ΟΠΟΙA ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΚΑΒΕΙ ΤΟΝ ΛΑΚΚΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΘΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕΣΑ

Ελληνική κυβέρνηση που φτάνει στο σημείο να βάζει χειροπέδες σε Έλληνες ιερείς γιατί τόλμησαν να κοινωνήσουνε πιστούς, είναι κυβέρνηση στο ανάθεμα.

Ελληνική κυβέρνηση που απαγορεύει το κορυφαίο θρησκευτικό γεγονός της ελληνικής ορθοδοξίας, το Άγιο Πάσχα, είναι κυβέρνηση στο ανάθεμα.

Όταν υπουργοί ελληνικής κυβέρνησης βρήκαν την ευκαιρία να ξεράσουν όλο το άθεο μισός τους για την Θεια λειτουργία και την Θεια κοινωνία, είναι υπουργοί στο ανάθεμα.

Όταν ελληνόφωνα τηλεοπτικά κανάλια, που πληρώθηκαν αδρά από την άθεη κυβέρνηση, από το πρωί μέχρι το βραδύ σπέρνουν τρομολαγνεία και φόβο για να τρομοκρατήσουν τους πιστούς να κλειστούν στα σπίτια τους και να μην πάρουν το Άγιο Φως να γιορτάσουν την Ανάσταση, είναι στο ανάθεμα

Η πληγή που έχει ανοίξει στο σώμα της Εκκλησίας αυτή την εποχή είναι βαθιά, χαίνουσα και πυορροούσα.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο γνωστός δημοσιογράφος και παλιός μου συνεργάτης, ο Μανώλης Κοττάκης :

Όταν μετριοπαθείς ιεράρχες αισθάνονται ότι παρακολουθούνται και ότι γίνονται στόχος αναφορών ευαίσθητων υπηρεσιών, πως τάχα κοινωνούν κόσμο μυστικώς -κάπως έτσι πρέπει να προέκυψαν και τα αδιάσειστα ντοκουμέντα των Αθηνών, από παρακολουθήσεις-, τότε το συμπέρασμα είναι πως έχουμε φύγει από τις «τριβές» της καραντίνας και έχουμε περάσει πλέον σε άλλο στάδιο, πολύ διαφορετικό: Η Εκκλησία στον βαθύ πυρήνα της αισθάνεται πως αποτελεί στόχο (μέρους) του κρατικού μηχανισμού. Και, μάλιστα, επί δεξιάς κυβερνήσεως. Αισθάνεται -δικαίως ή αδίκως- πως της φορτώνονται αμαρτίες άλλων.

Στον σκληρό πυρήνα της Εκκλησίας μας, ιερείς, μοναχές, πιστούς, η ατμόσφαιρα που επικρατεί στις ψυχές τους μοιάζει με προεπαναστατική περίοδο. Το λάβαρο λείπει μόνον. Μην ξεγελιέται κανείς από τη σιωπή. Το γεγονός άλλωστε πως την Εκκλησία ακολουθούν στο αντάρτικο δήμαρχοι που εξελέγησαν με τη στέφανο του φιλελεύθερου μεταρρυθμιστή, αμιγώς μητσοτακικοί, όπως η Μερόπη Υδραίου της Κέρκυρας, θα έπρεπε να κάνει σκεπτικούς πολλούς στην Αθήνα.

Αν δεν σταματήσουν τον διασυρμό ιερέων και πιστών η θύελλα που θα ξεσπάσει θα είναι ανεπίστρεπτη

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔAΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.