Σε ανακοίνωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου τονίζεται μεταξύ άλλων ”Σε επιφυλακή έχουν τεθεί από το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο ΕΟΔΥ μετά την κατ’ αρχάς διαπίστωση συνολικά 28 κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή της Σκάλας, στην Π.Ε. Λακωνίας, μεταξύ άλλοδαπών εργατών γης.”.
Η κατάσταση αυτή δεν θα πρέπει να σπείρει πανικό στους πολίτες, καθώς ήταν αναμενόμενη, αφού όλα τα κρούσματα είναι ”μεταξύ εργατών γης” όπως αναφέρεται, και μένουν στον ίδιο χώρο!
Η αγαστή συνεργασία μεταξύ Ε.Ο.Δ.Υ., Περιφερειακής ενότητας Λακωνίας και Δημοτικής Αρχής, είναι σίγουρο ότι θα φέρει αποτελέσματα θετικά ως προς την εξάπλωση η οχι του COVID-19!
Εμείς θα τονίσουμε για μια ακόμα φορά, την άμεση συνεργασία εργοδοτών και αρμόδιων φορέων, έτσι ώστε να μην υπάρχουν εργάτες γης οι οποίοι δεν θα έχουν ελεγχθεί! Πρέπει να απαιτήσουν οι εργοδότες οποιασδήποτε μορφής, είτε μόνιμης απασχόλησης είτε περιστασιακής, να εφοδιασθούν οι εργάτες αυτοί με βεβαίωση ελέγχου για να έχουν την δυνατότητα να εργασθούν! Σε κάθε άλλη περίπτωση να μην τους προσλαμβάνουν για εργασία! Αυτό το μέτρο μπορεί αν εφαρμοσθεί να μειώσει στο ελάχιστο την εξάπλωση του ιού!
Όσον αφορά ανακοινώσεις τύπου ” σε μία ημέρα” εμείς τις θεωρούμε ικανές να σπείρουν πανικό και μόνο! Οι άνθρωποι αυτοί, άγνωστο πότε ”κόλλησαν”, γνωστό όμως ότι εξετ΄σθηκαν την ίδια ημέρα από το κλιμάκιο υγείας που εδρεύει στο Δήμο Ευρώτα! Πιστεύουμε ότι τέτοιου είδους εκφράσεις δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται σε τέτοιες ελεγχόμενες καταστάσεις!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.