Η ταινία Netflix, Cuties, δειχνει σεξουαλική επαφή παιδιών. Η περιγραφή της ταινίας αναφέρει: «Η 11χρονη Amy αρχίζει να επαναστατεί ενάντια στις παραδόσεις της συντηρητικής οικογένειάς της όταν γοητεύεται με ένα ελεύθερο πνεύμα χορού.»

Η ομάδα του χορού ελεύθερου πνεύματος είναι μια ομάδα κοριτσιών 6ης τάξης που προβαίνουν σε διαγωνισμό χορού και μιμούνται τις χορευτικές κινήσεις των στριπτιζέζ. Σκηνές από αυτούς που εξασκούν δείχνουν τις κινήσεις τους όπου περιέχει το πέσιμο στο πάτωμα, το γλείψιμο και το δάγκωμα των δακτύλων τους, το πείραγμα της κάμερας ενώ καλύπτουν τους κόλπους τους και χαστουκίζουν ο ένας τον άλλον. Η ταινία περιλαμβάνει αρκετές κοντινές λήψεις των κοριτσιών καθώς στριφογυρίζουν στο πάτωμα και απλώνουν τα πόδια τους για το κοινό, όπως θα βλέπαμε σε ένα πορνό.

Ομοίως, η ταινία εμφανίζει αρκετές σκηνές από τα κορίτσια,  να φορούν κοντά μπλουζάκια, κοντές φούστες, τακούνια και μακιγιάζ ενώ βρίσκονται στο σχολείο, να δείχνονται και να χορεύουν.

Ο κύριος πρωταγωνιστής, η Amy, που είναι από μια μουσουλμανική οικογένεια, δεν γίνεται δεκτή στην ομάδα, μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να ταιριάξει με τα κορίτσια, να ντύνεται και να χορεύει σαν αυτά. Η γείτονισσά της και φίλη της στην παράσταση, η Angelica την αποδέχεται ως φίλη σε μια σκηνή όταν τα κορίτσια βρίσκονται σε ένα δωμάτιο πλυντηρίων και η Amy της λέει «μπορώ να χορέψω». Προχωράει στα τέσσερα, αψιδωτά την πλάτη και χορεύει στο έδαφος σαν μια έμπειρη χορεύτρια.

 


