Η ευλογία της Βίβλου, έχει ένα πλούσιο και βαθύ νόημα που εμείς οι σύγχρονοι,… μην έχοντας πια σε μεγάλο βαθμό την ανάλογη βιβλική νοοτροπία, δεν είμαστε σε θέση να συλλάβουμε, σε όλο του το εύρος.
Στην Βιβλική νοοτροπία, η ευλογία έχει τη δύναμη να επιτύχει αυτό που εκφράζει, αν και δεν έχει τίποτα να κάνει με τη μαγεία.
Η δύναμη της ευλογίας έχει την πηγή της στην γενναιοδωρία του Θεού. Ο Θεός ευλογεί τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, δηλαδή διαμέσου ενός ιερέως ως ενδιάμεσου. Ως εκ τούτου, η ευλογία πραγματοποιείται μόνο εάν ένας άνθρωπος είναι πιστός στις εντολές του Θεού.

Αντικείμενο της ευλογίας μπορεί να είναι η γονιμότητα, η υγεία, η αφθονία, η μακροζωία, η χαρά της ζωής, κάθε υλικό ή πνευματικό αγαθό.Με την ευλογία του ανθρώπου αυτός αντλεί από τον πλούτο του Θεού. Είναι μια ευχή και μια προσευχή που αφήνεται στο Θεό να πραγματοποιήσει.Η βιβλική ευλογία είναι, επομένως, μια αναγγελία βέβαιων αλλά και αναμενόμενων αγαθών που θα διατεθούν και θα χαροποιήσουν τον αποδέκτη. Εκφράζεται με τη μορφή μιας γεμάτης εμπιστοσύνη στο Θεό ικεσίας και ολοκληρώνεται με τη δοξολογία και την ευχαριστία όταν, το δώρο που έγινε πραγματικότητα, γίνεται η απόδειξη της Θεϊκής γενναιοδωρίας.

Στους μεσσιανικούς καιρούς το κατεξοχήν δώρο και ευλογία του Θεού είναι η επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος (στον Ιορδάνη ποταμό με την βάπτιση του Ιησού και την Πεντηκοστή ). Αυτή η Ευλογία ρέει άφθονη στο Χριστό ο οποίος γίνεται η πηγή κάθε ευλογίας. Διότι αυτός είναι το κατεξοχήν «Δώρο» του Πατέρα στους ανθρώπους, και από αυτόν προέρχονται όλα τα άλλα δώρα, μεγαλύτερο των οποίων είναι το Άγιο Πνεύμα, ως εκ τούτου, ο Χριστός είναι η ευλογία μας.
Η ευδαιμονία ή η ευλογία, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ροή της ενέργειας που έρχεται από τον Πυρήνα σας.Κάθε άνθρωπος έχει αυτήν την δεξαμενή ενέργειας που ονομάζουμε ευλογία επειδή ο καθένας μας είναι ένας Σπινθήρας του Θεού. Η ενέργεια του Παντοδύναμου που δημιούργησε ολόκληρο το Σύμπαν και τον Κόσμο βρίσκεται μέσα σε όλους μας.

Αυτή η ενέργεια της ευλογίας διατρέχει ορισμένους ανθρώπους περισσότερο από άλλους. Το μυστικό τους είναι ότι την χρησιμοποιούν ενώ οι άλλοι δεν την χρησιμοποιούν. Οι ενέργειες που χρησιμοποιείτε στο Σύμπαν αυξάνονται – ειδικά οι ευλογίες σας, η αγάπη, η ευγνωμοσύνη, η χάρη, η ταπεινότητα και η ομορφιά. Καθώς τις χρησιμοποιείτε τις αυξάνετε, γιατί αντλείτε περισσότερο από τον Πυρήνα σας. Καθώς ο Πυρήνας ανοίγει τη ροή της ενέργειας, το ρεύμα αυξάνεται στη ζωή σας.

Στην αρχαιότητα η ευλογία των παιδιών θεωρούνταν πολύ σημαντική, και τα παιδιά ακόμα τσακώνονταν μεταξύ τους για το ποιος θα λάμβανε την ευλογία του πατέρα. Και ένας γάμος που είναι ευλογημένος είναι ένας διαφορετικός γάμος από έναν που δεν είναι.

Μπορείτε να ευλογείτε τα ρούχα και το φαγητό σας. Πριν πιείτε ένα φλιτζάνι νερό, ευλογήστε το. Πριν χρησιμοποιήσετε ένα κρεβάτι, πριν πάρετε οποιοδήποτε έπιπλο στο σπίτι σας, μπορείτε να το ευλογήσετε. Και προτού σφίξετε τα χέρια σας με κάποιον, ευλογήστε τα χέρια του.

Μπορείτε να ευλογείτε τα λουλούδια σας, τα δέντρα, ακόμη και τα χρήματά σας. Ευλογήστε τα χρήματα που σας δίνονται είτε νοητικά είτε με τα χέρια σας, και θα δείτε τη διαφορά.
Γιατί να το κάνουμε αυτό;
Οι άνθρωποι και τα πράγματα είναι γεμάτα με αρνητικά συναισθήματα και αρνητικό ηλεκτρισμό, ειδικά τα χρήματα! Τόσος εκνευρισμός, τόσο μίσος, εκδίκηση, αρνητικά συναισθήματα και σκέψεις συνδέονται με τα χρήματα που δεν πρέπει να τα βάζετε στην τσέπη σας, εκτός αν είναι πρώτα ευλογημένα.

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.