ΕΙΣΑΓΩΓΗ

                       Ανάρτηση 1


Καθαροί λογαριασμοί κάνουν καλούς φίλους

Ο θυμόσοφος λαός λέει: «Καθαροί λογαριασμοί κάνουν καλούς φίλους». Είναι γνωστό, πλέον, ότι το www.vachosradio.gr  επιθυμεί και προσπαθεί υπερβάλλοντας εαυτόν να είναι απόλυτα ξεκάθαρο με τους επισκέπτες του. Σε κάθε περίπτωση, όταν δημοσιεύουμε μια ΕΡΕΥΝΑ, ή ένα ΡΕΠΟΡΤΑΖ, ή ένα ΑΡΘΡΟ σεβόμαστε τους ανάλογους δεοντολογικούς ΚΑΝΟΝΕΣ. Αν δεν συμβαίνει αυτό στη δημοσιογραφία κάποιου, τότε ο κάποιος, κύριος ή κυρία, αυτομηδενίζεται. Με το σπαθί του θρονιάζεται στη χωρία των ανόητων. Δυστυχώς έχει παρατηρηθεί στις μέρες μας και σε μεγάλο βαθμό ότι, σε αυτή τη χωρία συμπεριλαμβάνονται και άτομα πανεπιστημιακής εκπαίδευσης! Μάλιστα, θα τολμούσαμε να πούμε πως είναι και τα περισσότερα. Τι συμβαίνει λοιπόν; «Εμωράνθη το άλας της γης»; Και γιατί;

 

Αυτά που θα διαβάσει ο αναγνώστης, στη συνέχεια, αποτελούν προϊόν δεκαετιών έρευνας και μελέτης. Στόχος της έρευνάς μας, που ευελπιστούμε να μας αξιώσει ο Θεός να την παρουσιάσουμε σε πολυσέλιδο βιβλίο, με τίτλο «Πίστη – Πολιτική-Επιστήμη και Λογική». Ο στόχος, του υπό έκδοση βιβλίου και του παρόντος δημοσιεύματος, είναι η προσέγγιση του  χαοτικού πάζλ του ανθρώπινου γίγνεσθαι. Ακράδαντα πιστεύουμε ότι σήμερα οι Έλληνες, όπου γης, και ολάκερη η ανθρωπότητα ζει σε ζοφερό χαοτικό Πανδαιμόνιο…

 

Δύσκολο είναι να βρεθεί άνθρωπος, σε ολόκληρο τον πλανήτη που να μην έχει νιώσει την χαοτική κατάσταση που βιώνουμε.  Εκτός κι αν ανήκει σε εκείνη την ομάδα που ωφελείται από το χάος, ή συνδράμει σ’ αυτήν για ποικίλους λόγους. Επ’ αυτού δημοσιεύσαμε στην εβδομαδιαία περιφερειακή εφημερίδα, «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ» τα εξής.

Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ».

Δημοσίευμα στην εφημερίδα «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ», Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021. Αρ. Φυλ 725, σελ. 23. Μόνιμη Στήλη: ΑΝΑΠΟΔΑ ΒΗΜΑΤΑ: «Όλοι αντιλαμβανόμαστε το Παγκόσμιο Πανδαιμόνιο των ημερών μας. Παντού ΧΑΟΣ! Στην

Ελλάδα, στα Βαλκάνια. στην Ευρώπη. στην Αμερική, σε όλο τον κόσμο χάος (chaos). Η  εγκατεστημένη στην Υφήλιο, Παγκόσμια Πανδημία της φτώχειας και της πείνας σήμερα ενισχύεται επικίνδυνα για κάθε είδος ζωής στον Πλανήτη. Περιβαλλοντική καταστροφή. Πανδημία κορωνοϊού. Διαστροφή. Πνευματική κατάπτωση. Χαοτικός Σεξισμός. Θεοποίηση του Υλισμού και της Τεχνολογίας. Ψεύδη, Απάτη, Ανασφάλεια, Φόβος. Τρομοκρατία. Σύννεφα 3ου Παγκοσμίου Θερμοπυρηνικού Πολέμου. Τοπικοί και περιφερειακοί Πόλεμοι.  Εμπρησμοί Δασών. Θεομηνίες. ΔΗΘΕΝ ΓΝΩΣΗ και πολλά άλλα.

