ρεπορτάζ του Ιωάννη Σπ. Λαζαράκου Email: jlazarakosdim@yahoo.gr

Ένα πλήθος <<μεταλλαγμένων>> Ελλήνων

Ένα πλήθος «μεταλλαγμένων Ελλήνων» διαδήλωσε χθες στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Καλαμάτα. Οι  Έλληνες… «μεταλλάσσονται». Δηλαδή αψήφησαν τον καύσωνα, την καθημερινή ημέρα και το σπουδαιότερο αγνόησαν «τα μπάνια του λαού»! «Μεταλλάσσονται» από τον κομματικό διχασμό στην εθνική ενότητα. Ας το λάβουν αυτό, οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου υπόψη τους… «Οι κοκορομαχίες» είναι μια παλαιοκομματική συνταγή της σαλαμούρας και δεν ωφελεί κανέναν. Αντιθέτως βλάπτει αφάνταστα Έλληνες και Ελληνισμό. Αριστερούς και Δεξιούς.

Μεγάλες συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Καλαμάτα. Στις συγκεντρώσεις συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες. Στην Αθήνα έγιναν προ συγκεντρώσεις στην Ομόνοια και στις Στήλες του Ολυμπίου Διός. Τα πλήθη στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Σύνταγμα όπου ολιγομελής Επιτροπή απέδωσε ψήφισμα στον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Το ψήφισμα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζητάει από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Στην Επιτροπή συμμετείχε και ο επεμβατικός καρδιολόγος, καθηγητής Φαίδων Βόβολης.

Οι επισκέπτες – αναγνώστες, ακροατές και τηλεθεατές του www.vachosradio.gr απολαμβάνουν το αυτονόητο για κάθε ΜΜΕ., δηλαδή απόλυτα αντικειμενική ειδησεογραφία. Σας παρουσιάζουμε το γεγονός όπως το αποτύπωσαν οι κάμερες.

 

Ρεπορτάζ από άλλα ΜΜΕ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραψε 

 

«Συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων με την Μετάλλαξη Δέλτα να καλπάζει. Τα κρούσματα εν μέσω θέρους βρίσκονται σε έξαρση και καθημερινά πλέον καταγράφονται νούμερα στην περιοχή των 3.000. Το 4ο κύμα της πανδημίας δείχνει τα δόντια του με αιχμή του δόρατος την Μετάλλαξη Δέλτα. Και σε κεντρικές πλατείες της χώρας συγκεντρώθηκαν δίχως ίχνος προφύλαξης μερικές χιλιάδες άνθρωποι προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον των νέων μέτρων της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκαν δύο παράλληλες διαδηλώσεις. Μια στην πλατεία Συντάγματος, με σημαίες ελληνικές, σταυρούς και συνθήματα κατά των εμβολίων. Και μια στην πλατεία Ομόνοιας, με οργανωτή το «Κίνημα Ελεύθεροι Ξανά» του Φαίδωνα Βοβόλη. Ακολούθησε πορεία προς την Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαδηλωτές αριθμούσαν περί τους 4.000. Τα συνθήματα τους ήταν επιθετικά εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού και των νέων μέτρων, ενώ υπήρξαν και υβριστικές λεκτικές επιθέσεις κατά της κυβέρνησης.

Όπως φαίνεται και στο φωτορεπορτάζ, ελάχιστοι ήταν οι διαδηλωτές που φορούσαν μάσκες, ενώ αποστάσεις ανάμεσα τους απλώς δεν υπήρχαν.

Στην πλατεία Συντάγματος προκλήθηκε ένταση, όταν ορισμένοι διαδηλωτές εμπόδισαν δημοσιογράφους να μεταδώσουν τις εξελίξεις.

Αντίστοιχες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Οι συγκεκριμένες «κορωνο-διαδηλώσεις» έρχονται σε στιγμή πανδημικής έξαρσης και με δυσοίωνες προβλέψεις ειδικών που κάνουν λόγο ακόμα και για 20.000 κρούσματα την ημέρα».

