείο. Που προέκυψε από διεθνή αρχιτεκτονικό διαγωνισμό και περιλαμβάνει 40 πολυτελή διαμερίσματα. Ένα από τα 40 διαμερίσματα ανήκει στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

 

Αντιπρόεδρος και εκτελεστικό μέλος του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι ο Μιχάλης Γουρζής, πεθερός του Γιώργου Γεραπετρίτη. Η κόρη του Μιχάλη Γουρζή και σύζυγος του Γιώργου Γεραπετρίτη η Αλεξάνδρα Γουρζή είναι δικηγόρος. Με εξειδίκευση σε θέματα ΑΠΕ και προϊσταμένη στο τμήμα δικαστικής εκπροσώπησης και νομικής υποστήριξης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ). Δηλαδή της Αρχής που γνωμοδοτεί για τις άδειες.

Ποιο απλά δεν γίνετε να τα γράψουμε! Φυσικά δεν υπονοούμε τίποτα για τους καχύποπτους που θα τρέξουν να βγάλουν συμπεράσματα. Ένα ρεπορτάζ με ονόματα και αλήθεια.

Συνεχίζουμε με δημοσιεύματα

Συνεχίζουμε με δημοσιεύματα από επώνυμους για επώνυμους. Τα παρουσιάζουμε χωρίς να τα σχολιάζουμε, διότι δεν επιθυμούμε, παντελώς, να επηρεάσουμε την κρίση του αναγνώστη. Ως γνωστό, κατά τους επιστήμονες Ιστορικούς, πολλά δημοσιεύματα έχουν αποτελέσει πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές ιστοριογραφίας. Τα τυχόν σχόλιά μας μάλλον θα αχρήστευαν το δημοσίευμα, ως ιστοριογραφική πηγή, για τους μελλοντικούς ιστοριογράφους.

Η επόμενες μέρες έφθασαν και τα «όργανα» άρχισαν…

Η σύνταξη του παρόντος (ΡΕΠΟΡΤΑΖ – ΕΡΕΥΝΑ) ξεκίνησε την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021 και ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 13 Αυγούστου. Έτσι μας δόθηκε η δυνατότητα να παρουσιάσουμε γεγονότα τις ώρες του πύρινου εφιάλτη και της «επόμενης μέρας καθώς λέγεται.». Ιδού ορισμένα Πρωτοσέλιδα εφημερίδων της Παρασκευής και 13 Αυγούστου 2021. Η επόμενες μέρες έφθασαν και τα «όργανα» άρχισαν…

Ενδιαφέροντα από Στρατηγό ε.α. του Π.Σ. που δυστυχώς λίγοι έχουν το σθένος να τα πουν

Ρεπορτάζ του ΜΑΚΕΛΕΙΟ.gr ενός έγκριτου ιστότοπου. Το θέμα παρουσιάζεται και στο έντυπο φύλο «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021.  ΠΕΤΣΟΚΟΒΕΙ ΚΟΥΛΗ, ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΟΥΡΗ ΠΡΩΗΝ ΥΠΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΣ! Ο Άρειος Πάγος να παραγγείλει τη διερεύνηση των εγκληματικών λαθών κρατικών φορέων.  Απίστευτες καταγγελίες.

 

Με ανάρτησή του, ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, πρώην υπαρχηγός της πυροσβεστικής, δικαστικός πραγματογνώμονας και μέχρι πρότινος μέλος της ΝΔ. Σχολιάζει την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να διατάξει έρευνα μόνο για ενδεχόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης. Δηλαδή  για τις καταστροφικές πυρκαγιές και όχι για τυχόν λάθη και παραλείψεις κρατικών φορέων.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι πρέπει να διερευνηθούν και εγκληματικά λάθη και παραλείψεις αρμοδίων κρατικών φορέων, αρχών και οργάνων. «Θα περίμενα τον αξιότιμο κ. Εισαγγελέα του ΑΠ να παραγγείλει σήμερα. Τη διερεύνηση όχι μόνον για ενδεχόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης για τις καταστροφικές πυρκαγιές. Αλλά κυρίως για τη διερεύνηση εγκληματικών λαθών και παραλλείψεων αρμοδίων κρατικών φορέων, αρχών και οργάνων» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας, ενίσχυσε χθες την θέση της κυβέρνησης για οργανωμένο εγκληματικό σχέδιο εμπρησμού. Που διαρρέεται εδώ και μέρες σχετικά με τις καταστροφικές πυρκαγιές που έχουν καταστρέψει ανεπανόρθωτα δασικές εκτάσεις και περιουσίες.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου,  στη σχετική παραγγελία του, κάνει λόγο για «εύλογες υπόνοιες. Για σκόπιμη οργανωμένη εγκληματική δραστηριότητα και όχι μόνο για απλό, τυχαίο φαινόμενο σύμπτωσης περιστατικών αμελούς συμπεριφοράς».

 

Ελπίζουμε πως βοηθήσαμε τους επισκέπτες – αναγνώστες μας, ώστε να συμπληρώσουν τις πληροφορίες τους. Έτσι να έχουν, ως πολίτες, μια διευρυμένη αντίληψη για το μείζονος αυτό εθνικό και παγκόσμιο ζήτημα. Φυσικά το θέμα δεν εξαντλείται με 2.000 λέξεις και 5-10 εικόνες. Είναι όμως όλα αυτά αρκετά για να αντιληφθούμε, επιτέλους, πως η Δημοκρατία εκπέμπει SOS. Ένα άλλο καθεστώς – μόρφωμα, ταπεινά πιστεύουμε,  πως προσπαθεί να επικυριαρχήσει. Πολλοί το έχουν ονομάσει «ΠΟΛΙΤΙΚΟΚΡΑΤΕΙΑ». Όπως και να έχει, αυτό σύμφωνα με το «Μανιφέστο του Απολογητισμού – Ομολογητισμού», είναι το Νεοφιλελεύθερο καθεστώς. Αυτό που μας οδηγεί στη «φάρμα των ζώων» του Όργουελ.

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.