Διερωτάται κανείς αν η Γερμανία έχει κάνει κάτι καλό για την Ελλάδα. Τι συμβαίνει με τον Μπάϊντεν; Αναβιώνει το Δόγμα Τρούμαν;

Τετάρτη 30 Ιουνίου 2021

Δεν πιστεύουμε πως έχει κάτι σπουδαίο να επιδείξει η Γερμανία που ωφέλησε την Ελλάδα. Μιλάμε για τη γερμανική πολιτική και όχι για τους Γερμανούς πολίτες, τουλάχιστον τα τελευταία 200  χρόνια. Σήμερα οι Έλληνες καταλαβαίνουν πως η Γερμανία μας θέλει πειθήνιους υποτακτικούς και όχι Εταίρους της. Την Τουρκία όμως τη σέβεται και την υπολογίζει και την αποκαλεί Εταίρο της. Γιατί;

Προσπαθεί, μάλιστα, να τη νομιμοποιήσει και να την επιβάλλει στην Ε.Ε., αν και είναι λαθρεπιβάτης. Το πέτυχε με την κυβέρνηση των Σκοπίων, επί Τσίπρα – Κοτζιά με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και τώρα η κυβέρνηση Κυριάκου Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορα στην κατάφωρη καταπάτησή της.

Για τα γεγονότα αυτά ευθύνεται μόνο η Γερμανία; Οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Ρωσία, άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ευθύνονται; Μήπως όμως οι Έλληνες πολιτικοί, διαχρονικά, ευθύνονται περισσότερο από κάθε ξένο παράγοντα; Ας ξεδιπλώσουμε, λοιπόν, όλες αυτές τις πτυχές με την έρευνα και το ρεπορτάζ μας.

Το δεύτερο «nein» της Γερμανίας στην Ελλάδα.

Διαβάσαμε στην «Ημερησία», την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021, που έγραψε ο Διαμαντής Σεϊτανίδης. «Διάσκεψη για τη Λιβύη: Τι λέει διπλωματική πηγή στην «Η» για το γερμανικό ¨nein¨. Με νέο αποκλεισμό της Ελλάδας ξεκινά στο Βερολίνο η δεύτερη διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης. Έντονη δυσφορία της ελληνικής κυβέρνησης για την στάση της Άνγκελα Μέρκελ.

Στο χειρότερο σημείο των τελευταίων ετών βρίσκονται οι ελληνογερμανικές σχέσεις. Μετά τη νέα άρνηση του Βερολίνου να καλέσει την Ελλάδα στη δεύτερη Διάσκεψη για τη Λιβύη που ξεκινά σήμερα, 23 Ιουνίου. Η Αθήνα είχε εκφράσει την ενόχλησή της τον Ιανουάριο του 2020, όταν η Γερμανία διοργάνωσε την πρώτη Διάσκεψη για τη Λιβύη».

η Γερμανία σε βάρος της Ελλάδας

Τι προσπαθεί λοιπόν η Γερμανία να πετύχει σε βάρος της Ελλάδας; Και μάλιστα σε μια περίοδο που σύμφωνα με διπλωματικούς κύκλους το Τουρκολιβυκό Μνημόνιο είναι παράνομο για την Ε.Ε.; Όμως η Γερμανία από αυτή την Ευρωπαϊκή Θέση δεν έχει καμία δέσμευση! Μόνο στην Ελλάδα Σόϊμπλερ, Μέρκελ και άλλοι Γερμανοί ξέρουν και μπορούν να κουνούν το δάκτυλο… Το δεύτερο «nein» (όχι) της Γερμανίας στην Ελλάδα προστέθηκε στον Γερμανικό ανθελληνισμό. Συνεχίζοντας το δημοσίευμα αναφέρει και τα εξής:

 

«Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σαφές το ειδικό βάρος αυτών των Διασκέψεων που συγκαλεί το Βερολίνο, χωρίς συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μόνο και μόνο για να διατηρήσει εν ζωή την παράνομη σχέση Τουρκίας Λιβύης όπως αποτυπώθηκε στο Σύμφωνο. Όπου μάλιστα δεν έχει καν επικυρώσει η Λιβυκή Βουλή. Και γι’ αυτό το λόγο θέτει σε δοκιμασία τις σχέσεις της με δυο κράτη- μέλη της ΕΕ (Ελλάδα- Κύπρος)».