Εμείς σχολιάζουμε και ρωτάμε

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έγραψε αυτά κι εμείς σχολιάζουμε και ρωτάμε. προς χάρη της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Οι συγκεντρώσεις ήταν κατά των εμβολίων ή κατά της υποχρεωτικής επιβολής τους; Εμείς καταλάβαμε πως ήταν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, κύριοι της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν ήταν 4.000 οι διαδηλωτές, αλλά δεκάδες χιλιάδες.

Η πορεία όταν εβρίσκετο  επί της Σταδίου, κεφαλή λίγο πριν το Σύνταγμα και το τέλος στα Χαυτεία αποδεικνύει μερικές χιλιάδες… Δεν αποτελεί απαράδεκτη διγλωσσία αλλού να γράφετε «Συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων» και αλλού «εναντίον των νέων μέτρων της κυβέρνησης». Τελικά, εσείς με τόση δημοσιογραφική επιφάνεια, τι καταλάβατε για να μας το πείτε κι εμάς να καταλάβουμε; Συγκεντρώσεις κατά των εμβολίων, ή κατά των κυβερνητικών μέτρων του υποχρεωτικού εμβολιασμού;

Μην κουράζεστε εμείς απλά ακούμε, βλέπουμε και γράφουμε. Οι συγκεντρώσεις έγιναν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Πιστεύουμε πως αν το γράφατε, αν φυσικά το είχατε αντιληφθεί, δεν θα χάνατε τη φιλοκυβερνητική σας θέση. Αλλά πολλές φορές οι Έλληνες γινόμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως, όχι για να κερδίσουμε αλλά να εκτεθούμε ανεπανόρθωτα…

Συνεχίζουμε  με τα ρεπορτάζ από άλλα ΜΜΕ.

Επίσης έγραψαν, INFO: «Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας με λάβαρα και εικόνες κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού».  news 24  7: «Μεγάλες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας, σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Κρήτη. Χωρίς αποστάσεις και μάσκες, φώναξαν συνθήματα κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, των εμβολίων και του κοινωνικού διαχωρισμού.

news247 14 Ιουλίου 2021 20:25

Πλήθος κόσμου ενάντια στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών συγκεντρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (14/07) στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιώντας διαδήλωση για τα νέα μέτρα της κυβέρνησης ως προς τον εμβολιασμό συγκεκριμένων επαγγελμάτων, κατά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Συντάγματος, κρατώντας ελληνικές σημαίες, σταυρούς και πλακάτ, ενώ φώναζαν συνθήματα κατά της υποχρεωτικής εφαρμογής του προγράμματος “Ελευθερία” σε επαγγελματικούς κλάδους, και του κοινωνικού διαχωρισμού αλλά και των εμβολίων.

“Δεν κάνουμε μπόλι”, “πάρτε τα εμβόλια και φύγετε από εδώ”, ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούγονταν από μέρος των διαδηλωτών, ενώ κάποια στιγμή φώναζαν “παραιτήσου” έξω από τη Βουλή, απευθυνόμενοι στον πρωθυπουργό.

Μάλιστα, εκτός από τα συνθήματα κατά των εμβολίων, οι συγκεντρωμένοι τραγούδησαν τον “Εθνικό Ύμνο”, ενώ έψελναν το “Χριστός Ανέστη”. Αντιστοίχως, στη Θεσσαλονίκη τραγούδησαν το “Μακεδονία Ξακουστή”».

Το σχόλιο του ρεπόρτερ

Σε μία διαδήλωση ακούγονται και συνθήματα που δεν ανταποκρίνονται 100% στο σκοπό και στόχο της διαδήλωσης. Πιστεύουμε όμως πως αυτό δεν αποτελεί δημοσιογραφικό δικαίωμα να ταμπελοποιείται και να παρερμηνεύεται η διαδήλωση. Οι αναγνώστες μας μπορούν να κρίνουν με τα στοιχεία που τους προσφέρουμε και με όσα πιθανόν διαθέτουν.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.