Κρυστάλλινα και καταγάλανα νερά, χρυσαφένιες αμμουδιές χιλιομέτρων, λευκά βότσαλα, ασύγκριτη φυσική ομορφιά. Χωρίς πολλά λόγια βουτάμε στις 20 ομορφότερες παραλίες της ανυπότακτης Μάνης.
Αγ.Βαρβάρα

Τα… Κουφονήσια της Μάνης. Θα την βρείτε στον δρόμο για τον Κότρωνα και αποτελεί μία από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Έχει ψιλή, χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα νερά, φουντωτές πικροδάφνες, ελάχιστο κόσμο και ένα παράξενο εκκλησάκι στην άκρη της, το οποίο σύμφωνα με τον θρύλο κρύβει τον θησαυρό κάποιων πειρατών. Βρίσκεται περίπου εννιά χιλιόμετρα πριν τον Κότρωνα όπως έρχεστε από το Γύθειο, στρίβοντας αριστερά στην πινακίδα που γράφει «παραλία».Διοικητικά ανήκει στην κοινότητα Σκουταρίου.

Καλογριά

Σε απόσταση περίπου 42 χιλιομέτρων από την Καλαμάτα, ακριβώς δίπλα από την Στούπα θα βρείτε την πανέμορφη παραλία της Καλογριάς, με υπέροχα, πεντακάθαρα νερά και παχιά άμμο. Από τις πιο γνωστές της περιοχής, είναι οργανωμένη και ενδείκνυται για τους λάτρεις των θαλάσσιων σπορ αλλά και της νυχτερινής διασκέδασης, μιας και περιτριγυρίζεται από καφετέριες και μπαρ. Επίσης, η παραλία είναι συνδεδεμένη με το συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη, καθώς εκεί αναπτύχθηκε η φιλία του με τον Αλέξη Ζορμπά.

Λιμένι


Βρίσκεται σε ένα γραφικότατο κολπίσκο στη Λακωνική Μάνη στο Λιμένι Αρεόπολης (και όχι Αερόπολης όπως το αποκαλούν λανθασμένα αρκετοί) και κυριολεκτικά δεν υπάρχει μιας και δεν έχει αμμουδιά, ούτε είναι οργανωμένη. Παρ’ όλα αυτά, ενδείκνυται για βουτιές από τα βράχια, ενώ τα νερά της είναι αρκετά ρηχά με ψιλή άμμο.

Αλύπα

Top secret παραλία στην κάτω Μάνη, που μοιάζει αρκετά με το Λιμένι. Πρόκειται για ένα μικρό κολπίσκο εξαιρετικής ομορφιάς για όσους θέλουν να απολαύσουν τις βουτιές τους σε prive σκηνικό. Έχει βότσαλο και πεντακάθαρα, διάφανα νερά, ενώ γύρω από τον κολπίσκο υπάρχουν πετρόκτιστα πυργάκια τα οποία δημιουργούν ειδυλλιακή ατμόσφαιρα για μπάνιο.

Κότρωνας


Το «Νησάκι» όπως αποκαλούν οι ντόπιοι την παραλία, έχει γαλαζοπράσινα νερά στα οποία καθρεφτίζονται οι ελιές και οι χαρουπιές, λευκά βότσαλα και είναι μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Βρίσκεται σε έναν όμορφο βοτσαλωτό κολπίσκο ανάμεσα στον οικισμό του Κότρωνα και στο χωριό Φλομοχώρι.

Πόρτο Κάγιο


Ακόμα ένα γραφικό φυσικό λιμανάκι με βότσαλο και κρυστάλλινα νερά. Η παραλία είναι μέχρι ένα σημείο οργανωμένη, ενώ ακριβώς από πάνω θα βρείτε αρκετά ταβερνάκια με ντόπια κουζίνα.

Μαυροβούνι

Μία από τις ομορφότερες παραλίες της Λακωνικής Μάνης. Βρίσκεται περίπου δύο χιλιόμετρα νότια από το Γύθειο, ενώ το μήκος της ξεπερνά τα πέντε χιλιόμετρα με αμμουδιά ψιλής άμμου. Κατά μήκος της λειτουργούν ξενώνες, καφετέριες και εστιατόρια. Για τους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing το Μαυροβούνι θεωρείται must, ενώ στην παραλία θα βρείτε και τον Σταθμό του Συλλόγου «Αρχελών» για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Καρέτα – Καρέτα». Αν μάλιστα την επισκεφτείτε Άνοιξη, μπορεί να δείτε μερικές να βγαίνουν στην παραλία για να γεννήσουν τα αυγά τους.

Μαρμάρι


Για πολλούς η καλύτερη αμμουδερή παραλία της Μάνης. Μία αμμουδιά – έκπληξη, κρυμμένη ανάμεσα στους γυμνούς λόφους στον δρόμο από τη Βάθεια προς το Ταίναρο, στη νοτιοδυτική μύτη της χερσονήσου της Μάνης, αρκετά δημοφιλής σε Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ιδιαίτερα την high season, οι σκηνές των free campers και τα τροχόσπιτα είναι μόνιμα.

Στούπα

Η κεντρική παραλία του χωριού, βρίσκεται ακριβώς μπροστά στον κεντρικό του δρόμο και έχει ψιλή χρυσή άμμο και πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά, καθώς υπόγεια ποτάμια που ξεκινούν από τον Ταΰγετο εκβάλλουν υποθαλάσσια ανακυκλώνοντας τα. Είναι οργανωμένη και από τις πιο τουριστικές στην Μεσσηνιακή Μάνη, αλλά αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από την ξεχωριστή ομορφιά της.

