Η κυβέρνηση της Γερμανίας ετοιμάζει τις υποδομές για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κοροναϊού πριν το τέλος της χρονιάς, αποκαλύπτει η γερμανική εφημερίδα Bild.

Η κυβέρνηση της Γερμανίας κάνει προετοιμασίες για την έναρξη εμβολιασμών κατά του νέου κοροναϊού πριν το τέλος της χρονιάς, γράφει στο σημερινό της φύλλο η ταμπλόιντ Bild.

Συγκροτεί ειδικά κέντρα

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να συγκροτήσει 60 ειδικά κέντρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα εμβόλια θα αποθηκεύονται στις πρέπουσες θερμοκρασίες, και ζήτησε από τις τοπικές κυβερνήσεις των 16 ομόσπονδων κρατιδίων να το ενημερώσουν πού θα εγκατασταθούν ως τη 10η Νοεμβρίου, αναφέρει η εφημερίδα, χωρίς να διευκρινίζει ποιες είναι οι πηγές της.

Κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, ο γερμανός υπουργός Υγείας Γενς Σπαν – διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί και ο ίδιος από τον κοροναϊό προχθές Τετάρτη – επισήμανε ότι η γερμανική εταιρεία BioNTech πλησιάζει στο να εξασφαλίσει έγκριση εμβολίου από τους εποπτικούς φορείς, κατά το δημοσίευμα της Bild, η οποία επικαλείται πρόσωπα που συμμετείχαν.

Η BioNTech αναπτύσσει εμβόλιο εναντίον του SARS-CoV-2 σε συνεργασία με την Pfizer Inc.

«Πριν το τέλος του έτους»

Ερωτηθείς πότε αναμένει ότι θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί, ο Σπαν απάντησε «αυτό θα μπορούσε να γίνει πριν το τέλος του έτους», ανέφεραν συμμετέχοντες, κατά την εφημερίδα.

Τον περασμένο μήνα, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να διατεθεί χρηματοδότηση 745 εκατομμυρίων δολαρίων στις εταιρείες βιοτεχνολογίας BioNTech και CureVac για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη εμβολίων εναντίον του κοροναϊού και να αυξηθεί η δυνατότητα της χώρας να παράγει εμβόλια.

Την Τρίτη, οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν τη συνδυασμένη έναρξη στην Ιαπωνία των φάσεων 1 και 2 των κλινικών δοκιμών του υποψήφιου εμβολίου τους εναντίον του κοροναϊού, που βασίζεται στο λεγόμενο αγγελιοφόρο ριβοζονουκλεϊκό οξύ (mRNA).

Τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών που βρίσκονται σε εξέλιξη στις ΗΠΑ ενδέχεται να γίνουν γνωστά ακόμη και μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Επιταχύνεται η εξάπλωση του ιού

Η εξάπλωση του κοροναϊού στη Γερμανία επιταχύνεται.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 10.000 – ανήλθαν σε 11.287 – σε 24 ώρες.

Συνολικά, η χώρα έχει καταγράψει 392.049 μολύνσεις και 9.905 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

in.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.