Ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά τη μαραθώνια απολογία της για την τραγωδία στο Μάτι η Ρένα Δούρου.

Η τέως περιφερειάρχης Αττικής, προσήλθε ενώπιον του 6ου τακτικού ανακριτή Αθ. Μαρνέρη στις 10:30 το πρωί. Επί σχεδόν δώδεκα ώρες έδινε εξηγήσεις για τους χειρισμούς της κατά τη διάρκεια της φονικής

πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου 2018, που άφησε πίσω της 102 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές.

Μετά την απολογία της,  ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν ότι δεν συντρέχουν λόγοι επιβολής περιοριστικών όρων ή καταβολή εγγύησης και την άφησαν ελεύθερη.

Σε βάρος της Ρένας Δούρου, όπως και σε βάρος ακόμα 19 στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, της Περιφέρειας, της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής, εκκρεμεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη και πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως από υπόχρεους και μη.

Τις προσεχείς ημέρες ο ανακριτής αναμένεται να καλέσει σε απολογία στελέχη της Πυροσβεστικής, για τα οποία είχε την άποψη ότι το κατηγορητήριο σε βάρος τους θα έπρεπε να αναβαθμιστεί και να διωχθούν για κακούργημα,  όμως δύο φορές η εισαγγελία έχει απαντήσει αρνητικά στο αίτημά του.
Πηγή: iefimerida.gr

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.