Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος ” Στον εντοπισμό και τη σύλληψη τριάντα εννέα (39) αλλοδαπών, οι οποίοι επέβαιναν σε ιστιοφόρο σκάφος καθώς και στη σύλληψη των δύο (02) αλλοδαπών διακινητών τους, ηλικίας 48 και 41 ετών προέβησαν, πρωινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Γυθείου.
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε, στον όρμο Γερολιμένα του Δήμου Ανατολικής Μάνης, ένα Ι/Φ σκάφος (α.λ.σ.) ενώ αλλοδαποί που αποβιβάστηκαν και είχαν κινηθεί προς την ενδοχώρα, εντοπίστηκαν κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και με τη συνδρομή στελεχών του Αστυνομικού Τμήματος Αρεόπολης.
Ανωτέρω Ι/Φ σκάφος μαζί με τους εν λόγω αλλοδαπούς ρυμουλκήθηκε από Ε/Π-Α/Κ σκάφος με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και κατέπλευσε ασφαλώς στο λιμένα Γυθείου.
Εν συνεχεία σε συνεργασία με κλιμάκιο της ΔΑΠΘΑΣ που μετέβη στο σημείο για να συνδράμει στο έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής αναγνωρίστηκαν-εντοπίστηκαν οι δύο (02) φερόμενοι ως διακινητές και αξιοποιούνται περαιτέρω στοιχεία που συλλέχθηκαν,
Από τα ως τώρα στοιχεία προκύπτει ότι το εν λόγω σκάφος είχε αποπλεύσει από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, ενώ τελικός προορισμός των επιβαινόντων ήταν άλλες χώρες της Ευρώπης (Γαλλία, Γερμανία, Η.Β.).
Ανωτέρω επιχείρηση εντάσσεται στην εθνική και ευρωπαϊκή προσπάθεια πάταξης των οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης μεταναστών τα οποία με σκοπό το κέρδος και θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, έχουν ως σημείο αφετηρίας της παράνομης μεταφοράς την Τουρκία και προορισμό τη χώρα μας, την Ιταλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Από το Λιμεναρχείο Γυθείου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω ιστιοφόρο σκάφος.”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.