Σε μια σκηνή, η Amy πιάστηκε με ένα τηλέφωνο που δεν ανήκει σε αυτήν και στην προσπάθειά της να κρατήσει το τηλέφωνο, από τον άνδρα που το έκλεψε, από τις φιγούρες που τον αποπλάνησαν, βγάζει το πουλόβερ της και ξεκουμπώνοντας τα τζιν της θα τον πείσει να την αφήσει να κρατήσει το τηλέφωνο. Κλειδώνει τον εαυτό της στο μπάνιο πριν το δώσει πίσω και τραβά μια γυμνή φωτογραφία του κόλπου της για δημοσίευση στα κοινωνικά μέσα, προσπαθώντας να τραβήξει την προσοχή γιατί το έχει δει τόσο πολύ με την πρόσφατη πράξη της ασυμφωνίας.
Σαν να μην είναι αρκετή εκμετάλλευση για εσάς, υπάρχει μια άλλη σκηνή όταν τα κορίτσια πιάνονται να γλιστρούν σε μια στοά και να πιαστούν από την ασφάλεια. Όταν η ασφάλεια λέει ότι πρόκειται να καλέσει τους γονείς τους για να τους πουν, τα κορίτσια τους ικετεύουν να μην το κάνουν, κατηγορώντας τους ότι είναι «κακομεταχειριστές» και «διεστραμμένοι», αλλά στη συνέχεια προχωρούν να χορέψουν για αυτούς. Οι άνδρες βλέπουν τα παιδιά εντυπωσιασμένα σαν να είναι ενεργοποιημένα από τις κινήσεις τους και να επικυρώσουν τη σεξουαλική φύση της σκηνής, ένας από τους φρουρούς χτυπά τον άλλον όταν φεύγουν και λένε, «με κοροιδευεις ;» Τα κορίτσια αφέθηκαν ελεύθερα όταν παρασύρουν τους άντρες – go.
Μόλις η Amy άρχισε να ντύνεται σέξι, τραβώντας βίντεο από τον χορό της, εκφοβίζοντας τα κορίτσια και φορώντας μακιγιάζ, πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε. Πήρε φίλους, προσοχή από αγόρια και ικανότητα χορού στον διαγωνισμό. Πριν από τα σφιχτά ρούχα της ένα από τα κορίτσια είπε στην Amy, «είσαι τόσο επίπεδη, δεν μπορώ να πω, το μέτωπο από το πίσω μέρος» καθώς γέλασε αγγίζοντας το σώμα της Amy.
Η ασυμφωνία, ο εκφοβισμός και η ντροπή του σώματος ενθαρρύνονται σε όλη την ταινία και οι μόνες επιπτώσεις που εμφανίζονται είναι στο σπίτι της Amy όταν η μητέρα της θυμώνει και της λέει ότι «δεν ξέρει ποια είναι.
Όταν τα κορίτσια πηγαίνουν για ψώνια, επιλέγουν σουτιέν και εσώρουχα και όχι μόνο εσώρουχα – λουριά από δαντέλες . Η «καλλιτεχνική» σκηνή που περπατούν στο δρόμο δείχνει τα κορίτσια με δαντέλα εσώρουχα έξω από τα τζιν και σουτιέν καθώς γελούν με ενθουσιασμό για τα νέα εσώρουχα τους.
Η Kelsi Swift ξεκίνησε μια αναφορά στο Change.org καλώντας τους ανθρώπους να ακυρώσουν τη συνδρομή τους στο Netflix λόγω των πολλών ταινιών και δείχνει ότι πιστεύει ότι «εκμεταλλεύονται παιδιά» και έχουν «ενοχλητική ατμόσφαιρα». Ο στόχος είναι 1.000.000 υπογραφές και από τις 12 Σεπτεμβρίου, υπάρχουν 631.566 άτομα που υπέγραψαν.
Η συγγραφέας και σκηνοθέτης της ταινίας, Maïmouna Doucouré από τη Γαλλία, εμπνεύστηκε να γράψει την ταινία αφού παρακολούθησε μια πολιτιστική παράσταση για να κατανοήσει τις γυναίκες στην κοινωνία μας. Εξήγησε ότι «μίλησε με πολλά από τα κορίτσια για να καταλάβει γιατί χορεύουν έτσι και φορούν αυτά τα κοντά και σέξι ρούχα», αλλά επιβεβαίωσε ότι «δεν έχει απάντηση για το γιατί». Αλλά εξέφρασε ότι αυτό το είδε με αυτά τα μικρά κορίτσια και «πώς λειτουργεί το σύστημα με τα παιδιά». Είπε, “Είναι σημαντικό να δούμε την πραγματικότητα.” Εξήγησε ότι ο αντάρτης της Amy έψαχνε για «ελευθερία των γυναικών» επειδή υπάρχει «γυναικεία κατάθλιψη» στο σπίτι της.
Ο ερευνητής συνέχισε να περιγράφει τη σκηνή που αγοράζουν εσώρουχα ως «αποσυμπίεση με τον χαρακτήρα», παρόλο που δεν εξήγησε πώς ένας άντρας σαν τον εαυτό του θα ταυτίζεται με ένα έντεκα χρονών που αγοράζει σουτιέν και εσώρουχα. Ρώτησε τον Doucouré για τα «κωμικά στοιχεία» σαν μια σκηνή όταν τα κορίτσια βρίσκουν ένα προφυλακτικό και το πετούν γύρω. Το ονόμασε «παίζοντας».
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Netflix, Reed Hastings υπερασπίστηκε την ταινία, δημοσιεύοντας μια δήλωση λέγοντας: “Είναι μια βραβευμένη ταινία και μια ισχυρή ιστορία για την πίεση που αντιμετωπίζουν τα νεαρά κορίτσια στα κοινωνικά μέσα και από την κοινωνία γενικότερα μεγαλώνει – και θα ενθαρρύνουμε όποιον ενδιαφέρεται για αυτά τα σημαντικά ζητήματα για να παρακολουθήσετε την ταινία. ”
Ο προηγούμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Μπαράκ Ομπάμα και η σύζυγός του, η Μισέλ έχουν μια πολυετή συμφωνία με το Netflix που υπογράφηκε το 2018. Η Μισέλ Ομπάμα που είναι γνωστή ως η προηγούμενη Πρώτη Κυρία είναι επίσης πρότυπο για τα νεαρά κορίτσια. Το μήνυμά της για υποστήριξη κοριτσιών διαδίδεται ευρέως εδώ και χρόνια. Κατά τη διάρκεια μιας από τις πολλές ομιλίες σχετικά με την εκπαίδευση για τα κορίτσια, είπε, «Για μένα αυτό είναι προσωπικό. Σκέφτομαι τις κόρες μου. Αυτά είναι τα κορίτσια μας. ”
Το 2016, είπε, «Σε όλα τα κορίτσια… να υποστηρίζετε το ένα το άλλο» και να τους ενημερώσετε, «Μπορούμε όλοι να σηκωθούμε μαζί». Το μήνυμα της Μισέλ Ομπάμα για τη σημασία της εκπαίδευσης και της ευκαιρίας για τις γυναίκες (εκτός της παράνομης σεξουαλικής εργασίας) έχει χαθεί σε όλη αυτή την ταινία και έχει παρατηρηθεί η σιωπή της.
Διευθύνων σύμβουλος και δημοκρατικός δωρητής, ο Χέιστινγκς δεν έχει ακόμη τραβήξει την ταινία από το Netflix.
πηγη canyon

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.