 

«Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου».

Σε κάθε Σύνοδο Κορυφής η ΕΕ επαναλαμβάνει το θλιβερό εαυτό της. Και λέμε θλιβερό όχι γιατί ανήκουμε στο ρεύμα των Ευρωσκεπτικιστών, αλλά δεν ανήκουμε και στη Σχολή των Ευρωπαϊστών της υποτέλειας. Αυτό βέβαια είναι ένα τεράστιο ζήτημα που για να παρουσιαστεί απαιτείται μεγάλη ιστορική, πολιτική και αντικειμενική γνώση.

Εμείς είμαστε απ’ αυτούς που την έχουμε και λίαν συντόμως θα την προσφέρουμε στους αναγνώστες- επισκέπτες μας, σε συνεχείς αναρτήσεις. Ο τίτλος των Αναρτήσεων θα είναι: «Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ». Έτσι ο αναγνώστης μας θα αυξήσει, ή θα αποκτήσει τις αναγκαίες γνώσεις για να γνωρίζει που ακριβώς βρίσκεται. Προσωρινά ας θυμάται τη λαϊκή ρήση «τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου» για την Ελλάδα σε κάθε Σύνοδο κορυφής.

 

Θα αναφέρουμε μόνο την ευρωπαϊκή θέση στο μείζονος σημασίας ζήτημα, εθνικής ασφάλειας Ελλάδας και Κύπρου. Δηλαδή στα Ελληνοτουρκικά.

Η πάγια, λοιπόν, ευρωπαϊκή θέση είναι να ζητά από την Τουρκία δείγματα γραφής καλής θελήσεως! Αυτό έγινε και πρόσφατα. Του είπαν να είσαι καλό παιδί με την Ελλάδα και την Κύπρο για να ελπίζεις. Ως γνωστό η Τουρκία πιέζει για την Τελωνειακή Ένωση και κάτι δις για το μεταναστευτικό. Ο μεγάλος αβανταδόρος σε όλα τα τουρκικά θέλω είναι η Άγγελα Μέρκελ.

Οι Γάλλοι πάντα δίγλωσσοι, ναι μεν αλλά δε και ακολουθούν τα εξαπτέρυγά τους. Κανείς τους όμως δεν θυσιάζει το Κράτος – Έθνος στο βωμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Μόνο  Ελλάδα και Κύπρος, με τους πολιτικούς εντολοδόχους, θυσιάζουν το Έθνος για τα συμφέροντα Βερολίνου και Βρυξελών. Βλέπε πως μας συμπεριφέρονται Βέλγιο, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία κ.λ.π. Ως πότε θα γίνεται αυτό, από δεξιούς και αριστερούς, που μας κυβερνούν δεκαετίες τώρα;

«Παροιμιώδης ο ανθελληνισμός των Γερμανών».

Στον ιστότοπο «ΠΑΤΡΙΣ», στις 6 Αυγούστου 2020 έγραψε ο κ. Μιχάλης Κ. Δερμιτζάκης. «Παροιμιώδης ο ανθελληνισμός των Γερμανών. Η Ελλάδα, για διάφορους λόγους, κυρίως, όμως, λόγω της περίοπτης γεωπολιτικής της θέσης αποτελεί το μήλο της έριδος. Από αυτή τη θέση γράφει, ότι εξαρτώνται τεράστιας σημασίας συμφέροντα πολλών κρατών-χωρών. Και συνεχίζει. Ένα κομμάτι τής Ευρώπης, με επικεφαλής τη Γερμανία και άλλες ισχυρές δυνάμεις της Δύσης και της Ανατολής, διαχρονικά δείχνουν. Την εύνοιά τους και την οικονομική πολιτική στήριξή τους προς την Τουρκία σε βάρος Ελλάδας-Κύπρου. Από αυτή την ανθελληνική στάση δεν εξαιρεί ούτε το ΝΑΤΟ.

