φωτιά σε Σαλαμίνα και Κρήτη

Σε εξέλιξη μέχρι χθες τη νύχτα βρίσκονταν τα δύο πυρήνα μέτωπα στη Σαλαμίνα και την Κρήτη. Η φωτιά στη Σαλαμίνα ξέσπασε σε ξερά χόρτα, στην περιοχή  Αγίου Δημητρίου – Παλιάμπελα. Στο σημείο της πυρκαγιάς έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν εναέρια πυροσβεστικά μέσα. Η Σαλαμίνα στους θερινούς μήνες  βρίσκεται στο κόκκινο.

Πολλές περιοχές μετατρέπονται σε επικίνδυνους σκουπιδότοπους Η σημερινή Δημοτική Αρχή, σε αντίθεση με την προηγούμενη πασχίζει να περιορίζει αυτή την πληγή. Η έλλειψη προσωπικού, τόσο στο Δήμο, όσο και στην Αστυνομία μεγενθύνει το πρόβλημα.  Η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κακοδίκι Χανίων Κρήτης ήταν σε εξέλιξη χθες τη νύχτα. Επιχειρούσαν 51 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 18 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α. της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Χανίων και 3 Ε/Π.

Εκδηλώθηκαν 64 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Από Ω/19:00/30-06-2021 έως Ω/19:00/01-07-2021 εκδηλώθηκαν 64 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο, σε όλη τη χώρα. συνολικά επιχείρησαν 554 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 260 οχήματα, Σ.μη.Ε.Α., 5Α/Φ (2 PZL, 2 Air Tractor, 1 Beriev-200) και 4Ε/Π. Συνδρομή από μηχανήματα έργου και υδροφόρες Ο.Τ.Α. Οι περισσότερες πυρκαγιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο. Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Επίσης  συνελήφθη    για εμπρησμό από αμέλεια στην Τρίπολητην Τετάρτη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Μεγαλόπολης, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε οικοπεδικούς χώρους στην Τ.Κ. Πέτρινα, του δήμου Μεγαλόπολης, στην Τρίπολη. Για το ανωτέρω περιστατικό, επιβλήθηκε Διοικητικό Πρόστιμο, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 19/2020 Πυροσβεστική Διάταξη και ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Γεγονός είναι πως αμελείς πολίτες έχουν δημιουργήσει καταστροφές, όπως και εγκληματίες εμπρηστές.

Ρεπορτάζ  Ι. Σπ. Λαζαράκου με στοιχεία Τμ. Τύπ. Επικ. ΑΠΣ- CNN.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.