Φονέα


Από τις πιο γνωστές… άγνωστες παραλίες της Μάνης, θα την βρείτε έξω από την Καρδαμύλη, με κατεύθυνση προς Αρεόπολη. Σε μία απότομη στροφή, όπου περνάτε πάνω από ένα γεφυράκι με κίτρινα κάγκελα, θα δείτε έναν ασφάλτινο και έναν χωμάτινο δρόμο να κατηφορίζουν. Μπορείτε να κατεβείτε με το αυτοκίνητο από τον ασφάλτινο δρόμο, όπου θα βρείτε και ένα χώρο παρκαρίσματος με αρκετά δέντρα. Τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα, με λευκά βότσαλά και έναν μεγάλο βράχο στο κέντρο της παραλίας να λειτουργεί σαν φυσικός… βατήρας για τους επισκέπτες.

Μέζαπος


Πατριδα, νερά σκουροπράσινα που συναντάς μόνο στα επτάνησα και βράχους που συναντάς μόνο στις κυκλάδες στη μέση εκτείνετε η χερσόνησος γνωστή με το όνομα τηγάνι μιας και έχει το ανάλογο σχήμα. Μια πανέμορφη και όχι τόσο διάσημη παραλία γεμάτη μανιατόπαιδα με τις γιαγιάδες τους.

Γερολιμένας

Δεν την λες και την πιο όμορφή από όλες τις παραλίες της Μάνης άλλα αποτελεί μια όμορφη στάση για καλό φαγητό  και ένα πολύ ποιητικό σκηνικό για φωτογραφίες κυρίως το χειμώνα που η θάλασσα είναι αγριεμένη και τα σύννεφα έτοιμα τα κατακλύσουν τον ορμίσκο.

Κυπάρισσος


Μια παραλία που μόνο οι Μανιάτες γνωρίζουν, εδώ συναντάμε prive καταστάσεις και σαφέστατα είναι για λίγους και εκλεκτούς και έτσι θα μείνει. Με μια σπηλιά στα δεξιά, άσπρα βότσαλα, δροσερά (λόγω της σκιάς του βράχου) και κρυστάλλινα καθαρά νερά όπως όλες οι παραλίες της Μάνης. Δεν θα αναφέρω παραπάνω πράγματα, είναι το μυστικό μας.

Ταίναρο


Το συγκεκριμένο μέρος αποτελεί το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας και αυτό από μόνο του το καθιστά ξεχωριστό. Στο Tαίναρο δεν θα βρείτε ακριβώς παραλία αλλά ένα ορμίσκο δίπλα στο ναό του Ποσειδώνα και το νεκροπομπείο που λέγεται οτι στέλνονται οι νεκροί στον άλλο κόσμο και το οποίο είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσεις και μόνο οι ντόπιοι μπορούν να σε φέρουν εκεί;). Εκτός από τα άνωθεν που το καθιστούν παράξενα ξεχωριστό , τα νερά του είναι ιδιαίτερα παρθένα μιας και οι περισσότεροι επισκέπτες πηγαίνουν για το οδοιπορικό τους στο φάρο του Ταινάρου και απλά ρίχνουν μια βουτιά στον ορμίσκο για να δροσιστούν.

Άμπελος


Η αντίθεση που προσφέρει το σκληρό τοπίο με τα σμαραγδένια πεντακάθαρα νερά είναι ανεπανάληπτη! Τέτοια νερά ίσως να μην υπάρχουν αλλού στη Μάνη! Ένα τοπίο ανεπανάληπτης ομορφιάς κάτι πολύ διαφορετικό σε σχέση με άλλες παραλίες στην Ελλάδα που προσφέρουν το κλασικό: καταγάλανα νερά -λευκή άμμος.

Ταξιάρχης, Κοκκάλα


Μια παραλία που συνδυάζει το άσπρο βότσαλο της Μάνης με τα τιρκουάζ νερά των Κυκλάδων! Όμορφο τοπίο με μια εκκλησία να ξεπροβάλει δίπλα στο κύμα.

Σκοπά


Ο Κότρωνας συνδέεται με τη νησίδα Σκοπά, με χερσόνησο μήκους 300 μ., στο οποίο έχουν βρεθεί όστρακα, οψιανοί λίθοι και ταφές σε πιθάρια, 2 παραλίες σε μία!

Σκουτάρι


Καθαρά νερά με άμμο που δεν κολλάει διαρκώς ώστε να προκαλεί εκνευρισμό όπως πολλές άλλες παραλίες,  αλλά για να λέμε και την αλήθεια μανιάτικης ξεχωριστής ομορφιάς.

Βαλτάκι ή Ναυάγιο


Το Ναυάγιο μια παραλία κόσμημα για το νομό Λακωνίας. Πλήθος φωτογράφων ανά τον κόσμο το έχουν απαθανατίσει!! Και μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες παρουσιάζονται εδώ. Η παραλία αυτή δεν ανήκει στο δήμο ανατολικής Μάνης, αλλά και αυτή και τα Τρίνησα αποτελούν για τους δημότες μια ανάσα δροσιάς και συγκαταλέγονται τουλάχιστον χιλιομετρικά στις παραλίες μας.
πηγη manivoice.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.