Στέλνουν λογαριασμούς σε κλειστές επιχειρήσεις! Στα όρια της κατάρρευσης εκατομμύρια έλληνες

Οι καταστάσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα είναι πραγματικά πρωτοφανείς. Δεν έχουν σχέση με καμιά άλλη από τις πρόσφατες κρίσεις που έχουμε ζήσει. Παραπέμπουν μάλλον σε περίοδο πολέμου, παρά σε περίοδο μιας οικονομικής κρίσης σε καιρό ειρήνης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το θέμα των κλειστών επιχειρήσεων. Επιχειρήσεις που παρέμειναν κλειστές – και μιλάμε για χιλιάδες – με κρατική εντολή. Σε αυτές συμπεριλαμβάνουμε και τις επιχειρήσεις που άνοιξαν πρόσφατα. Έλληνες εργαζόμενους που έμειναν ξαφνικά χωρίς κανένα εισόδημα, επειδή υποχρεώθηκαν από το κράτος. Εκατοντάδες χιλιάδες εποχιακοί εργαζόμενοι που δεν ξεκίνησαν καν να εργάζονται. Πάλι με κρατική εντολή.

Και όμως, ενώ τα δικαιώματα καταργήθηκαν, οι υποχρεώσεις παρέμειναν! Λογαριασμοί ΔΕΚΟ, οφειλές σε τράπεζες, δημοτικά τέλη, λογαριασμοί πάντως είδους, ασφαλιστικές εισφορές, ακόμα και φορολογικές υποχρεώσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα την προκαταβολή φόρου εισοδήματος, το οποίο εισόδημα όμως… απαγορεύτηκε, συνεχίζουν να καταφθάνουν. Και να οδηγούν εκατομμύρια Έλληνες σε απόγνωση!

Φτάνοντας μάλιστα σε ένα στατιστικό δείγμα φρίκης: 7 στους 10 έλληνες δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις, κοινώς δεν μπορούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους! Και το κράτος που με απόφαση του τους οδήγησε σε αυτόν τον εφιάλτη, έλαβε ελάχιστη μερίνα για να τους θωρακίσει απέναντι σε αυτή την πραγματική απειλή επιβίωσης.

Επειδή ακριβώς η όποια ανασυγκρότηση της οικονομίας θα εξαρτηθεί πρωτίστως από αυτούς τους στυλοβάτες της καθημερινότητας, το newsbreak.gr καλεί την κυβέρνηση να λάβει άμεσα μέτρα για να δώσει ανάσα στην συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων. Εάν δεν υπάρξει μία σύγχρονη σεισάχθεια για τους μη έχοντες, δεν πρόκειται να υπάρξει οποιαδήποτε ανάκαμψη στην αγορά, διότι όλοι γνωρίζουμε πως η οικονομία είναι και θέμα ψυχολογίας. Καμιά κοινωνία με μαζική κατάθλιψη δεν κατάφερε ποτέ να ανακάμψει από μία κρίση. Και φυσικά αναφερόμαστε σε αυτούς που πραγματικά έχουν ανάγκη που είναι και η συντριπτική πλειοψηφία των ελλήνων, και όχι στους κατ’ επάγγελμα μπαταχτσήδες που ούτως ή άλλως δεν επηρεάζονται από κρίσεις.

newsbreak.gr

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.