Εθελοντικοί καθαρισμοί στις παραλίες:

Εθελοντικοί καθαρισμοί στις παραλίες Φρεαττύδα, Βοτσαλάκια, στον Όρμο της Αφροδίτης και υποβρύχιος καθαρισμός στο Μικρολίμανο. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε στοχευμένες δράσεις εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης. Για την προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021».

Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εθελοντικοί παράκτιοι καθαρισμοί στα Βοτσαλάκια σε συνεργασία με την ομάδα «Greek Eco Project». Στην Φρεαττύδα με τη συμβολή της ομάδας «Save your hood». Στον Όρμο της Αφροδίτης με την εθελοντική συνεισφορά της «OCEANKING», ενώ  ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βατραχανθρώπων προχώρησε σε υποβρύχιο της θάλασσας του Μικρολίμανου.

Στις οικολογικές δράσεις στη παραλία Βοτσαλάκια και στο Μικρολίμανο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τα παιδιά του και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του τόνισε: 

«Ο Δήμος Πειραιά διοργάνωσε σήμερα δράσεις καθαρισμού του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος  και στο πλαίσιο των «Ημερών Θάλασσας 2021».  Στόχος μας είναι να στείλουμε ένα μήνυμα για την προστασία του περιβάλλοντος και να ευαισθητοποιήσουμε τους δημότες και ιδιαίτερα τα παιδιά, ώστε να αποκτήσουν από νωρίς περιβαλλοντική συνείδηση. Πρόκειται για συμβολικούς καθαρισμούς σε όμορφα σημεία της πόλης μας. Όπως έχω ξαναπεί, για να είναι οι παραλίες μας, οι θάλασσές μας, η πόλη μας καθαρή, οφείλουν να συμβάλλουν και οι πολίτες προστατεύοντας τους δημόσιους χώρους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Σύνδεσμο Ελλήνων Βατραχανθρώπων, τις ομάδες «Greek Eco Project»,  «Save your hood» και «OCEANKING» στον Όρμο της Αφροδίτης για την εθελοντική τους συνεισφορά σ΄ αυτές τις όμορφες περιβαλλοντικές δράσεις. Ο Δήμος Πειραιά θα είναι πάντα αρωγός σε πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος». Αυτά μεταξύ των άλλων δήλωσε ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης: 

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Παναγιώτης Ρέππας, σε δήλωσή του, σημείωσε:

«Πρόκειται για συμβολικούς καθαρισμούς στα Βοτσαλάκια, στην Φρεαττύδα, στον Όρμο της Αφροδίτης και στο Μικρολίμανο. Αν και οι παραλίες μας, το τελευταίο διάστημα, βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση πραγματοποιούμε, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος και του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, εθελοντικούς καθαρισμούς, στέλνοντας ένα μήνυμα ότι και οι  πολίτες  πρέπει να συμβάλλουν, προκειμένου να διατηρούμε τις παραλίες και γενικά τους κοινόχρηστους χώρους καθαρούς».

Οι δήθεν Δήμαρχοι:

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης δεν είναι ένας «ΔΗΘΕΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ». Αλλά ένας πραγματικός Δήμαρχος που οι Πειραιώτες τον επανεξέλεξαν το 2019 για δεύτερη φορά. Δεν είναι μέτρο η επανεκλογή του για να μην τον συμπεριλάβουμε στους «ΔΗΘΕΝ», αφού σε αυτούς υπάρχουν μπόλικοι που έχουν επανεκλεχθεί και δυο και τρεις φορές. Ο Γιάννης Μώραλης ως Δήμαρχος Πειραιά δεν αντιμετώπισε και δεν αντιμετωπίζει απλά προβλήματα. Όπως Δήμαρχοι

μικρών αστικών ή επαρχιακών Δήμων. Ο Πειραιάς είναι η τρίτη Μεγαλούπολη της Ελλάδας και το Πρώτο Λιμάνι της Χώρας… Παράλληλα αναφέρουμε πως ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας έχει κατοίκους (Δημότες και Ετεροδημότες) όσους έχει μόνο ένα διαμέρισμα του Πειραιά.

Οι δήθεν Δήμαρχοι κομπάζουν πως είναι τάχα μου σπουδαίοι, πως έχουν αναμορφώσει τους Δήμους τους. Και το μόνο που έχουν κάνει είναι η τσιμεντοποίηση και καταπάτηση κάθε περιβαντολογικής έννοιας.  Βέβαια πωλούν την πραμάτεια τους με πλανεμένους ή δόλιους δορυφόρους και έτσι οι ψηφοφόροι τους εκλέγουν αφού δεν έχουν απομυθοποιηθεί όπως θα έπρεπε.

Αυτά και κανένα ρουσφετάκι εκμεταλλεύονται οι δήθεν Δήμαρχοι και το παίζουν σωτηρούληδες του τόπου τους ενώ είναι το Γραφείο Τελετών που τον κηδεύει.

 

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.