Το TikTok Που Ελέγχεται Από Την Κίνα Είναι «Υπηρεσία Συλλογής Δεδομένων Thinly-Veiled As A Social Network»… Διαγράψτε Το Τώρα.

ΜΟΛΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΞΙ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ, ΤΟ THE NATIONAL PULSE ΕΞΗΓΗΣΕ ΠΩΣ Η ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ TIKTOK ΕΛΕΓΧΘΗΚΕ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΝΕΖΙΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ. ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ. ΟΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΕΙΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΟΨΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ.

Ενώ οι νέοι, οι Αμερικανοί χρήστες συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την ελεγχόμενη εφαρμογή του Κινέζικου Κομμουνιστικού Κόμματος (PKC) για να αντιμετωπίσουν την Αμερική , παραδίδουν επίσης έναν θησαυρό δεδομένων στους προγραμματιστές εφαρμογών χωρίς να το γνωρίζουν.

Μετά την έκδοση beta της Apple από το τελευταίο λειτουργικό σύστημα για κινητά – iOS 14 – οι ειδικοί άρχισαν να σημειώνουν μια νέα ειδοποίηση.

Όταν ένας χρήστης πηγαίνει στο “αντιγραφή και επικόλληση”, ορισμένες εφαρμογές μπορούν να δουν τι μόλις αντιγράψατε. Μερικές φορές αυτό είναι νόμιμο, όπως όταν ένα πρόγραμμα περιήγησης πρέπει να συνδεθεί με έναν κωδικό πρόσβασης που έχει αντιγραφεί από μια εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης.

Όμως, οι χρήστες του beta ανακάλυψαν ότι το TikTok ήταν ένας από τους χειρότερους παραβάτες, παρακολουθώντας συνεχώς το πρόχειρο, όπου αποθηκεύονται προσωρινά δεδομένα.

Το TikTok – το οποίο ανήκει στην Κίνα ByteDance – κυκλοφόρησε μια δήλωση που ισχυρίζεται ότι ήταν απλώς ένα αθώο λάθος:

«Για το TikTok, αυτό προκλήθηκε από μια λειτουργία που έχει σχεδιαστεί για να αναγνωρίζει επαναλαμβανόμενη, ανεπιθύμητη συμπεριφορά. Έχουμε ήδη υποβάλει μια ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής στο App Store, καταργώντας τη λειτουργία anti-spam για να εξαλείψουμε οποιαδήποτε πιθανή σύγχυση. Η TikTok έχει δεσμευτεί να προστατεύει το απόρρητο των χρηστών και να είναι διαφανής σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της εφαρμογής μας. ”
Οι χρήστες δεν εντυπωσιάστηκαν.

«Παιδιά, αρχίζω να πιστεύω ότι το TikTok δεν ενδιαφέρεται πάρα πολύ για το απόρρητο των δεδομένων», έγραψε ο χρήστης Reddit dualpear στο σχόλιο με την υψηλότερη ψήφο για την ιστορία .«Εάν κάποιος με εγκατεστημένο το Tik Tok έχει αντιγράψει / επικολλήσει ποτέ έναν κωδικό πρόσβασης, η Κίνα τον έχει», έγραψε ο χρήστης κυψέλη4.

Ένας άλλος χρήστης του Reddit, ο bangorlol, ισχυρίστηκε ότι έχει αναστρέψει τη δημιουργία της εφαρμογής iOS TikTok και ανησυχούσε για αυτό που βρήκε.

«Το TikTok είναι μια υπηρεσία συλλογής δεδομένων που έχει ένα λεπτό πέπλο ως κοινωνικό δίκτυο. Εάν υπάρχει ένα API για τη λήψη πληροφοριών για εσάς, τις επαφές σας ή τη συσκευή σας… καλά, το χρησιμοποιούν. ”
Αφού εξέτασε λεπτομερώς τα ευρήματά του, κατέληξε στο συμπέρασμα: «Είμαι nerd που καταλαβαίνει πώς λειτουργούν οι εφαρμογές για μια δουλειά. Το να το ονομάσουμε πλατφόρμα διαφήμισης είναι υποτιμητικό. Το TikTok είναι ουσιαστικά κακόβουλο λογισμικό που στοχεύει παιδιά. Μην χρησιμοποιείτε το TikTok. Μην αφήσετε τους φίλους και την οικογένειά σας να το χρησιμοποιήσουν. ”
ΤΟ TIKTOK ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΣΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ
Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει συμβουλεύσει τον στρατό να απαγορεύσει την εφαρμογή από συσκευές που εκδίδονται από την κυβέρνηση.
Ωστόσο, το TikTok παραμένει δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες, κάνοντας τη θέση # 1 στο Κορυφαίο δωρεάν γράφημα εφαρμογών στο iOS App Store τη στιγμή της σύνταξης. Η εφαρμογή έχει κατεβάσει 165 εκατομμύρια φορές μόνο στις ΗΠΑ, από Απρίλιο 2020.
Τώρα άλλα έθνη προχωρούν περισσότερο από την Αμερική για να προστατεύσουν τα δεδομένα, τα παιδιά και το έθνος.