Βεβαίως συμπεριλαμβάνεται η ολιγαρχία των Παγκόσμιων Εντολοδοτών (Διεθνή Οικονομικά Τραστ), με τους αμέτρητους σε κάθε Χώρα – Κράτος εντολοδόχους, (μαριονέτες). Δήθεν, αριστερούς ή δεξιούς. Αυτά και πολλά άλλα κομμάτια συνθέτουν το παζλ. Που αν δεν ταξινομηθούν και τοποθετηθούν αρμονικά μας δίνουν τη σημερινή εικόνα του χάους. Δηλαδή, σ’ αυτή που εμείς ζούμε ως ανθρώπινη κοινωνία της Οικουμένης. Βέβαια υπάρχουν επί μέρους μικροδιαφορές από χώρα σε χώρα. Όμως σε όλους μας η ολιγαρχία των Παγκόσμιων Εντολοδοτών λέει το ίδιο. «Το Χάος είναι μία Τάξη την οποία εσείς δεν μπορείτε να καταλάβετε. Εμείς δεν θέλουμε να την καταλάβετε και για το λόγο αυτό τη φτιάξαμε ώστε εσείς να την ακολουθείτε πιστά..».

Γνωρίζουμε, λοιπόν, αποτέλεσμα και αφορμές.

Επειδή νοήμων άνθρωπος, που παρακολουθεί τα όσα γίνονται στον κόσμο, δεν υπάρχει σήμερα να μη συμφωνεί απόλυτα ότι ζούμε σε χάος. Γνωρίζουμε, λοιπόν, αποτέλεσμα και αφορμές. Δεν γνωρίζουμε όμως τα αίτια και δυστυχώς οι περισσότεροι γνώστες λαμβάνουν τις αφορμές για αίτια. Μέγιστη Πλάνη! Εμείς πιστεύουμε, ταπεινά, πως αιτία αυτού του χαλασμού είναι η νεοταξική προσπάθεια  δημιουργίας ενός Παγκοσμίου Βασιλείου (όχι κυβέρνησης),.. Η άποψη πως οι καπιταλιστές αυτά τα κάνουν για να οικονομήσουν περισσότερα χρήματα δεν ισχύει. Διότι, η νεοταξική ολιγαρχία εξουσιάζει σχεδόν όλο το παγκόσμιο χρήμα. Έχουν δηλαδή στην κυριαρχία τους, σχεδόν,  όλα τα χρήματα… Μία άλλη άποψη που ακούγεται είναι πως ο Θεός δεν μας προστατεύει… Αυτή είναι λάθος και βλάσφημη άποψη πέρα ως πέρα, όπως θα τεκμηριώσουμε στη συνέχεια…».

Το αληθινά σωστό, αρχικό κομμάτι του παζλ

Οφείλουμε να βρούμε το αληθινά σωστό, αρχικό κομμάτι του παζλ για να συνθέσουμε την εικόνα της πραγματικότητας. Είναι αυτό υποχρέωσή μας γιατί μέσα στην πραγματικότητα αυτή κυλάει η ζωή μας. Τα όνειρα μας, οι ελπίδες μας, οι σχεδιασμοί, οι λογικές μας και τα ποικίλα συναισθήματά μας. Σ’αυτή  την αληθινή κατάσταση που ζούμε, στο συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, κυλάει το παρόν και το μέλλον μας.

Προσοχή! Η ζωή μας δεν κυλάει σε μία φαντασιακή κοινωνία, που ο καθένας φαντάζεται σύμφωνα με το ΜΑΤΡΙΞ που ζει. Όλοι ζούμε σε μία θεσμική κοινωνία, είτε το αντιλαμβανό,αστε, είτε όχι και σε όποιο βαθμό το θεσμικό της πλαίσιο. Σ’ αυτή την πραγματικότητα υπάρχει το παερελθόν μας, η ιστορία μας, οι παραδόσεις μας. Η θρησκεία μας και η « κληρονοημένη σκέψη», περίπου όπως την ορίζει ο Κορνήλιος Καστοριάδης. Υπάρχει το «Αρχέτυπο» του Πλάτωνος.

Σ’αυτή την πραγματικότητα βρίσκεται το αληθινά σωστό, αρχικό κομμάτι του παζλ. Αυτό πρέπει να επιλέξουμε για να αρχίσουμε την αρμονική εν τάξει σύνθεση του παζλ. Τότε η αληθινή εικόνα θα σκορπίσει το χάος. Αντιθέτως, η τυχόν ψεύτικη εικόνα θα αυξάνει την εντροπία του χάους μας, με τα όσα συνεπάγονται από αυτό.

