Νεκρό ζώο απο έλλειψη νερού!
Κινηματογραφική ταινία στο Τέξας θυμίζουν οι εικόνες που μας έστειλαν περιπατητές του ορεινού όγκου μεταξύ των χωριών Βαχού, Δροσοπηγής, από την μια πλευρά και Πύρριχου, Χειμάρας από την άλλη!
-Ανεβήκαμε στο βουνό και το θέαμα που αντικρύσαμε μας έκοψε την ανάσα, μας δηλώνουν, είδαμε ζώα σκελετωμένα, απότιστα, άλλα να μην μπορούν να πάρουν τα πόδια τους, άλλα να ψάχνουν για νερό. Είδαμε άδεια δοχεία γεμάτα πέτρες, αντί για νερό και σγούρνες στεγνές. Τα γελάδια να φωνάζουν λες και μας παρακαλούσαν να τους δώσουμε νερό!
Οι αρμόδιες υπηρεσίες τι κάνουν; δεν κάνουν ελέγχους;
νεκρή αγελάδα γιατί δεν έβρισκε νερό να πιεί!

Κτηνοτρόφοι της περιοχής φοβούνται για τα ζώα τους!Ένα από αυτά να είναι άρρωστο, δεν θα μείνει κανένα, μας λένε!
Και δεν έχουν και άδικο! Χρόνια τώρα το πρόβλημα αυτό ταλανίζει γενικά την Μάνη και όχι μόνο! Είναι ένα θέμα, που όλοι θέλουν την λύση, όλοι φωνάζουν ”θέλουμε να τελειώνει αυτό το πρόβλημα”, αλλά μου θυμίζουν αυτόν που ανακατεύει το χυλό συνέχεια, για να μην κολλήσει η κατσαρόλα!
Ανευθυνο-υπεύθυνων συνέχεια λοιπόν, σκέψεις, διασκέψεις, συσκέψεις και μόλις σβήσουν οι κάμερες, πάμε για άλλη πολιτεία και τα ζώα ταλαιπωρούνται και πεθαίνουν μόνα και αβοήθητα στο βουνό από έλλειψη νερού!
Το 2010 αν θυμάμαι καλά είχε καταθέσει πρόταση το ΕΚΠΑΖ στον τότε δήμο Οιτύλου σχετικά με το θέμα αυτό και την εξάλειψη δια παντός του προβλήματος, όχι μόνο στην Μάνη αλλά και σε όλη την Ελλάδα! πολλοί χειροκρότησαν, πολλοί δέχθηκαν την πρόταση, αλλά ποτέ δεν εφαρμόστηκε! Και ερχόμαστε πάλι τώρα μετά από δέκα χρόνια να μιλάμε για το ίδιο πρόβλημα!
Λύση υπάρχει! Μπορεί να εφαρμοστεί! Αλλά προφανώς το παράνομο εμπόριο κρέατος, καλά κρατεί! πυροβολημένα μοσχάρια, που τους έχουν αφαιρεθεί κομμάτια προς πώληση,με τα κουφάρια τους να είναι διάσπαρτα στη Μανιάτικη γη!
Χρόνια τώρα, τροχαία ατυχήματα, καταστροφές από τα αδέσποτα ζώα, τα οποία δεν βρέθηκαν τυχαία εκεί!
Αλλά, είπαμε, λύση υπάρχει, αλλά κάποιοι για ψηφοθηρικούς λόγους δεν την κάνουν δεκτή! Ασκούνται πιέσεις! αυτό είναι σίγουρο! και για αυτό το λόγο δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί το πρόβλημα! Και θα μπορούσαν οι ίδιοι οι κτηνοτρόφοι να δώσουν την λύση, μια λύση όμως που θα στοιχήσει και θα τους στερήσει την παράνομη βόσκηση, αφού ζώο χωρίς εννώτιο, είναι ζώο του κανενός, ζώο χωρίς ταυτότητα!
Εμείς θέτουμε εαυτόν στην διάθεση της πολιτείας για να βοηθήσουμε στην λύση. Μα πάλι μετά από καιρό θα φωνάζουμε ”φωνή βοώντος εν τη ερήμω γη της Μάνης”! Γιατί πολύ απλά και τώρα δεν θα γίνει τίποτα, παρ’ όλο που ο βουλευτής της Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός αγωνίζεται να δώσει λύση! Θα τον καταπιεί και αυτόν το υπάρχον κατεστημένο στη Μάνη!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.