 

Ο Ερντογάν έχει ξεπεράσει τα τελευταία χρόνια κάθε όριο νόμιμο, ηθικό και δίκαιο. Έχει ξεφύγει από κάθε λογική. Γέμισε την Ελλάδα με μιλιούνια λαθραίων από ξηρά και θάλασσα. Ξοδέψαμε οι Έλληνες εκατομμύρια ευρώ για να θωρακίσουμε τα σύνορα της Ευρώπης στον Έβρο και τις θάλασσές μας. Κατάργησε μόνος του παράνομα, ως διεθνής πειρατής, το Διεθνές Δίκαιο. Το Δίκαιο της Θάλασσας και διεθνείς συμβάσεις. Όπως την, περί ειρήνης, Συνθήκη της Λωζάνης, την οποία η χώρα του και η Ελλάδα είχαν υπογράψει και κυρώσει το 1923.

ο διεθνής αυτός ταραξίας

 

Όμως, ο διεθνής αυτός ταραξίας δε σταματά εδώ. Τα θέλει όλα δικά του, γιατί στο εσωτερικό δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά. Η οικονομία της Τουρκίας καταρρέει και μαζί μ’ αυτήν και ο ίδιος. Κινδυνεύει σοβαρά το πολιτικό του μέλλον! Και, ενώ όλοι οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον καταγγέλλουν, ο ίδιος συνεχίζει να παρανομεί και να προκαλεί. Διεκδικεί το μισό Αιγαίο και δεκάδες νησιά μας, ακόμη και την Κρήτη. Αξιώνει την αποστρατικοποίηση όλων των νήσων του Αιγαίου! Ενώ έκανε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Πλήττοντας έτσι τον παγκόσμιο πολιτισμό, την πίστη και θρησκεία των όπου Γης Χριστιανών και ιδία των Ελλήνων!

 

Αυτός είναι ο Ερντογάν. Αυτή είναι η σημερινή Τουρκία. Κι έτσι εννοούν τον διάλογο ο ίδιος και οι πάτρωνές του στην Ευρώπη και τη Δύση. Γιατί είναι γεγονός πως η Γερμανίδα Καγκελάριος είναι αυτή που πρωτοστάτησε να προσέλθουμε στον διάλογο αυτόν.

Εντολοδόχοι πολιτικοί τα καταστρέψατε όλα.

Ο Γιώργος Βλάχος, στις 29 Ιουνίου 2021 (Τρίτη), απεκάλυψε στη ραδιοφωνική του εκπομπή. Δυο – τρείς φορές τη βδομάδα συναντιούνται οι πρεσβευτές Γερμανίας, Βελγίου και Ολλανδίας και κρίνουν τις κυβερνητικές αποφάσεις! Αν αυτό αληθεύει ντροπή στην κυβέρνηση, ντροπή και στην αντιπολίτευση. Αυτοί σας επιβάλλουν κύριοι της κυβέρνησης να τορπιλίζετε τις Βρετανικές και Ρωσικές τουριστικές εισροές στη χώρα; Εντολοδόχοι πολιτικοί τα καταστρέψατε όλα, καταστρέψτε λοιπόν και τη βαριά βιομηχανία του Τουρισμού.

