Με δελτίο τύπου, που δημοσιεύθηκε σε τοπική ιστοσελίδα του δήμου, ο δήμος Ανατολικής Μάνης δήλωνε ότι ”πρόκαμε” και μοίρασε τις μάσκες…….διαβάστε πιο κάτω!

δελτίο τύπου για χειροκρότημα το χαρακτηρίσαμε εμείς, για λόγους που αναφέρουμε στο άρθρο μας με τίτλο ”Δήμος Ανατολικής Μάνης Μάσκες: προκάμαμε και το κάμαμε”. Αμέσως την επόμενη ημέρα πρωί πρωί ήρθε ο ίδιος ο δήμος να επιβεβαιώσει αυτά που γράψαμε χθες το βράδυ.

Δηλαδή

α) μάσκες χωρίς καμία προδιαγραφή αναγραφόμενη επί της συσκευασίας η επί της μάσκας

β) χωρίς όνομα κατασκευαστή, χώρα κατασκευής, τι είδους μάσκα είναι και γιατί είναι κατασκευασμένη

γ) ο αριθμός των μασκών ελλιπής τόσο για τους μαθητές όσο και για τους καθηγητές

Αυτή είναι η μάσκα που χορήγησε το υπουργείο στο Λύκειο και Γυμνάσιο Αρεόπολης

και αυτή είναι η μάσκα που χορηγήθηκε στο Δημοτικό Αρεόπολης

όπου ο μόνος κωδικός που αναγράφεται στη συσκευασία είναι PE-LD 04! τι σημαίνει αυτός ο κωδικός; ότι αυτή η μάσκα είναι ανακυκλώσιμη στην Ευρωπαϊκή Ένωση!

και αυτές είναι οι προδιαγραφές της μασκών που φρόντισε να προμηθεύσει το υπουργείο εσωτερικών τους μαθητές

Ψάξαμε και βρήκαμε την συγκεκριμένη απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών όπου και εδώ φαίνεται η προχειρότητα του Υπουργού κ. Θεοδωρικάκου και των υφισταμένων του, καθώς πουθενά δεν αναφέρονται προδιαγραφές της μάσκας, χώρα κατασκευής, υλικό κατασκευής, παρά μόνο ότι μπορεί να αναγραφεί σε μπακαλοτέφτερο λαϊκής αγοράς! Επίσης στο παράρτημα 2 στο τέλος της απόφασης θα δείτε τις προδιαγραφές που αναφέρει το υπουργείο. Αυτά δεν τα είδαν οι λαλήσαντες για χειροκροτήματα του δήμου Ανατολικής Μάνης; Δεν είδαν ότι τα παιδιά του δήμου θα αναπνεύσουν τη μυρωδιά των γεννητικών οργάνων αυτών που τις κατασκεύασαν; Δικαιωθήκαμε πλήρως για τα όσα γράψαμε στο προηγούμενο άρθρο μας! Μας δικαιώσατε πλήρως ανευθυνο-υπεύθυνοι του Δήμου Ανατολικής Μάνης! Σας ευχαριστούμε θερμά! Καιρός να παραιτηθείτε αφού φτάσατε στο σημείο να γράψετε στα παλαιότερα των υποδημάτων σας την υγεία των παιδιών μας!

Διαβάστε την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών την απόφαση του κ. Θεοδωρικάκου, από τον οποίο η Μάνη περιμένει στήριξη για τις φωτιές ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να δοθεί πριν τις φωτιές και να γλυτώσουμε την καταστροφή των περιουσιών μας!

πατηστε εδώ
Πέραν όλων αυτών την πλήρωσε και βαπορίσια όπως θα δείτε και στην αναρτόμενη απόφαση καθ ότι για 1335 μάσκες πλήρωσε 6000 ευρώ για τον δήμο Ανατολικής Μάνης ενώ βρήκαμε σε κατάστημα της Αρεόπολης και συγκεκριμένα στην ”Εξυπνη Αγορά” του κ. Χρυσανθακόπουλου μάσκα προστασίας υφασμάτινη 100% βαμβακερή πολλαπλών χρήσεων πιστοποιημένη μόλις 1.60 ευρώ! Πείτε μας κύριοι αρμόδιοι που οφείλεται η διαφορά σε ποιότητα συσκευασία κλπ; σε χάιδεμα των οπισθίων μερών του σώματος, σε εργολαβικό κέρδος η που;

Δείτε τι αναγράφεται στην ετικέτα μέσα στην συσκευασία για την συγκεκριμένη μάσκα

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό και κάθε αρμόδιο! η νομοθεσία εφαρμόζεται μόνο σε ιδιώτες που εμπορεύονται μάσκες κατ ‘ ιδίαν και δεν εφαρμόζεται σε προμηθευτές του υπουργείου; η Εσείς κ. Υπουργέ καλύπτετε κάποιους;

Περιμένουμε απαντήσεις!

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.