Δήμος Πειραιά και Υπουργείο Δικαιοσύνης

Συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας  Δήμου  για τα παιδιά της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά  «Ο Καλός Ποιμήν».  Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά, πραγματοποίησε στις 2 Ιουλίου (Παρασκευή) μια ξεχωριστή συναυλία.

Είχε  εκπαιδευτικό χαρακτήρα, για τα παιδιά που φιλοξενούνται στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν».  Τα παιδιά του Καλού Ποιμένα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να μάθουν  από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής,  διάφορα. Όπως πληροφορίες για τα μουσικά όργανα και τους ήχους τους.

Πάντα κοντά στα παιδιά με στοργή  Πρόεδρος Δ.Σ. και Διευθύντρια

Τη συναυλία που επιμελήθηκε και  διήφθυνε ο αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής Ορχήστρας κ. Σέργιος Μαγιάτης. Παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Καλού Ποιμένα, Αντιεισαγγελέας Εφετών Πειραιά κ. Νικόλαος Ποιμενίδης και η Διευθύντρια κ. Αγγελική Κουζούμη.

Ως γνωστό τόσο ο κ. Ποιμενίδης, όσο και η κ. Κουζούμη βρίσκονται πάντα κοντά στα παιδιά με στοργή. Στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διασποράς του cov

Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης        

  Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν» τελεί υπο την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης και αποτελεί ένα πολύ ιδιαίτερο και ευαίσθητο χώρο.

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΕΠΑΠ

Η Κοινωνική Υπηρεσία της ΕΠΑΠ στελεχώνεται από έναν Κοινωνικό Λειτουργό και δυο ψυχολόγος. Με σκοπό την φροντίδα παιδιών, την ορθή ψυχοσυναισθηματική τους  εξέλιξη και την επανατοποθέτηση τους σε κατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Για το σκοπό αυτό στην υπηρεσία μας λειτουργεί: Πρόγραμμα υποστήριξης και ενδυνάμωση  της  βιολογικής οικογενείας. Πρόγραμμα φιλοξενίας Ανηλίκων.  Πρὀγραμμα Αναδοχής. Πρόγραμμα Υιοθεσίας.   Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε  με την Κοινωνική Υπηρεσία. Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-17.00 στο τηλέφωνου 2104204280 και μέσω email: socialservice.epap@epapeiraia.gr

  

Οι Εταιρίες Προστασίας Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης παράγουν ένα πολύ σημαντικό έργο

          Οι Εταιρίες Προστασίας Ανηλίκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης παράγουν, καθημερινά ένα πολύ σημαντικό έργο για εκατοντάδες παιδιά, τα οποία τελούν κάτω από δυσμενείς συνθήκες. Όπως κοινωνικοοικονομικές ή ακόμη και ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Παρά το σημαντικό αυτό έργο, όμως, συνεχώς χρειάζεται η συνεχής αντιμετώπιση παλαιών και νέων αδυναμιών και ανεπαρκειών. Η σημερινή ηγεσία του Υπουργείου δείχνει πως αυτό το έχει αντιληφθεί πλήρως. Στην προσπάθεια αυτή οφείλουμε όλοι να είμαστε αρωγοί και ρύστες.

ρεπορτάζ  Γιάννης Σπ. Λαζαράκος

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.