Ήδη η ανεργία ξεπερνάει το 17% με ανοδική τάση, σύμφωνα με πολλούς. Ο Στουρνάρας, με καθόλου ξεκάθαρο τρόπο, υπαινίχθηκε πως πάμε για νέα φτωχοποίηση και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δίνει χαρτζιλίκια… Τώρα όσο αφορά τον Ερντογάν, όπως πάντα θα τα γράψει όλα στα παλιά του παπούτσια. Είναι πολύ πιθανόν να δούμε ντρόουνς στα κατεχόμενα και εποικισμό της Αμμοχώστου. Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά οι Έλληνες πολιτικοί συνεχίζουν την πολιτική της παραπλάνησης και της υποτέλειας, απολαμβάνοντας παχυλούς μισθούς. Το «μάρμαρο» και τις συνέπειες τα πληρώνουμε εμείς. Οι δεξιοί, οι αριστεροί, οι κάπως βολεμένοι, οι αβόλευτοι, οι εραστές ή όχι της αποχής κ.λ.π.

Ας αφυπνιστούμε λοιπόν όλοι εμείς οι πολίτες

Ας αφυπνιστούμε λοιπόν όλοι εμείς οι πολίτες που πληρώνουμε το «μάρμαρο» βομβαρδίζοντας με ερωτήσεις όσους ζητούν την ψήφο μας. Οι ερωτήσεις είναι: Θα κυβερνήσετε εσείς ή κάποιοι ξένοι; Πως θα μειώσετε την ανεργία, με την ανάπλαση του Ελληνικού; Αυτό το ακούμε τόσα χρόνια. Με τον ελληνοτουρκικό διάλογο, που επέβαλε η Μέρκελ, που οδηγείτε τη χώρα;

Θα λύσετε το Δημογραφικό με τους μετανάστες, όπως είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας; Τελικά για σας τι είναι η Ελλάδα, χώρα ή χώρος; Με την ασφάλεια του πολίτη τι θα κάνετε; Όλοι κάνετε και τίποτα δεν κάνετε! Θα χρηματοδοτήσετε την ερευνητική ομάδα του Νοσοκομείου Παπανικολάου που έχει βρει το φάρμακο του κορωνοϊού, όπως ισχυρίζονται ειδικοί;

Οι τίμιοι σουβλατζήδες και ταβερνιάρηδες είναι ο ογκόλιθος της εθνικής μας Οικονομίας; Θα μας χώσετε σε νέα Μνημόνια; Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να τεθούν προς απάντηση σε κάθε πολιτικό ή πολιτευτή. Η άλλη πλευρά είναι γνωστή, θέτει μόνο ένα ερώτημα. Θα μου κάνεις αυτό το ρουσφέτι; Στις 100 περιπτώσεις εξυπηρετούνται μάλλον, οι 20 και οι άλλοι απλά ψηφίζουν. Υπάρχει βέβαια και η παροιμία. «Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία». Μήπως όμως πρέπει ν’ αλλάξει με: «εσύ κι αν πεθάνεις η ελπίδα θα συνεχίσει να υπάρχει».

δεν μπορεί να επαναληφθεί το δόγμα Τρούμαν.

 

Τέλος λόγω αντικειμενικών καταστάσεων, δεν μπορεί να επαναληφθεί το δόγμα Τρούμαν. Οι S-400 απονατοποιούν την Τουρκία, και μειώνουν τη συμμαχική της αξία προς τις ΗΠΑ. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν και οι περισσότεροι πολιτικοί Δημοκρατικοί παίρνουν συνεχώς αποστάσεις από την Τουρκία. Εκτιμάμε πως οι ΗΠΑ βλέπουν καχύποπτα το γερμανοτουρκικό αλισβερίσι. Οι ΗΠΑ πιέζουν τους Ευρωπαίους να εξοστρακίσουν τη Ρωσία, η Μέρκελ προσπαθεί όπως – όπως να τη διατηρήσει στην Ευρώπη. Για μία ακόμα φορά λοιπόν η Γερμανία ενισχύει το Έθνος Κράτος σε βάρος της ΕΕ. Γι αυτό πρέπει να εξασφαλίζει από τη Ρωσία ενεργειακούς πόρους. Πέρα όμως απ όλα αυτά, οι ΗΠΑ επουδενί διακινδυνεύουν τον έλεγχο της Ευρασίας.

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.