Εδώ τώρα, γεννιούνται μείζονος σημασίας ερωτήματα. Ίσως το πιο σπουδαίο είναι: υπάρχει άνθρωπος να μπορεί να αποδείξει και να καταδείξει αυτή την πραγματικότητα; Για να φθάσουμε όμως να διατυπώσουμε αυτήν την ερώτηση, οφείλουμε προηγουμένως να προβληματιστούμε για αυτή την πραγματικότητα.

Εικόνα 1: 

Προσέξτε! Για να φτιαχτεί μια αρμονική και σε τάξη πλήρης εικόνα χρειάζεται Λογική και Ενέργεια, όπου και δεν θα περισσέψει κανένα κομμάτι του παζλ. Η σύνθεση της εικόνας τότε θα είναι τέλεια. Αραδιασμένα όλα τα κομμάτια (οι ψηφίδες) του ψηφιδωτού (παζλ) αποτελούν μια χαοτική κατάσταση για αυτόν που επιχειρεί τη σύνθεση. Με τη λογική, που συμπεριλαμβάνει τις γνώσεις του συνθέτη και την ενέργεια που έχει και διαθέτει το χάος εξαφανίζεται. Φυσικά ο συνθέτης του παζλ έχει δεδομένη την εικόνα στη σκέψη του.

Αν αυτή η εικόνα βασίζεται σε αληθινές και όχι αληθοφανείς πραγματικότητες, τότε είναι ασφαλής. Έτσι, λοιπόν, τη θέση του χάους, βαθμηδόν, λαμβάνει η τάξη και η δημιουργία της μη χαοτικής εικόνας. Στην περίπτωσή μας, η εικόνα της πραγματικότητας, όπου κυλάει η ζωή μας. Είναι απόλυτα ουσιαστικό τι δεδομένη εικόνα έχει ο καθένας μας που συνθέτει το παζλ. Αν δεν έχουμε γενική αντικειμενική προσέγγιση, της αληθινής εικόνας, τότε θα συμβεί το εξής. Δεν θα μπορέσουμε να συνθέσουμε με απόλυτη τάξη και αρμονία την εικόνα της πραγματικότητας που ζούμε. Έτσι θα ζούμε σε μια μερική πραγματικότητα που θα είναι και μερικώς χαοτική.

Η μαύρη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Σε περίπτωση που οι ψηφίδες του παζλ είναι κακέκτυπες, ή ορισμένες λείπουν, ο συνθέτης οφείλει να το αντιληφθεί, σύμφωνα με τη λογική του,  πριν σπαταλήσει άδικα την ενέργειά του. Εάν προχωρήσει τη σύνθεση θα έχει πλασματική εικόνα. Το παζλ αυτό, της πραγματικής εικόνας, κουράζει τους συνθέτες, λόγω έλλειψης γνώσεων, και δεν το ολοκληρώνουν.

Αποτέλεσμα αυτού είναι να παράγεται πλασματική εικόνα, που απέχει λίγο ή πολύ από την πραγματικότητα. Τότε τα αποτελέσματα, εις βάρος του παραπλανημένου ανθρώπου και της κοινωνίας είναι ολέθρια. Αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι Νεοταξίτες, το οποίο θα αποδείξουμε.   Παραπλάνηση και όλεθρος είναι ποσά ανάλογα. Η καλοπληρωμένη. με αστρονομικά ποσά, μαύρη ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ είναι που παρέχει αληθοφανή γεγονότα, κακέκτυπα και ελλιπή κομμάτια του παζλ.

Αταξία ένα αναπόφευκτο φυσικό φαινόμενο

Γνωρίζουμε πως η δημιουργία αταξίας είναι ένα αναπόφευκτο φυσικό φαινόμενο που τίνει προς το χάος. Έτσι απαιτείται μια εκ νέου παροχή ενέργειας για να αποφευχθεί η απόλυτη αποδιοργάνωση. Αυτός ο νόμος ονομάζεται «Eντροπία» και είναι ο 2ος νόμος της Θερμοδυναμικής.

Για να κατανοήσουμε την έννοια της εντροπίας στην περίπτωσή μας αναφέρουμε το εξής παράδειγμα. Στην εικόνα 1 τα κομματάκια  του παζλ είναι σε πλήρη αταξία. Στα κομμάτια  (ψηφίδες) εμπεριέχονται όλα τα δεδομένα που πρέπει να έχουμε προκειμένου να συνθέσουμε την αληθινή εικόνα. Υποθετικά πέφτουν κάτω. Μπορούν να διασκορπιστούν στο πάτωμα με άπειρους διαφορετικούς τρόπους, αλλά η πιθανότητα να μπουν αυτόματα στην θέση τους είναι από απειροελάχιστη έως μηδενική.

