Η Ερυθραία έχει επίσημα κηρυχθεί απαλλαγμένη από ιούς αφού και οι 39 ασθενείς ανέκαμψαν επιτυχώς από το COVID -19. Δήλωση του Υπουργείου Υγείας ανέφερε ότι ο 39ος ασθενής είχε απολυθεί από το νοσοκομείο από σήμερα.

Από τις 8 Μαΐου, υπήρχαν μόνο δύο ενεργές περιπτώσεις, μία εκ των οποίων απολύθηκε στις 11 πριν από τη σημερινή τελική ανάκτηση και απαλλαγή.

Η Ερυθραία ακολουθεί τους οπαδούς της Μαυριτανίας και του Μαυρίκιου που έχουν σημειώσει πλήρη ανάκαμψη. Από τότε η Μαυριτανία κατέγραψε νέες περιπτώσεις.

Η Ερυθραία συγκαταλέγεται επίσης σε μια χούφτα αφρικανικών χωρών που δεν έχουν καταγράψει θανάτους από τις 15 Μαΐου, άλλες είναι η Μαδαγασκάρη, η Δημοκρατία της Κεντρικής Αφρικής, η Μοζαμβίκη, η Ναμίμπια, οι Σεϋχέλλες, το Λεσόθο, η Ρουάντα και η Ουγκάντα.

Σύνολο επιβεβαιωμένων περιπτώσεων = 39
Συνολικές ανακτήσεις = 39
Συνολικοί θάνατοι = 0
Ενεργές περιπτώσεις = 0

Τα στοιχεία ισχύουν από το κλείσιμο της ημέρας 15 Μαΐου 2020

Ανακοίνωση από το Υπουργείο Υγείας – ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ

Ένας ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως μετά από τυπικές εξετάσεις στο Εθνικό Εργαστήριο και απελευθερώθηκε από το νοσοκομείο σήμερα.

Αυτό το αποτέλεσμα σημαίνει ότι και οι 39 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στη χώρα μέχρι σήμερα έχουν ανακάμψει πλήρως.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίστηκε την περασμένη εβδομάδα, αυτό το σημαντικό ορόσημο δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό αυτήν τη στιγμή.

Πράγματι, είναι ζωτικής σημασίας κάθε πολίτης να συνεχίσει να συμμορφώνεται πλήρως και να εφαρμόζει επιμελώς τις ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές GOE έως ότου επιτελεστεί η συνεχής αποστολή λεπτομερούς και περιεκτικής αξιολόγησης για να μετρηθεί η εξάπλωση της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα με πλήρη βεβαιότητα.

11 Μαΐου: Ερυθραία με μία ενεργή θήκη
Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε τη Δευτέρα μια άλλη πλήρη ανάρρωση, φτάνοντας τους 38 στους 39. «Ένας ασθενής έχει αναρρώσει πλήρως μετά από εξετάσεις στο Εθνικό Εργαστήριο και απελευθερώθηκε από το νοσοκομείο σήμερα». διαβάζεται η δήλωση της 11ης Μαΐου .

Με τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στη χώρα μέχρι σήμερα να είναι 39, η Ερυθραία έχει επί του παρόντος μία ενεργή υπόθεση. Ωστόσο, η κυβέρνηση τονίζει την ανάγκη να συνεχίσει να τηρεί τους κανονισμούς που ισχύουν από την ομάδα εργασίας.

«Αλλά αυτό το σημαντικό ορόσημο δεν πρέπει να προκαλεί εφησυχασμό. Η σοβαρή απειλή της πανδημίας δεν έχει εξαλειφθεί. Δεν είμαστε ακόμα έξω από το δάσος.

«Σε αυτήν την περίπτωση, καλούμε κάθε πολίτη να συνεχίσει να συμμορφώνεται πλήρως και να εφαρμόζει επιμελώς τις ισχύουσες Οδηγίες GOE έως ότου επιτευχθεί το συνεχές έργο της λεπτομερούς και ολοκληρωμένης αξιολόγησης για να μετρηθεί η εξάπλωση της πανδημίας σε ολόκληρη τη χώρα με πλήρη βεβαιότητα. , “Πρόσθεσε.

10 Μαΐου: Οι ιδιοκτήτες παραιτούνται από τα ενοίκια
Οι ιδιοκτήτες της Ερυθραίας συμφώνησαν να παραιτηθούν από τα ενοίκια, αποκάλυψε η υπουργός πληροφοριών Yemane Meskel στο Twitter την Κυριακή το πρωί. Ο υπουργός είπε ότι ήταν η τελευταία τάση που διέπει την πλούσια κουλτούρα κοινωνικής συμπόνιας / αλληλεγγύης της χώρας.

Δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη διάρκεια εφαρμογής της παραίτησης. Μήνες πίσω, η κυβέρνηση απαγόρευσε τις απολύσεις και ανέβαλε την πληρωμή των λογαριασμών κοινής ωφέλειας. Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι οι συνεισφορές στο Εθνικό Ταμείο COVID -19 εξακολούθησαν να χύνονται στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το έθνος του Κέρας της Αφρικής βρίσκεται επί του παρόντος υπό κλειδί που σύμφωνα με την κυβέρνηση έχει σε μεγάλο βαθμό ληφθεί υπόψη και έχει ληφθεί υπόψη η ικανότητα περιορισμού του ιού.

Η Ερυθραία δεν έχει καταγράψει νέες περιπτώσεις εδώ και εβδομάδες. Η τρέχουσα μέτρηση ανέρχεται σε 39 περιπτώσεις από τις οποίες 37 έχουν αναρρώσει με δύο ενεργές περιπτώσεις υπό θεραπεία. Η μέτρηση είναι μια από τις χαμηλότερες σε μια περιοχή όπου οι ψηλοί είναι στη δεκαετία του 100.

Ανατολικό Κέρας της Αφρικής Tallies από τις 10 Μαΐου:

Τζιμπουτί = 1,189
Σουδάν = 1,164
Σομαλία = 997
Κένυα = 649
Τανζανία = 509
Μαυρίκιος = 332
Ρουάντα = 280
Αιθιοπία = 210
Νότιο Σουδάν = 120
Ουγκάντα ​​= 116
Ερυθραία = 39
Μπουρούντι = 15
Σεϋχέλλες = 11
πηγη africanews

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.