Την περασμένη Δευτέρα, η κυβέρνηση της Ινδίας απαγόρευσε 59 εφαρμογές από την Κίνα, συμπεριλαμβανομένου του TikTok, λόγω ανησυχιών ότι αυτές οι εφαρμογές απειλούσαν την εθνική ασφάλεια και την κυριαρχία της Ινδίας. Αυτό είναι ένα τεράστιο πλήγμα για την TikTok, για την οποία η Ινδία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά.
Η Ινδία περιόρισε στο παρελθόν το TikTok τον Απρίλιο λόγω ανησυχιών ότι επέτρεψε στους αρπακτικούς να φροντίζουν παιδιά, αλλά αργότερα αντιστράφηκε. Οι γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ Ινδίας και Κίνας προκάλεσαν την τελευταία καταστολή.

Όχι μόνο αυτή η απαγόρευση κρατά το TikTok μακριά από τους Ινδούς καταναλωτές, αφήνει 2.000 υπαλλήλους που εδρεύουν στην Ινδία σε κενό.
Ο πρώην διευθυντής ροής της Disney, Kevin Mayer, ανέλαβε τη θέση του CEO της TikTok στις αρχές Ιουνίου και τώρα πιέζεται να ανταποκριθεί στην απαγόρευση. Ο επικεφαλής του γραφείου της TikTok στην Ινδία, Nikhil Gandhi, δημοσίευσε μια δήλωση που ισχυρίζεται ότι δεν κλέβουν ή κοινοποιούν δεδομένα χρηστών. «Δίνουμε τη μεγαλύτερη σημασία στο απόρρητο και την ακεραιότητα των χρηστών», έγραψε.

Οι Ινδοί χρήστες φαίνεται να έλαβαν αυτή τη δήλωση τόσο σοβαρά όσο οι ομόλογοι τους στις Ηνωμένες Πολιτείες – το «μποϊκοτάζ της Κίνας» ήταν δημοφιλές στο ινδικό Twitter αυτή την εβδομάδα.

ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΜΕΝΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ…

Τα mainstream social media έχουν κηρύξει πόλεμο εναντίον των συντηρητικών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον κόσμο. Ακόμα χειρότερα από την κατάφωρη λογοκρισία, ωστόσο, είναι οι λεπτοί τρόποι με τους οποίους οι αλγόριθμοι που αποφασίζουν τι βλέπετε μπορούν να επηρεάσουν την άποψή σας για τον κόσμο.

Οι νέοι χρήστες του TikTok ξεκινούν ως μια κενή πλάκα.

Καθώς παρακολουθούν βίντεο, ο αλγόριθμος πίσω από την εφαρμογή μαθαίνει τις προτιμήσεις τους και σύντομα προτείνει μόνο βίντεο που πιστεύει ότι θα τους αρέσουν. Ο αλγόριθμος της TikTok έχει επαινεθεί για την ακρίβειά του στον προσδιορισμό  του τι θέλουν να δουν οι χρήστες του. Αυτοί οι αλγόριθμοι, οι οποίοι είναι συντονισμένοι από μηχανικούς της εταιρείας, μπορούν να διαμορφώσουν την προοπτική ενός ατόμου.

Φανταστείτε να βλέπετε μόνο θετικά βίντεο για μια πολιτική αιτία, ενώ μόνο αρνητικά βίντεο για μια άλλη. Φανταστείτε τον αλγόριθμο που υπενθυμίζει στους αριστερούς χρήστες να βγουν έξω και να ψηφίσουν την Ημέρα των Εκλογών, αλλά να δείχνουν στους δεξιούς χρήστες μόνο βίντεο από κουτάβια και γατάκια. Αυτό είναι το πραγματικά ύπουλο μέρος της λογοκρισίας Big Tech.

Γνωρίζουμε ήδη ότι οι αμερικανικές εταιρείες κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης λογοκρίνουν τους συντηρητικούς σε αυτήν την εκλογική χρονιά. Γιατί πρέπει να επιτρέψουμε σε μια εταιρεία που τελικά βλέπει το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα να διαμορφώσει τον τρόπο που βλέπουμε τον κόσμο;

Η Κίνα δεν έχει κανένα πρόβλημα να συμμετάσχει σε προπαγάνδα και είναι αφελές να πιστεύουμε ότι θα αγνοούσαν ένα τόσο τεράστιο όπλο στον πόλεμο των πληροφοριών.

Εάν δεν έχετε ήδη διαγράψει το TikTok από τις συσκευές της οικογένειάς σας: τώρα είναι η ώρα.

Έχει αποδειχθεί ότι συλλέγουν τα δεδομένα σας και τα στέλνουν σε διακομιστές στην Κίνα. Έχει αποδειχθεί ότι κατασκοπεύουν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε άλλες εφαρμογές στα τηλέφωνα και τα tablet σας. Έχει αποδειχθεί ότι λογοκρίνουν βίντεο που δεν ευθυγραμμίζονται με τις πολιτικές τους αξίες. Στοχεύουν να διαμορφώσουν την κοσμοθεωρία σας σε μια στενή προοπτική.

Μην τους δώσετε αυτή την ευκαιρία – διαγράψτε το TikTok σήμερα.

thenationalpulse.com

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.