”Ομοσπονδιακές εκτελέσεις
Αυτή η χρονολογημένη εικόνα που ελήφθη από βίντεο που παρείχε η δικηγόρος Susan Otto δείχνει τον Christopher Vialva στο ομοσπονδιακό συγκρότημα φυλακών στο Terre Haute της Ιντιάνα.”

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών εκτέλεσε έναν μαύρο κρατούμενο για πρώτη φορά από τότε που η ομοσπονδιακή θανατική ποινή επαναλήφθηκε φέτος μετά από 17χρονη παύση. Ο Christopher Vialva, 40 ετών, πέθανε με θανατηφόρο ένεση την Πέμπτη για διπλό φόνο που διέπραξε όταν ήταν 19 ετών.

Ο Βιάλβα κηρύχθηκε νεκρός στις 6:46 μ.μ. στο Terre Haute της Ιντιάνα, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών.

Ο Βιάλβα καταδικάστηκε σε θάνατο το 2000, αφού καταδικάστηκε για δολοφονία, δολοφονία πρώτου βαθμού με κρατική κράτηση, βοήθεια και συνέργεια και συνωμοσία για διάπραξη δολοφονίας, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Φυλακών.

Το εν λόγω έγκλημα συνέβη το 1999, όταν ένα ζευγάρι Iowa, ο Todd και η Stacie Bagley, συμφώνησαν να κάνουν μια βόλτα με τον Vialva και δύο άλλους στο Killeen του Τέξας, σύμφωνα με το The Associated Press. Σε κάποιο σημείο, ο Βιάλβα έβγαλε ένα όπλο και ανάγκασε το ζευγάρι στον κορμό του αυτοκινήτου, ανέφεραν οι αρχές. Στη συνέχεια οδήγησε για αρκετές ώρες, απέσυρε μετρητά από ΑΤΜ και προσπάθησε να πουλήσει το γαμήλιο δαχτυλίδι του θύματος. Ο Vialva πυροβόλησε αργότερα το ζευγάρι στο κεφάλι και έβαλε φωτιά στο αυτοκίνητο, ανέφερε το AP.

Ο Βιάλβα ασκούσε τον Μεσσιανικό Ιουδαϊσμό, σύμφωνα με το Reuters. Τα τελευταία του λόγια ήταν μια έκκληση προς τον Θεό να παρηγορήσει τις οικογένειες του ζευγαριού που είχε σκοτώσει, σύμφωνα με δημοσιογράφο που υπηρετούσε ως μάρτυρας των ΜΜΕ στην εκτέλεση.

“Πατέρα … θεραπεύστε τις καρδιές τους με χάρη και αγάπη”, είπε. “Είμαι έτοιμος, πατέρα.”

Ένας άλλος άνδρας που καταδικάστηκε στο περιστατικό, ο Μπράντον Μπερνάρντ, έλαβε επίσης θανατική ποινή. Η ημερομηνία εκτέλεσης δεν έχει οριστεί.
cbsnews

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.