Η επιστολή στον Υπουργό Υγείας

Επιστολή
Τζανέτου Φιλιππάκου του Κωνσταντίνου
Δημοτικού Συμβούλου Δήμου Ανατολικής Μάνης
Ταχ. Διεύθυνση : Γύθειο, Ταχ.θυρ 77 Γύθειο 6 Ιουνίου 2021
Τηλέφωνο: 6974484773 Αριθμ. Πρωτ: 43/Φ.0002
e-mail:enotikikinisimanis@gmail.com
Facebook: Ενωτική Κίνηση Μάνης
Προς: Υπουργό Υγείας
κ. Βασίλειο Κικίλια
Κοιν.: 1) Διοικητή ΕΚΑΒ
κ. Νίκο Παπαευσταθίου
2) Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης
κ. Πέτρο Ανδρεάκο
3) Κέντρο Υγείας Γυθείου
κα. Θεοδώρα Αγγελάκου
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας για τα θέματα υγείας και τη άμεση παρέμβασή σας στα προβλήματα που παρουσιάζονται, θα ήθελα να σας ενημερώσω, για κάποια σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας Γυθείου.
Την 21/5/2021 ακινητοποιήθηκε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Γυθείου, λόγω μηχανικής βλάβης. Με αποτέλεσα να μείνει χωρίς ασθενοφόρο η περιοχή αυτή του Δήμου μας. Και μάλιστα σε μια περίοδο που η επισκεψιμότητα αυξάνεται συνεχώς.
Έγιναν προσπάθειες από την υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας κα. Αγγελάκου, προς το ΕΚΑΒ και άλλες υπηρεσίες για την εξεύρεση και διάθεση ασθενοφόρου χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τελικά η λύση ήρθε από το Διοικητή του Νοσοκομείου Μολάων κ. Κωρονιό ο οποίος ανταποκρίθηκε αυθημερόν και με τη σύμφωνη γνώμη του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κου. Καρβέλη τους οποίους και ευχαριστήσαμε δημόσια.

Κύριε Υπουργέ,

Το κέντρο Υγείας Γυθείου, έχει μόνο δύο οδηγούς ασθενοφόρου και ένα πλήρωμα ΕΚΑΒ. Οι οδηγοί δεν είναι στο σώμα του ΕΚΑΒ, ενώ πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκε ένας οδηγός και ο άλλος έφυγε και πήγε στο ΕΚΑΒ στη Σπάρτη.
Έχουν μείνει πλέον δύο οι οποίοι έχουν 30 χρόνια υπηρεσίας και οι βάρδιες δεν καλύπτονται και μένει ακάλυπτη η ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε, το ΕΚΑΒ θα μπορούσε να δημιουργήσει τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ανατολικής Μάνης, με τη πρόσληψη δέκα ατόμων.
Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μόνο ένα πλήρωμα του ΕΚΑΒ για το οποίο έχει ζητηθεί χώρος στέγασης από το Δήμο, ύστερα από παρέμβαση του Διευθυντή του τομέα ΕΚΑΒ Τρίπολης λόγω έλλειψης χώρου στο Κέντρο Υγείας Γυθείου, αίτημα που παραμένει σε εκκρεμότητα.
Ύστερα από τα ανωτέρω, καθίσταται επιτακτική ανάγκη για την άμεση διάθεση στον Κέντρο Υγείας ασθενοφόρου το οποίο σημειωτέο κατά τη θερινή περίοδο δεν θα καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες. Για τούτο και σας προτείνουμε να ληφθεί μέριμνα να διατεθεί και ένα εφεδρικό ασθενοφόρο για το σκοπό αυτό. Ώστε στις περιπτώσεις που απαιτείται να καλύπτει και τα δύο Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Αγαπητέ Υπουργέ

Ζητάμε την άμεση επιβεβλημένη παρέμβασή σας, για την διάθεση δύο ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Γυθείου. Τη δημιουργία τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Ανατολικής Μάνης. Καθώς και την ενίσχυση του κέντρου υγείας με τις αναγκαίες ειδικότητες ιατρών, που δυστυχώς δεν υπάρχουν. ‘Ωστε να βελτιωθούν οι συνθήκες παροχής υπηρεσιών υγείας στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες την Μάνης. Οι οποίοι κατά τη θερινή περίοδο είναι πολλαπλάσιοι των μονίμων κατοίκων.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων γιατί πιστεύουμε ότι θα δώσετε λύση. Και σε αυτά τα προβλήματα που απασχολούν το κέντρο υγείας Γυθείου και ευρύτερα τη Μάνη. Με την οποία όπως είναι γνωστό έχετε ισχυρούς δεσμούς και αγαπάτε ιδιαίτερα.
Με εκτίμηση  Τζανέτος Φιλιππάκος
Επικεφαλής Ενωτικής Κίνησης Μάνης

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.