Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στη γειτονική χώρα καταγράφεται μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων κορονοϊού, γεγονός που οδηγεί τις αρχές στην επιβολή αυστηρών περιοριστικών μέτρων για τις επόμενες ημέρες.

Το τελευταίο 24ωρο η Βόρεια Μακεδονία παρουσιάζει ρεκόρ ημερήσιων κρουσμάτων με 120 νέες περιπτώσεις, με το συνολικό αριθμό να ανέρχεται στα 2.611. Τα περισσότερα από τα 120 νέα κρούσματα στη χώρα καταγράφονται στα Σκόπια (67 κρούσματα).

Επίσης δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους με τα θύματα στη χώρα να έχουν φτάσει τα 147.

Η εκρηκτική αυξητική τάση που παρουσιάζει η πανδημία δημιουργεί μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αποφασίζει την επαναφορά περιοριστικών μέτρων στην κυκλοφορία των πολιτών.

Έτσι από σήμερα στις 21:00 μ.μ. μέχρι τη Δευτέρα στις 05:00 π.μ. απαγορεύεται πλήρως η κυκλοφορία των πολιτών στα Σκόπια (σε όλους τους δήμους της πρωτεύουσας) και σε άλλες πόλεις, όπως οι Τέτοβο, Κουμάνοβο και Στιπ, όπου έχει καταγραφεί μεγάλος αριθμός νέων κρουσμάτων. Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις της Βόρειας Μακεδονίας η κυκλοφορία των πολιτών απαγορεύεται από σήμερα (4 Ιουνίου) στις 21:00 μ.μ. μέχρι αύριο (5 Ιουνίου) στις 05:00 π.μ., ενώ την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 16:00 μ.μ. μέχρι τις 05:00 π.μ. την επομένη.

Η Παρασκευή πριν από την γιορτή της Πεντηκοστής κηρύχθηκε αργία για όλους τους πολίτες, ενώ στη διάρκεια του ερχόμενου τριημέρου απαγορεύτηκε η επίσκεψη σε νεκροταφεία σε όλη την επικράτεια με εξαίρεση τις τελετές ταφής.
πηγη ef.syn

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.