Το υπουργείο Υγείας δια της Γενικής Γραμματείας του προσπαθεί να μπαλώσει τα αμπάλωτα! με ένα δελτίο τύπου για γέλια προσπαθεί να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, και να καλύψει την Κ.Ε.Δ.Ε. για το φιάσκο της ”μάσκας- αλεξίπτωτο ” που προμήθευσε η Κ.Ε.Δ.Ε. στα σχολεία! Αλλά δεν μας είπαν ποιος θα πληρώσει το λάθος, για να μην το πω διαφορετικά και παρεξηγηθώ! Δείτε το δελτίο τύπου!

”Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για μάσκες που διανεμήθηκαν σε κάποιες σχολικές μονάδες της επικράτειας, η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επισημαίνει:

Στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, μεταξύ άλλων, συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου.

Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.”

Εμείς λέμε κύριε Υπουργέ να πληρώσουν το λάθος αυτοί που το έκαναν, αυτοί που την ώρα που έγραφαν τα έξυναν μέχρι να ματώσουν! ωραίο επιτελείο και επιτροπές έχετε κύριε Υπουργέ! να σας ζήσουν να τους χαιρόσαστε και από είκοσι εννιά που ήταν και δεν ήξεραν τους κάνατε τριάντα ένα για να ξέρουν! να τους εκατοστίσετε! αλλά δεν μας είπατε ποιος τους πληρώνει!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.