Με δελτίο τύπου ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Αρεόπολης κ. Ανάργυρος Μαριόλης ανακοίνωσε την λειτουργία Κινητής Ομάδας Υγείας στο Κ.Υ.Αρεόπολης σήμερα 17-09-2020.
Συγκεκριμένα αναφέρει: ”ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Κινητή Ομάδα Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.) στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης για την ανίχνευση και διαχείριση κρουσμάτων COVID-19.

Το Κέντρο Υγείας Αρεόπολης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 «Δημιουργία δικτύου νοσηλευτών για τη λήψη δειγμάτων βιολογικού υλικού και νοσηλευτική βοήθεια στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον» και σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) και το Υπουργείο Υγείας, ανήκει πλέον στις μονάδες υγείας, οι οποίες διαθέτουν Κινητή Ομάδα Υγείας (Κ.ΟΜ.Υ.).

Η Κ.ΟΜ.Υ. Αρεόπολης λαμβάνει δείγμα βιολογικού υλικού από πιθανά κρούσματα Κορωνοϊού και παρέχει νοσηλευτική φροντίδα στα ύποπτα κρούσματα Κορωνοϊού κατ΄οίκον, καλύπτοντας τις ανάγκες του πληθυσμού ευθύνης του και όχι μόνο. Με τον τρόπο αυτό, αποτρέπεται η επιβάρυνση των δομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας και η συνακόλουθη εξάπλωση του ιού, θωρακίζοντας τη Δημόσια Υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κ.ΟΜ.Υ. αποτελούν το πιο σημαντικό πρόγραμμα που έχει συντελεστεί κατά την περίοδο αντιμετώπισης του Κορωνοϊού σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν ως κυρίαρχο στόχο να βρίσκονται συνεχώς δίπλα στον πολίτη σε κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία αιχμής του Ε.Ο.Δ.Υ., η Κ.ΟΜ.Υ. Αρεόπολης έχει ήδη πραγματοποιήσει αποστολές στη Μάνη και στην ευρύτερη περιοχή.

Συνεχίζουμε στοχεύοντας στην οικοδόμηση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.”

Ένα πρόγραμμα που άρχισε να εφαρμόζει ο Ε.Ο.Δ.Υ., κάπως καθυστερημένα, αφού θα έπρεπε να έχει εφαρμοστεί από πριν το καλοκαίρι και ειδικά σε περιοχές που έσφυζαν από τουρισμό, σε απομακρυσμένα Κέντρα Υγείας, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε νοσοκομεία!
Στη διάρκεια της ενημέρωσής μας, από κάποιους επιστήμονες εκφράστηκε η απορία που δεν σκέφτηκαν οι τριάντα ένας ”Σοφοί” του υπουργείου Υγείας σχετικά με την εξάπλωση του Κορονοιού!
Συγκεκριμένα, υπάρχουν περιοχές που πέρασαν όλη αυτή την περίοδο καραντίνας και μετά, χωρίς κανένα κρούσμα! Σε αυτές τις περιοχές κλήθηκαν να διδάξουν νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές στα δημόσια σχολεία! Αυτό που δεν σκέφτηκαν οι τριάντα ένας ”Σοφοί” είναι να δώσουν εντολή να κάνουν τεστ όλοι αυτοί οι εκπαιδευτικοί ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα ένας ασυμπτωματικός εκπαιδευτικός να μολύνει μια ολόκληρη κοινωνία! και να τρέχουν όλοι μαζί μετά να μαζέψουν τα αμάζευτα! Δηλαδή μια απερισκεψία των ”Σοφών” θα φέρει μια κοινωνία σε τοπικό lockdown, με τις συνέπειες τις γνωστές της περασμένης περιόδου! Μήπως λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να αναθεωρήσει την Λίστα των ”Σοφών” για να προλάβει τα χειρότερα; γιατί μέχρι τώρα μόνο πανικό, απόγνωση και αντίδραση έχουν προκαλέσει! και ας μην ξεχνάμε τις περί μασκών και παγουρίνων συνέχειες!

Δημοσιεύσαμε σήμερα ένα άρθρο του ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ. k. Ιωάννη Κουντουρά ο οποίος μας προκάλεσε διάφορα συναισθήματα, αφού αναφέρει όλα τα περί μάσκας με επιχειρήματα! Θα μπορούσαν προφανώς να κάνουν το ίδιο και οι ”Σοφοι”; Ναι θα μπορούσαν! αλλά πιθανολογούμε ότι εξυπηρετούν συμφέροντα! και το πιστεύουμε! ας μας πουν συνομωσιολόγους!

Να ευχηθούμε ότι καλύτερο και για την Κ.ΟΜ.Υ. Αρεόπολης και για την οικοδόμηση ασφάλειας των πολιτών! Να ευχηθούμε και ότι ο τοπικός πληθυσμός δεν θα πέσει θύμα ενός άλλου καλοστημένου παιχνιδιού! Ελπίζουμε ο εξαίρετος κ. Ανάργυρος Μαριόλης να διαφυλάξει επάξια την φήμη της Μάνης ως καθαρός τουριστικός προορισμός, και να μην αφήσει να παιχτούν παιχνίδια εις βάρος των Μανιατών! ” Ο καιρός γαρ εγγύς”

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.