Σε έναν αρουραίο που ονομάζεται Magawa απονεμήθηκε ένα βραβείο γενναιότητας σαν το ζώο που μυρίζει δεκάδες νάρκες ξηράς στην Καμπότζη. Ο Μαγκάβα έλαβε χρυσό μετάλλιο από το People’s Dispensary for Sick Animals (PDSA) , ένα κτηνιατρικό φιλανθρωπικό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Παρασκευή, καθιστώντας τον το πρώτο τρωκτικό στην ιστορία του μη κερδοσκοπικού οργανισμού που κέρδισε τη διάκριση.

Η Μαγκάβα απονεμήθηκε χρυσό μετάλλιο για τη μυρωδιά δεκάδων ναρκών ξηράς στην Καμπότζη. Στην επταετή καριέρα του, έχει βρει σχεδόν 40 από αυτούς.
ΛΑΪΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΓΙΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΖΩΑ (PDSA
Η Μαγκάουα, ένας αφρικανικός γίγαντας αρουραίος, έχει εντοπίσει 39 νάρκες ξηράς και 28 αντικείμενα που δεν εχουν εκραγεί μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την PDSA. Κατά τη διάρκεια της επταετούς σταδιοδρομίας του, βοήθησε να καθαρίσει περισσότερα από 141.000 τετραγωνικά μέτρα γης – ή το αντίστοιχο των 20 γηπέδων ποδοσφαίρου. Για κάθε νάρκη που βρίσκει η Magawa, «σώζει μια ζωή», είπε ο PDSA.

Ο Γενικός Διευθυντής της PDSA Jan McLoughlin επαίνεσε τον Magawa για το έργο του, αποκαλώντας τον «αρουραίο ήρωα» σε μια εικονική παρουσίαση του μεταλλίου.

“Το πρόγραμμα PDSA Animal Awards επιδιώκει να αυξήσει την κατάσταση των ζώων στην κοινωνία και να τιμήσει την απίστευτη συμβολή που κάνουν στη ζωή μας”, δήλωσε ο McLoughlin σε δήλωση . “Η αφοσίωση, η ικανότητα και η γενναιότητα της Magawa είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτού και αξίζουν την υψηλότερη δυνατή αναγνώριση.”
Η Magawa είναι ο 30ος αποδέκτης του χρυσού μεταλλίου PDSA και ο πρώτος μη σκύλος που το έλαβε.

Το APOPO, το οποίο σημαίνει το Anti-Persoonsmijnen Ontmijnende Product Ontwikkeling στα Ολλανδικά ή το Anti-Personnel Removal Product Development στα Αγγλικά, είναι μια μη κερδοσκοπική εταιρεία με έδρα την Τανζανία που εκπαιδεύει αρουραίους όπως η Magawa για να βρει νάρκες. Οι αρουραίοι, τους οποίους ο οργανισμός αναφέρεται ως HeroRATS , είναι τα μόνα ζώα που μπορούν να ανιχνεύσουν με ασφάλεια τις νάρκες ξηράς λόγω του μικρού βάρους και της αίσθησης της όσφρησης.
Είναι επίσης πολύ ταχύτεροι από τους ανθρώπους στην εύρεση των ναρκών ξηράς. Η PDSA είπε ότι η Μαγκάβα μπορεί να ψάξει σε ένα γήπεδο τένις σε 30 λεπτά, η οποία θα μπορούσε να πάρει έναν άνθρωπο με ανιχνευτή μετάλλων έως και τέσσερις ημέρες.
cbsnews

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.