Σε κάθε γωνιά, κάθε σπιθαμή της Ελλάδας βρίσκεις μικρά διαμάντια. Ειδικά στην ακτογραμμή της. Εκατοντάδες μικρές παραλίες στις οποίες μπορείς να κάνεις μπάνιο ακόμη και μόνος σου. Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για να εξερευνείς συνεχώς την Ελλάδα και τις ομορφιές της. Κάπως έτσι θα ανακαλύψεις και παραλίες που τις γνωρίζουν μόνο λίγοι άνθρωποι, όσοι κατοικούν τριγύρω. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και μια παραλία στην Πελοπόννησο την οποία γνωρίζουν μόνο οι ντόπιοι. Προσφέρεται για βουτιές σε καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά και απόλυτη ηρεμία.

Η μικρή και άγνωστη παραλία στην Πελοπόννησο, δίπλα στην Εθνική Οδό
Η συγκεκριμένη παραλία είναι τόσο μικρή και… πριβέ που δεν έχει καν όνομα. Τα καθαρά νερά της την κάνουν να μοιάζει με πισίνα και το σίγουρο είναι ότι μαγεύει όποιον τυχερό την ανακαλύψει. Βρίσκεται κοντά στην Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών, στο ύψος του Διακοπτού Αιγίου. Πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν και σίγουρα αξίζει τον κόπο να κάνεις μια στάση καθώς θα περνάς από εκεί. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται δίπλα στην Εθνική Οδό, αποτελεί μια ιδανική λύση για μια ήρεμη βουτιά σε μια ας το πούμε ιδιωτική πισίνα κοντά στον πολύβουο δρόμο.

Τα βραχάκια που την περιβάλλουν δημιουργούν ένα ειδυλλιακό σκηνικό και μπορείς να κάνεις τις βουτιές σου από αυτά. Θα πρέπει βέβαια να προσέχεις λίγο καθώς συχνά θα δεις εκεί αχινούς. Αυτό, βέβαια, μαρτυρά και την καθαρότητα των νερών της. Στην πραγματικότητα αυτά τα βράχια που την περιβάλλον λειτουργούν σαν τείχος προστασίας. Δημιουργούν έτσι μικρές φυσικές πισίνες στων οποίων τα καθαρά νερά μπορείς να απολαύσεις το ωραιότερο μπάνιο της ζωής σου.

Όταν, λοιπόν, ξεκινήσεις για ένα ταξίδι στην Πελοπόννησο βάλε και αυτή την παραλία στο πρόγραμμά σου και το σίγουρο είναι ότι θα σε ανταμείψει. Μπορείς εξάλλου να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη παραλία για να κάνεις μια στάση πριν φτάσεις στον προορισμό σου. Όταν δηλαδή ο δρόμος σου σε βγάλει από την Εθνική Οδό Αθηνών – Πατρών.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.