Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε πως το Πάσχα οι εκκλησίες θα είναι κλειστές για τους πιστούς και ότι δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς.

«Πάσχα με εκκλησίες κλειστές για τους πιστούς. Δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τους εορτασμούς. Κανένας εφησυχασμός, καμία χαλάρωση» τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει και τον Μάιο και τον Ιούνιο των μέτρων στήριξης για επιχειρήσεις και εργαζομένους.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι περιστατικά όπως αυτά στις εκκλησίες στο Κουκάκι και την Κέρκυρα αποδοκιμάζονται και επανάλαβε ότι η Ανάσταση και το Πάσχα φέτος θα είναι διαφορετικά. «Δεν θα πάμε στα χωριά μας, ενώ οι εκκλησίες θα είναι κλειστές. Οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι ξεκάθαρες» είπε χαρακτηριστικά: «Κρατάμε την πίστη μέσα μας και αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό. Για να βγούμε από την υγειονομική κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες. Για να μην γκρεμίσουμε τώρα όσα χτίσαμε τις προηγούμενες εβδομάδες».

Ο κ. Πέτσας ήτησε από όλους να μην παρασυρθούν από την άνοιξη και να μείνουν σπίτι. Επίσης διευκρίνισε πως δεν επιτρέπονται μετακινήσεις σε σπίτια συγγενών και φίλων για τον εορτασμό της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα. «Θα γιορτάσουμε λίγες εβδομάδες αργότερα την πρώτη νίκη κατά του νέου κορωνοϊού» είπε. «Η πραγματική απειλή είναι η χαλάρωση των μέτρων ιδίως τις ημέρες της Ανάστασης και της Κυριακής του Πάσχα με επισκέψεις σε συγγενείς και φίλους. Αυτό πρέπει να αποτραπεί. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να γίνει αυτό πράξη», πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο κ. Πέτσας η κυβέρνηση εξετάζει την στρατηγική της εξόδου και της επιστροφής στην κανονικότητα. Δεν είμαστε όμως ακόμη εκεί, υπογράμμισε. «Τίποτα δεν θα γίνει από τη μία ημέρα στην άλλη, τον πρώτο λόγο έχουν οι ειδικοί» εξήγησε.

«Συνεχίζουμε προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, αυξάνουμε τις ΜΕΘ. Οι εγκρίσεις για νέες προσλήψεις φτάνουν τις 4.824. Στόχος της κυβέρνησης είναι η κάλυψη των κενών, για μια μακρόπνοη ενίσχυση του συστήματος υγείας»

«Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να επεκτείνει τον Μάιο και τον Ιούνιο τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για Μάρτιο-Απρίλιο για επιχειρήσεις και εργαζομένους»

«Μέχρι 24 Απριλίου η αναδρομική τροποποίηση κύριας ΚΑΔ (αν προϋπήρχε)»

«Τη Μ.Τετάρτη καταβάλεται το δώρο Πάσχα από τις επιχειρήσεις που δεν έχουν πληγεί»

«Δρομολογείται σειρά προγραμμάτων για τους ανέργους»

«Οι συντάξεις αυτό τον μήνα θα καταβληθούν σε διαφορετικές ημερομηνίες, για να μην υπάρξει συνωστισμός στις τράπεζες»

«Σήμερα θα εκδοθεί ΠΝΠ που προβλέπει έκτωση 25% σε μελλοντικό φόρο για επιχειρήσεις, παράταση ασφαλιστικής κάλυψης ανασφάλιστων, προσωρινή παράταση επιδομάτων αναπηρίας κ.α.»

«Για όσους υπολόγιζαν να βρουν εργασία το επόμενο διάστημα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του ΥΠΠΟ ώστε να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης»

«Άλμα συντελείται στην ψηφιακή διακυβέρνηση. Μέσα στις επόμενες ημέρες τα ψηφιακά ΚΕΠ θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των πολιτών εξ αποστάσεως»

Για τα περί αποκλεισμού ορισμένων καλλιτεχνών από το επίδομα των 800 ευρώ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «δεν υπάρχει κανένας αποκλεισμός στον Πολιτισμό. Όσοι καλλιτέχνες είχαν ενεργές συμβάσεις εργασίας καλύπτονται από τα μέτρα. Όσοι ήταν άνεργοι ή μαρκοχρόνια άνεργοι έχουν δυνατότητα ένταξης στα προγράμματα για ανέργους».

Για τις συστάσεις της προέδρου της Κομισιόν για τις καλοκαιρινές διακοπές: «Είναι πολύ πρόωρο να πει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα μέτρα. Εμείς παρατείνουμε τη διάρκεια των voucher όσων υπολόγιζαν να κάνουν διακοπές».

«Βλέπουμε κινητικότητα στα τουρκικά παράλια – Είμαστε σε εγρήγορση»

Σχετικά με τα σενάρια ότι η Τουρκία σχεδιάζει να στείλει στα νησιά ορδές μεταναστών ανάμεσα στους οποίους θα είνα και φορείς κορωνοϊού, ο κ. Πέτσας είπε: «Η συνεχιζόμενη απειλή της Τουρκίας απέτυχε στον Έβρο. Εμείς παραμένουμε πάντα σε γρήγορση αν αυτό θα επεκταθεί στα νησιά. Βλέπουμε μια κινητικότητα, είμαστε σε εγρήγορση».

Δείτε το briefing:

 

/ellinotourkika.gr/

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.