Με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου εγκρίθηκε η έκδοση Δασικής Απαγορευτικής Ρυθμιστικής Διάταξης Τοποθέτησης Μελισσοσμηνών από τη Διεύθυνση Δασών Αργολίδας για το δασικό σύμπλεγμα Φαρμακά Δήμου Άργους Μυκηνών.
Σύμφωνα με την σχετική Δ.Α.Ρ.Δ., για τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο και Αύγουστο και για χρονική διάρκεια είκοσι ετών (20) απαγορεύεται:
Η τοποθέτηση μελισσοσμηνών σε τμήμα του δασικού συμπλέγματος Φαρμακά Δήμου Άργους-Μυκηνών π.ε. Αργολίδας, (αποτυπώνεται στο συνημμένο απόσπασμα ορθοφωτοχάρτη κλίμακας 1:7.500, που συνοδεύει αναπόσπαστα την απόφαση).
Η τοποθέτηση μελισσοσμηνών επί του καταστρώματος των δασικών δρόμων και σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων από τον άξονα του δρόμου, οποιασδήποτε κατηγορίας σε όλο το δασικό σύμπλεγμα του δάσους Φαρμακά δήμου Άργους-Μυκηνών π.ε. Αργολίδας.
Επίσης, απαγορεύεται η τοποθέτηση μελισσοσμηνών:
σε απόσταση μικρότερη των 30 μέτρων από κατοικημένες οικίες ποιμνιοστάσια και τόπους ποτίσματος ζώων,
σε καλλιεργημένες ή ακαλλιέργητες εκτάσεις χωρίς γραπτή συγκατάθεση των ιδιοκτητών.
σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από δασικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούν την υλοτομία, Πυροφυλάκεια, Υδατοδεξαμενές, θέσεις στάθμευσης των πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και σε εξωκλήσια και ιερές μονές.
Καθώς και το κάπνισμα μελισσών με την επιφύλαξη των ρυθμίσεων του άρθρου 9 της 9/2000 Πυροσβεστικής Διάταξης όπως ισχύει.
Επιτρέπεται η τοποθέτηση των μελισσοσμηνών τους μήνες που αυτό επιτρέπεται και στο χώρο που επιτρέπεται με την αναγραφή σε ικανό αριθμό κυψελών το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και το τηλέφωνό του κατόχου τους.
Κατά την εγκατάσταση των κυψελών θα πρέπει να τοποθετηθούν δεξαμενές νερού πλησίον αυτών για την παροχή νερού στις μέλισσες.
Η ισχύς της παρούσας αρχίζει από τη δημοσίευση της και η τήρηση της ανατίθεται στα όργανα της Δασική Υπηρεσίας, την Ελληνική Αστυνομία τους αναγνωριζόμενους Φύλακες Θήρας των Κυνηγετικών Οργανώσεων και σε κάθε φιλόνομο πολίτη.
Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.