Με ταπεινό ύφος, μάτια γεμάτα αγάπη για τον τόπο που γεννήθηκε, αλλά και νοσταλγία, για τον τόπο της, αφού θα ήθελε να μένει μόνιμα στο Οίτυλο και να δημιουργεί, η οικογένεια και οι υποχρεώσεις δεν την αφήνουν, μας μιλάει για την Ευτέρπη, τις σκέψεις της τα όνειρά της, την ζωή της, και φυσικά για τις δημιουργίες της!
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Οίτυλο Λακωνίας. Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Δρoσο κι έχουν δυο κόρες 26 και 24 ετών. Τα τελευταία είκοσι χρόνια κατοικεί στο Κλωνί Σπερχειάδας στο Ν.Φθιώτιδας.

Η ενασχόληση με τη ζωγραφική ξεκινά από τα παιδικά της χρόνια, τότε που γέμιζε τα περιθώρια των τετραδίων της και φώναζαν οι δάσκαλοί της. Αργότερα, η δημιουργία οικογένειας έβαλε λίγο στην άκρη το πάθος αυτό.

Τα τελευταία 18 χρόνια ασχολείται εντατικά και καθημερινά. Μαθητεύει δε τα δέκα από αυτά κοντά στους δασκάλους της, την Αργυρώ Σίμου – εξαιρετική ζωγράφο από τα Τρίκαλα – και τον Τσιρώνη Κώστα απόφοιτο της ΑΣΚΤ. ”Σε αυτούς χρωστώ την εξέλιξή μου” μας δηλώνει!
Έχει φιλοτεχνήσει τα εξώφυλλα δυο βιβλίων, μιας ποιητικής συλλογής και μιας νουβέλας του συγγραφέα Ηλία Φέκα.

Μετρά δεκάδες συμμετοχές σε ομαδικές εικαστικές εκθέσεις σε Αθήνα ,Λαμία και Σπερχειάδα. Επίσης έχει διοργανώσει δυο ατομικές εκθέσεις στην ιδιαίτερη πατρίδα της το Οίτυλο το οποίο και λατρεύει.

Λατρεύει φως ,πέτρα και θάλασσα -χαρακτηριστικά της πατρίδας της – με στοιχεία έντονης μοναχικότητας, τα οποία αποτυπώνει στα έργα της.

Στη σκέψη της έχει φωλιάσει καθημερινά η επιθυμία ” πως θα γίνω καλύτερη” και προσπαθεί πάντα να εξελίσσεται όσο περισσότερο γίνεται!

Το επόμενο όνειρό της; άλλη μια έκθεση στην ιδαίτερη πατρίδα της την Μάνη, για να αφήσει την δικιά της πινελιά στην αγαπημένη της πατρίδα!

Σε ανάρτησή της στο facebook αναφέρει:” Μετά από πολλές πολλές βουτιές εκεί, και μετά από το μέτρημα όλων αυτών των βοτσάλων με το χρωστήρα μου, νομίζω ότι μπορώ να σας παρουσιάσω την ονειρεμένη παραλία μου!!!

Ο Σύνδεσμος Οιτυλιωτών Λακωνίας, αναφέρει σε ανάρτησή του:

Περισσότερα μπορεί κανείς να δει στην προσωπική της σελίδα στο facebook όπου έχει αναρτήσει φωτογραφίες από τις δημιουργίες της πατηστε εδώ !

Εμείς παραθέτουμε μερικές από τις δημιουργίες της που απεικονίζουν την ιδιαίτερή της πατρίδα  την Μάνη!

ο τίτλος του πίνακα;
” Κράταμε αγάπη μου σφιχτά”! Eνώ μερικές ημέρες αργότερα εμπνευσμένη από τον πίνακα αυτόν τον αγκαλιάζει με στίχους η κ. Σταυρούλα Δεκούλου!

 

 

 

 

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά
τώρα που οι τοίχοι ψήλωσαν
και μας κρύβουν τον ήλιο
κι οι πάγοι του χειμώνα
αλάξευτοι μένουν
και χαρακώνουν την άνοιξη.

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά
ν’ ακούσω την καρδιά σου
να μου τραγουδά
όπως εκείνη την πρώτη φορά
που ανταλλάζαμε φιλιά
πάνω από τις φωτιές του Άη Γιάννη.

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά.
Συνήθισα να κοιμάμαι
σκεπασμένη την ανάσα σου
και ν’ αντικρίζω την αυγή
μέσα στα μάτια σου.

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά
γιατί δεν ξερω πώς είναι το χέρι μου
χώρια απ’ το δικό σου.

Κράτα με, αγάπη μου σφιχτά
σε τούτο το ταξίδι
που ‘ναι χωρίς προορισμό
και μοιάζει δίχως τέλος.
Τίποτα δεν αποζητώ
μονάχα σαν φτάσουμε στο τέρμα
να συνεχίσουμε τον δρόμο μας μαζί.

Κράτα με, αγάπη μου, σφιχτά.

Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε κάθε επιτυχία!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.