Οι δράστιδες, μητέρα και κόρη, συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Σπάρτη
«Χτενίζουν» τη μισή Ελλάδα οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Σπάρτης για να εντοπίσουν και άλλα θύματα που εξαπατήθηκαν από δυο παραχαράκτριες, οι οποίες ψώνιζαν μικροπράγματα και πλήρωναν με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ εισπράττοντας τα ρέστα!

Οι δράστιδες, μια 62χρονη και η 29χρονη κόρη της, συνελήφθησαν το απόγευμα της Δευτέρας στην Σπάρτη από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε., όταν αγόρασαν καφέδες από μια καφετέρια και αποπειράθηκαν να πληρώσουν με πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ. Στην κατοχή τους βρέθηκαν άλλα συνολικά 22 «μαϊμού» χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και 220 γνήσια ευρώ από τα ρέστα.

Όπως αποδείχθηκε στο πλαίσιο της έρευνας που έκανε Ασφάλεια, μητέρα και κόρη είχαν ξεκινήσει τις συναλλαγές από το Πέραμα και έκαναν αγορές στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας και σε μια κοινότητα του Δήμου Σπάρτης, πάντα πληρώνοντας με πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν.

Οι δύο Ελληνίδες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης που τους άσκησε δίωξη για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων, ενώ το Ι.Χ. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν κατασχέθηκε. Η έρευνα συνεχίζεται για να χαρτογραφηθεί πλήρως η δράση τους.
πηγη protothema.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.