Τα μεγάλα ψέματα των Τραπεζών και η υποχρέωση της Κυβέρνησης!


Γράφει ο Ζώης Κολιός
Γίνεται τελευταία μεγάλος λόγος για την στήριξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα , με σκοπό την ΑΝΑΠΤΥΞΗ και τη μείωση της ΜΕΓΑΛΗΣ ΖΗΜΙΑΣ που έχουν υποστεί όλοι οι κλάδοι της Ελληνικής Οικονομίας .
Και ενώ δεκάδες Οικονομικοί Επιστήμονες , στις τηλεοράσεις , ανταλλάζουν απόψεις με τους άλλους Οικονομικούς Πανεπιστήμονες , τους Δημοσιογράφους , εγώ που δεν το κατέχω αυτό το άθλημα , θα ήθελα να ρωτήσω :
1. Όταν λέμε στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης μέσω χρηματοδότησης από τις Τράπεζες , εννοούμε ότι θα δοθούν χρήματα στις επιχειρήσεις ή απλώς λόγια παχιά για διαφημιστικούς σκοπούς ;;;;; Γιατί εγώ , από τα λίγα που γνωρίζω είναι ότι ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ , για να δώσουν δάνειο ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ από το Ελληνικό Δημόσιο , ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ σε όλα τα μέλη του ΔΣ των εταιρειών εξονυχιστικό !!!!
Όταν ζεις λοιπόν σε μια Χώρα με το 90% του ενεργού πληθυσμού σου , με δεκάδες λόγους να είναι στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ κάποιος , από απλή κάρτα έως ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ δάνειο , ΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΕΦΤΕΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ;;;
2. Πόσο δύσκολο είναι να σκεφτεί κάποιος , ότι η λέξη ΣΤΗΡΙΞΗ και η λέξη ΤΡΑΠΕΖΑ , ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΑΖΙ !!!!! Η Τράπεζα έχει αποδείξει στην Ελλάδα , ότι είναι Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΛΗΣΤΗΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΝΟΜΙΜΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ !!!! Και έτσι θα συνεχίσει να είναι για πάντα . Γιατί δεν περνάει αυτό το έξυπνο Κράτος , την στήριξη και ενίσχυση των επιχειρήσεων , μέσω ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ;;; Μήπως γιατί έτσι θα έπρεπε να το κάνει , ενώ τώρα …… πουλάει παραμύθι !!!!!!
3. Όταν λέμε στήριξη της μικρομεσαίας επιχείρησης , εννοούμε να μεταθέτουμε τις υποχρεώσεις της για 3 μήνες ;;;; Γιατί μετά από 3 μήνες τι θα γίνει ;;; Θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο ;;;; Δεν το νομίζω .
4. Ο περίφημος πρωτογενής τομέας , που μετά τον Τουρισμό , είναι η δεύτερη μεγάλη πηγή εισοδημάτων στη Χώρα , πως ακριβώς θα στηριχθεί ;;;; Αγροτικές εκμεταλλεύσεις , αλιεία και ο υπόλοιπος πρωτογενής τομέας , πως θα στηριχθεί ;;;; Με λόγια ;;; Όπως τα ξενοδοχεία ;;;; Ο πρωτογενής Τομέας , μπορεί να φέρει ΙΣΟΠΟΣΟ Κρατικό έσοδο όσο η απώλεια από τον Τουρισμό . Ας στραφούν λίγο τα βλέμματα προς το τομέα αυτόν !!!!!

Η σημερινή κατάσταση , της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη , μέχρι τώρα , δείχνει ότι ακολουθεί ΣΩΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ . Όλες οι αποφάσεις της είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ και οι προθέσεις δείχνουν πως βρίσκονται στο σωστό δρόμο .
Η διαφορά από τα σούργελα του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστια !!! Έβλεπα σήμερα το πρωί , τη χαμογελαστή καθαρίστρια και τομεάρχη Τουρισμού του ΣΟΥΡΓΕΛΟ-ΣΥΡΙΖΑ και έκανα το σταυρό μου , που όλο αυτό δεν μας βρήκε στα χέρια τους .
ΟΜΩΣ :
Πρέπει η Πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού και ΟΧΙ του επιθυμητού !!!!
Πρέπει να μας λένε (για πρώτη φορά ίσως ) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τι μπορούν να κάνουν για τις επιχειρήσεις και όχι τι ΘΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ . Η Ελληνική Οικονομία , αν δεν στηριχθεί όπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ , θα καταρρεύσει μέσα σε 12 ώρες . Θέλει ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ !!!!

Βγάλτε τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ από το κάδρο της ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ γιατί θα το μετανιώσετε πολύ πίκρα .
Ενισχύστε τις επιχειρήσεις μέσω Κρατικών φορέων και όχι μέσω Τραπεζών-Ληστών
Αξιολογείστε τις ανάγκες του Κράτους και στρέψετε το βλέμμα σας προς αυτούς που πραγματικά μπορούν να παράγουν προϊόν !!!

Αυτά τα ολίγα και για σήμερα .

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.