Κι αυτό συμβαίνει, επειδή αν αφεθεί μόνο του στο σύστημα, υπάρχει μόνο μια κατάσταση. Μεταφυσική, όπου το παζλ μπορεί να παρουσιαστεί συμπληρωμένο, δηλαδή σε τάξη, ενώ άπειρες τυχαίες καταστάσεις σε αταξία. Οπότε για να συμπληρωθεί το παζλ (μη μεταφυσικά) χρειάζεται να επέμβουμε εμείς, βάζοντας τη λογική και ενέργεια μας. Δηλαδή χρειάζεται προσπάθεια για τάξη και αρμονία.

Προσπάθεια μεγαλύτερης κατανόησης του χάους

Εικόνα 2:

Παρατηρείται στα τμήματα Α και Β της εικόνας 2 το χάος. Στο τμήμα Γ, η ορθή τοποθέτηση  των τεμαχίων του παζλ μας προϊδεάζουν για μια εικόνα πραγματικότητας.   Βλέπουμε ξεκάθαρα, μία γυναίκα ένα μωρό, μάλλον κοριτσάκι και άλλον ένα μεγάλο με κάποιο παιδάκι. Όλοι είναι στην ύπαιθρο. Δεν μας ξεκαθαρίζει ακόμη, αν είναι άντρας και το παιδάκι αν είναι αγόρι.

Επίσης αν ο καιρός είναι αίθριος ή προμηνύει κακοκαιρία. Στο τμήμα Δ, παρόλο που λείπουν μερικές ψηφίδες,  η εικόνα είναι ξεκάθαρη. Ο συνθέτης γνωρίζει την πραγματικότητα κατά 90%. Αν τοποθετήσει και τα υπόλοιπα κομμάτια θα έχει την πραγματική εικόνα 100%. Αν δεν το πράξει, δεν κινδυνεύει να παραπλανηθεί, τουλάχιστον επικίνδυνα.

«Ενέργεια» σημαίνει

Ο όρος  «Ενέργεια» σημαίνει: α. Συγκεκριμένη δράση υποκειμένου ή φορέα για την επίτευξη ορισμένου σκοπού·  κίνηση, πράξη. β. Φυσική μέγεθος που εκφράζει το ποσό του έργου. Του οποίου απαιτείται για να μεταβεί ένα φυσικό σύστημα από μια αρχική σε μια τελική κατάσταση. γ. Ενεργητικότητα, ζωντάνια. δ. Επενέργεια, επίδραση, δραστικότητα 1.

Η Εξέλιξη ξοδεύει Ενέργεια

Την ενέργεια όλα τα όντα την ξοδεύουν για να διαβιώνουν και να εξελίσσονται διαιωνίζοντας το είδος τους. Παραδεχόμαστε λοιπόν πως η eξέλιξη ξοδεύει Ενέργεια

Ας δούμε όμως λίγα για το λήμμα «ΕΞΕΛΙΞΗ». Ο όρος είναι σύμπλοκο διότι αφορά το ό,τι δήποτε εξελίσσεται στο χώρο και στο χρόνο. Εξέλιξη λοιπόν είναι. Η βαθμιαία και αδιάκοπη μετάβαση κάποιου όντος ή κάποιου συστήματος από μια μορφή παλαιότερη και ατελέστερη σε νεότερη και τελειότερη. Συνώνυμα είναι: προοδευτική μεταβολή, μετασχηματισμός, ανάπτυξη κ.λ.π. Διακρίνεται σε: βιολογική, ηθική, οικονομική, πολιτιστική και άλλα. Στην οικονομία νοείται η βελτίωση της θέσης ατόμων και συνόλων, καθώς και η αύξηση  κυκλοφορίας χρήματος και  παραγωγής. Εδώ βέβαια οφείλουμε να συμπεριλάβουμε στις γνώσεις μας και τον Πληθωρισμό. Δηλαδή η απότομη αύξηση των τιμών και η ταυτόχρονη μείωση της αγοραστικής αξίας του χρήματος.

