Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα ο Νίκος Αντωνιάδης τονίζει ότι η δήλωση του κ. Μπελαδάκη,

 

διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου Κρήτης στην Εφημερίδα των Συντακτών ”περί διώξεως γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο” αποτελεί σοβαρότατο ψέμα και διώκεται αυτεπάγγελτα από το νόμο ”περί διάδοσης ψευδών ειδήσεων” και συγκεκριμένα αναφέρει σχετικά με τον κ. Μπελαδάκη

”Η συμπεριφορά επομένως του ανωτέρω στελέχους του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, στοιχειοθετεί το έγκλημα της αυτεπαγγέλτως διωκόμενης παράβασης του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. Πρόκειται δηλαδή για τα “fake news”, τα οποία το ίδιο αυτό το Υπουργείο, η κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. που υιοθετούν τις θέσεις της, αποδίδουν σε όλους όσοι τολμάνε να αμφισβητήσουν την σοβαρότητα και αξιοπιστία των κυβερνητικών αποφάσεων στην υπόθεση “Covid-19”.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση του Νίκου Αντωνιάδη!

ΒΑΖΩ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ FAKE NEWS ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΥΝΗΣΗ ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΜΠΕΛΑΔΑΚΗ

_____________

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ – FAKE NEWS:

“Πάντως, όπως ανέφερε χθες ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, για όσους γονείς δεν στείλουν επί μέρες αναίτια το παιδί τους στο σχολείο, οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν την Εισαγγελία και να κινηθεί η διαδικασία με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας περί παραμέλησης ανηλίκου”.

______________

Αναφορά – Ψευδείς ειδήσεις για δήθεν αρμοδιότητα της Εισαγγελίας

Yahoo/Απεσταλμένα

Nikos Antoniadis <nikant2@yahoo.gr>

Προς: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Τετ, 16 Σεπ στις 12:20 μ.μ.

ΠΡΟΣ: Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

ΑΝΑΦΟΡΑ

Νικολάου Αντωνιάδη του Ιωάννη, δικηγόρου Αθηνών, Α.Μ. Δ.Σ.Α. 17494.

Στην ιστοσελίδα “www.efsyn.gr”, έχει δημοσιευτεί άρθρο με τίτλο “Το βράδυ πογκρόμ, το πρωί σχολείο”, στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα κάτωθι:

https://www.efsyn.gr/…/ko…/259839_brady-pogkrom-proi-sholeio

“Πάντως, όπως ανέφερε χθες ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελαδάκης, για όσους γονείς δεν στείλουν επί μέρες αναίτια το παιδί τους στο σχολείο, οι διευθυντές είναι υποχρεωμένοι να ενημερώσουν την Εισαγγελία και να κινηθεί η διαδικασία με βάση τις διατάξεις της νομοθεσίας περί παραμέλησης ανηλίκου”.

Ο ανωτέρω ψευδής ισχυρισμός περί της δήθεν κατά τα άνω αρμοδιότητας της Εισαγγελίας βάσει της “νομοθεσίας περί παραμέλησης ανηλίκου”, έχει τύχει ευρείας διάδοσης στο διαδίκτυο, το ίδιο αυτό άλλωστε το επίμαχο δημοσίευμα αναπαράχθηκε από πολλά μέσα στο διαδίκτυο, ενώ καταγγέλλονται πολλά περιστατικά αντίστοιχων σε περιεχόμενο απειλών από διευθυντές σχολικών μονάδων προς τους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Η ποινική διάταξη που προβλέπει κυρώσεις για την “παραμέληση εποπτείας ανηλίκου” είναι αυτή του άρθρου 360 του Ποινικού Κώδικα, σύμφωνα με την οποία “όποιος, ενώ έχει υποχρέωση εποπτείας ανηλίκου νεότερου από δεκαπέντε έτη παραλείπει να το παρεμποδίσει από την τέλεση αξιόποινης πράξης, τιμωρείται με φυλάκιση έως ένα έτος, αν δεν συντρέχει περίπτωση να τιμωρηθεί αυστηρά με άλλη διάταξη”.

Είναι προφανές ότι το ανωτέρω άρθρο εφαρμόζεται μόνο στην περίπτωση τελέσεως αξιόποινης πράξης από ανήλικο νεότερο από δεκαπέντε έτη και ότι ουδεμία εφαρμογή έχει στις περιπτώσεις γονέων που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Περαιτέρω, η μοναδική διάταξη που προέβλεπε ποινικές κυρώσεις σε περίπτωση παράλειψης των γονέων να εγγράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία μέχρι και τη Γ΄ Γυμνασίου ή της εποπτείας τους ως προς τη φοίτησή τους, ήτοι αυτή του άρθρου 458 του Ποινικού Κώδικα, έχει καταργηθεί με τον νόμο 4619/2019.

Μετά ταύτα, είναι ξεκάθαρο ότι τόσο από τις ανωτέρω δηλώσεις του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλη Μπελαδάκη, στις οποίες προέβη εν γνώσει του ότι θα δημοσιοποιηθούν, όσο και από όλα τα παρόμοια σχετικά δημοσιεύματα και τις απειλές από διευθυντές σχολικών μονάδων, ασκείται, χωρίς νομική βάση, τρομοκρατία στους γονείς που έχουν αποφασίσει να απέχουν τα παιδιά τους από τη φοίτηση στα σχολεία, επειδή κρίνουν ότι με βάση τις επιστημονικές παραδοχές, που έχουν λάβει ευρύρατη δημοσιότητα, των ειδικών επιστημόνων με τους οποίους συνεργάζεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, τα παιδιά τους διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Παραδοχές οι οποίες όχι μόνο δεν έχουν ανατραπεί από νεότερα επιστημονικά δεδομένα, αλλά αντιθέτως έχουν επικυρωθεί εκ νέου από τους ειδικούς επιστήμονες, οι οποίοι δικαιολογούν εν τέλει τη χρήση μάσκας από τα παιδιά ως έχουσα “παιδαγωγικό” χαρακτήρα, ενώ η αδερφή του πρωθυπουργού, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε σε προχθεσινές δηλώσεις της, ότι έχουν και “συμβολικό”.

Η συμπεριφορά επομένως του ανωτέρω στελέχους του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, στοιχειοθετεί το έγκλημα της αυτεπαγγέλτως διωκόμενης παράβασης του άρθρου 191 του Ποινικού Κώδικα, περί διασποράς ψευδών ειδήσεων. Πρόκειται δηλαδή για τα “fake news”, τα οποία το ίδιο αυτό το Υπουργείο, η κυβέρνηση και τα Μ.Μ.Ε. που υιοθετούν τις θέσεις της, αποδίδουν σε όλους όσοι τολμάνε να αμφισβητήσουν την σοβαρότητα και αξιοπιστία των κυβερνητικών αποφάσεων στην υπόθεση “Covid-19”.

Παρακαλώ για τις δικές σας κατά τον νόμο ενέργειες.

Παρακαλώ να μου σταλεί ο αριθμός πρωτοκόλλου της παρούσης αναφοράς μου.

Αθήνα, 16 Σεπτεμβρίου 2020
Ο Αναφέρων Δικηγόρος

Νίκος Ι. Αντωνιάδης

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.