ΔΕΙΤΕ & ΦΡΙΞΤΕ ΤΙ ΕΙΣΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΑ


Φακές, ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια, κουνουπίδια, ραδίκια, πατάτες, σαλέπι, γλυκά κουταλιού, σκόνη κακάο, καφέ καβουρντισμένο, τσάι, βούτυρο, θαλασσινά, όστρακα, πλατύψαρα, σκουμπριά και νωπούς μπακαλιάρους, αλκοολούχα, αυγά πτηνών, έντερα, χουρμάδες, σύκα, ανανάδες– και να περάσουμε στα λουλούδια, τα σαπούνια, τα κεριά, τα γουνοδέρματα, τις βάτες, τις γκέτες, τα σπίρτα, τις πυρίτιδες και τις εκρηκτικές ύλες, τα φιτίλια, τα πούρα, τα βαμβάκια, τις γάζες, τους σπάγκους, τους σπόγγους, τα παπιγιόν, τα μπαστούνια, τις ομπρέλες, τις γόμες, τους φελλούς, τα λιπάσματα..

Η ελληνική αγορά εμφανίζεται εξαρτημένη από την Τουρκία και σε ένα σωρό είδη που έχουν να κάνουν ως επί το πλείστον με τη θεατρική, κινηματογραφική, τηλεοπτική παραγωγή. Εισάγουμε μουστάκια, περούκες και περουκίνια, φτερά και πούπουλα, τουρμπάνια, ακόμη και μαστίγια. Οι εισαγωγές σε περούκες άρχισαν, όπως εκτιμάται, το 2004 με αφορμή τις Απόκριες, και κατάφεραν να εκτοπίσουν – λόγω χαμηλού κόστους – τα γαλλικά προϊόντα που μεσουρανούσαν ως τότε στην αγορά, για να εξαπλωθούν εν συνεχεία στην καλλιτεχνική παραγωγή εκατομμύρια δαπανούμε για τις «περίεργες» αυτές εισαγωγές.

Ενα εμπάργκο θα στερούσε (δυστυχώς ή ευτυχώς) και το «Survivor» του τούρκου επιχειρηματία-παραγωγού Ατζούν Ιλίτζαλι από τα ελληνικά νοικοκυριά

Ο κατάλογος δεν σταματάει εδώ. Από την πιο κοντινή χώρα της Ανατολής, εισάγουμε και παιχνίδια, αυτοκίνητα, όπλα, κατσαβίδια, λεπίδες και κορδελοπρίονα, εργαλεία διάτρησης, ξυραφάκια, ψαλίδια, μαχαίρια και σουγιάδες, χρηματοκιβώτια, πόρτες θωρακισμένες, μέχρι και καμπάνες, και εξαρτήματα διαστημοπλοίων.

Να μην πιάσουμε τα νήματα, τα μαγιό, τα σώβρακα, τα κομπινεζόν, τα χαλιά, τα βελούδα, τα «made in Turkey» γενικώς, γιατί δεν θα τελειώσουμε ποτέ…

Κι αν ένα πρωί, οι Τούρκοι αποφάσιζαν αυτοί να μας κόψουν την καλημέρα;

Ζόρικο σενάριο, αν σκεφθεί κανείς ότι και οι εξαγωγές προς την Τουρκία αγγίζουν το όχι και τόσο ευκαταφρόνητο 1,9 δις ευρώ, ενώ πολλά από τα νησιά, στο ανατολικό Αιγαίο είναι εξ ανάγκης αγκαλιά με τους Τούρκους.

Τι θα απογίνονταν οι Χιώτες, οι Σαμιώτες, οι Μυτιληνιοί, που παίρνουν το καράβι για να ψωνίσουν από τα δυτικά τουρκικά παράλια τα χρειαζούμενα;

Στηρίζουμε Ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε Ελληνικά καταστήματα, στηρίζουμε Ελλάδα

Έχουμε περάσει πολλά, μα ποτέ δεν λυγίσαμε ως λαός. Το βλέμμα μας ήταν πάντα ψηλά κι όποτε στύψαμε το γόνα, ήταν για να υποκριθούμε στους νεκρούς και τη γη μας.

Κοιτώντας γύρω αντιλαμβάνεται κανείς πως είναι η ώρα και της δικής μας ατομικής ευθύνης. Από τις πράξεις μας θα καθοριστούν πολλά για το μέλλον που θέλουμε. Κι έτσι έφθασε η ώρα να στηρίξουμε έμπρακτα τη δική μας ζωή.

Να στηρίξουμε τον τόπο μας. Να στηρίξουμε την παραγωγή μας. Να στηρίξουμε τα προϊόντα που μας χαρίζει τόσο απλόχερα αυτός ο ευλογημένος τόπος. Να στηρίξουμε τους αγρότες και καλλιεργητές. Να στηρίξουμε τους επαγγελματίες και τους καταστηματάρχες της Ελλάδας που κοπιάζουν και μοχθούν.

Η τηλεόραση BEST στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης προχωρά στην καμπάνια και σε μια σειρά από σποτ με τίτλο: “Στηρίζουμε Ελληνικά προϊόντα, στηρίζουμε Ελληνικά καταστήματα, στηρίζουμε Ελλάδα”
video https://www.youtube.com/watch?time_continue=9&v=arIxFM0olyw&feature=emb_logo
thesecretrealtruth.blogspot.com
Magda D.

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.