Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει τρόπος να ενημερώσει κάποιος το λειτουργικό σύστημα.

Η Microsoft εμποδίζει την εγκατάσταση της τελευταίας ενημέρωσης στα Windows 10 σε ένα μεγάλο μέρος συσκευών. Αν και η αμερικανική εταιρία κυκλοφόρησε την ενημέρωση την προηγούμενη εβδομάδα, η Microsoft αναγνώρισε αθόρυβα ότι υπάρχουν ορισμένα γνωστά ζητήματα που εμποδίζουν την εγκατάσταση της ενημέρωσης σε αρκετούς υπολογιστές.

Η Microsoft έχει μία λίστα από 10 ζητήματα τα οποία εξετάζει και τα 9 από αυτά υποδεικνύουν θέματα συμβατότητας που σταματούν την ενημέρωση μέσω του Windows Update. Ένα από τα ζητήματα περιλαμβάνει απροσδόκητα σφάλματα ή επανεκκινήσεις σε συσκευές Always-On, όπως το Surface Pro 7 και το Surface Laptop 3.

Σε περίπτωση που η ενημέρωση δεν έχει ακόμη εγκατασταθεί στις συσκευές των χρηστών, είναι πολύ πιθανό είτε αυτές να αποκλείονται από τη Microsoft είτε να περιορίζονται από την ενημέρωση. Η Microsoft πρόσθεσε επίσης μία προειδοποίηση στο Windows Update το Σαββατοκύριακο για συσκευές που δεν είναι έτοιμες να ενημερωθούν.
Η τελευταία ενημέρωση αποκλείεται επίσης σε συστήματα με εφαρμογές ή παιχνίδια που χρησιμοποιούν το GameInput Redistributable. Η Microsoft δεν καθιστά σαφές ποιες εφαρμογές ή παιχνίδια το χρησιμοποιούν αλλά η εταιρία διαπίστωσε ότι αυτές οι εφαρμογές/παιχνίδια ενδέχεται να χάσουν τις λειτουργίες και το χειρισμό από το ποντίκι, μετά την ενημέρωση.
Η ιστοσελίδα The Verge προσπάθησε να εγκαταστήσει την ενημέρωση σε διάφορες συσκευές όπως το Surface Book 3, το Surface Laptop 3, το Surface Pro X, σε ένα gaming laptop αλλά και σε δύο desktop PC’s. Η ενημέρωση εγκαταστάθηκε με επιτυχία μέσω Windows Update μόνο στο Surface Pro 6.

Ωστόσο, το Windows Update δεν είναι ο μόνος τρόπος για να λάβει κάποιος την ενημέρωση. Μπορεί επίσης να την επιβάλλει μέσω του εργαλείου Update Assistant. Το εργαλείο αυτό παρακάμπτει οποιοδήποτε περιορισμό ακόμη και σε επηρεαζόμενα συστήματα. Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν κάποιος να περιμένει την ενημέρωση από το Windows Update και να μην επιχειρήσει μέσω του εργαλείου, αφού ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα.
πηγη isomnia.gr

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.