 

Στην επιστήμη θεωρείται ως εξέλιξη η τροποποίηση, η αναθεώρηση του παλαιού και η ανεύρεση νέων, άγνωστων στοιχείων. Αυτό δε σημαίνει άρνηση της επιστήμης, γιατί κάθε επιστημονική αλήθεια κρύβει μέσα της το σπέρμα της ανατροπής. Στην τέχνη είναι κοινά αποδεκτό πως δεν υπάρχει εξέλιξη. Η τέχνη απλώς αλλάζει μορφές. Ούτε δηλαδή καταργεί τα περασμένα ούτε εισάγει το νεότερο και τελειότερο. Στην πολιτιστική έννοια του όρου σημαίνει τη βελτίωση της Ηθικής και Πνευματικής ζωής του ανθρώπου.

Δηλαδή την ευρύτερη και ποιοτικότερη καλλιέργεια όλων των ανθρώπινων δυνατοτήτων, με σκοπό την εξύψωση της ανθρώπινης ύπαρξης και του κόσμου. Στην καθημερινή χρήση της λέξης η έννοια της εξέλιξης ταυτίζεται σχεδόν με την τεχνική3. Η υπέρμετρη αύξησή της, με όλες τις θετικές και αρνητικές συνέπειες, είναι μια πραγματικότητα. Σύγχρονοι διανοητές και επιστήμονες διαπιστώνουν πως η τεχνική εξέλιξη του ανθρώπου δεν συμβαδίζει με την ηθική, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η κρίση του πολιτισμού4.

Να μερικά δεδομένα της σημερινής πραγματικότητας

Εικόνα 3.

Στην εικόνα 3 σας δίνουμε μερικά από τα δεδομένα που με αυτά σήμερα κυλάει η ζωή μας. Κάποια προϋπήρχαν. Στην εικόνα που έχετε κατά νουν για την πραγματικότητα που ζούμε, τα συμπεριλαμβάνετε όλα αυτά;

Φυσικά και ό,τι άλλο έχετε κατά νουν;

Πολύ σύντομα στην Ανάρτηση 2 θα επεκταθούμε σε όλα αυτά. Συνιστούμε να κρατήσετε αποθηκευμένες τις αναρτήσεις για να γίνετε κάτοχος της αντικειμενικής αυτής έρευνάς μας. Τέλος κρίνουμε λόγω των γεγονότων πως είναι ΕΠΕΙΓΟΝ θέμα η ανάγνωσή τους.

Αναγκαίες επεξηγήσεις *:

*α. ΜΑΤΡΙΞ (ΜΑΤRΙΧ). Ο ιστός μιας εικονικής πραγματικότητας που δημιουργεί την πλάνη του πραγματικού.1

*β. Εντροπία: 1-Φυσική. Μέγεθος για τον υπολογισμό της ποσότητας ενέργειας που δεν είναι διαθέσιμη για την παραγωγή έργου. Μέρο της αταξίας ενός συστήματος, 2-Γενικότερα. Βαθμός αβεβαιότητας, αστάθειας, αποδιοργάνωσης ή αταξίας σε ένα σύστημα 3-Πληροφορική. Ο αριθμός των δυαδικών ψηφίων που χρειάζονται για την κωδικοποίηση πληροφορίας1.

*γ Αρχέτυπο: 1. Αρχικός τύπος, πρωταρχική εικόνα και γενικότερα κάθε τι που χρησιμοποιείται ως υπόδειγμα. 2. Πληροφορική: Πρωτότυπη, μη λειτουργική έκδοση υπολογιστικού προγράμματος, για την ακριβή καταγραφή των απαιτήσεων… 3. Το κείμενο από το οποίο θθεωρείται ότι προήλθαν όλα τα σωζόμενα χειρόγραφα (ενός έργου)1.

 

Πηγές –Αρχείο:

 

  1. ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΧΡΗΣΤΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΤΟΜΟΣ 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2016. – XL1786.
  2. ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟΝ ΕΡΜΗΝΕΥΤΙΚΟΝ ΛΕΞΙΚΟΝ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΥ-Εκδ. ΧΡ. ΓΙΟΒΑΝΗΣ. XL2.
  3. ΛΕΞΙΚΟ ΒΑΣΙΚΩΝ ΕΝΝΟΙΩΝ. Του υλικού-τεχνικού, πνευματικού και ηθικού πολιτισμού. Δ.Π. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ – Εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ Αθήνα Αύγουστος 1984- Έκδοση 1η. XL304.
  4. Ε. ΠΑΠΑΝΟΥΤΣΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ –Google.
  5. Εικόνες: Στη σύνθεση των εικόνων (κολάζ)χρησιμοποιήθηκαν εικόνες από την Google. Φιλοτεχνήθηκαν από τον Ιωάννη Σπ. Λαζαράκο και επιτρέπεται η χρήση τους από τους πάντες.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.