Σε απόγνωση οι επιχειρηματίες από το νέο lockdown, με τις μικρές και μεσαίες, κυρίως, επιχειρήσεις στο χείλος του γκρεμού, ζητούν από την κυβέρνηση ουσιαστική στήριξη για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη ρευστότητας. Μεταξύ αυτών το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου (ΠΕΣΠ) το οποίο απέστειλε χτες 16/11/2020 επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, ζητώντας την μείωση των Τελών Κυκλοφορίας για τα επαγγελματικά οχήματα και την παράταση της προθεσμίας καταβολής τους.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του το ΠΕΣΠ σημειώνει τα ακόλουθα:

«Κύριε Υπουργέ,
με την παρούσα επιστολή μας σας καταθέτουμε το δίκαιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου για μείωση των Τελών Κυκλοφορίας για τους ιδιοκτήτες επαγγελματικών οχημάτων των οποίων οι επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή, από τι στιγμή που αυτά είναι ακινητοποιημένα εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων που έχει προκαλέσει η πανδημία.

Παρακαλούμε όπως εξετάσετε το αίτημα αυτό, καθώς και μια γενναία παράταση στην καταβολή όλων των Τελών Κυκλοφορίας αφού λόγω του lock down όλα τα οχήματα είναι μερικώς ή εντελώς ακινητοποιημένα.

Με την πεποίθηση ότι θα κατανοήσετε το δίκαιο του αιτήματος και θα προβείτε στις απαιτούμενες ενέργειες προκειμένου να αποσυμφορηθούν εν μέρει οι επιχειρηματίες, αλλά και οι πολίτες από την πληθώρα των υποχρεώσεων που αναμένουν να ικανοποιηθούν σε περίοδο μη λειτουργίας της οικονομίας μας.»

Με εκτίμηση
Για το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Πελοποννήσου
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Παναρίτης

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.