ΕΝΩ ΤΟ ΦΑΝΑΡΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ, ΤΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟ ΜΟΣΧΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΙΕΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι διώξεις Ιερωμένων που τέλεσαν το μυστήριο της Θειας Κοινωνίας, κάτι το πρωτοφανές στην από αιώνων ιστορία της ελληνικής Ορθοδοξίας, παίρνει και διεθνή διάσταση με την ανοιχτή παρέμβαση του πατριαρχείου Μόσχας ενώ το Φανάρι κωφεύει επιδεικτικά.

Όπως αναφέρεται Το Πατριαρχείο Μόσχας χαρακτήρισε «ενδεικτική καταπίεση» την ποινική υπόθεση εναντίον του Μητροπολίτη Κερκύρας Νεκτάριου και αξιωματούχων της ελληνικής πόλης της Κέρκυρας, οι οποίοι επέτρεψαν την εκτέλεση της λειτουργίας υπό καραντίνα.

«Είναι δύσκολο να φανταστούμε ότι η παρακολούθηση των υγειονομικών μέτρων μπορεί να γίνει μόνο με σκληρές ενέργειες ενάντια στους κληρικούς και τους πιστούς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Μόσχας Βλαντιμίρ Λεγκούντα και ακόμη τόνισε ότι «η καταπολέμηση του κορονοϊού δεν πρέπει να οδηγήσει σε καταπιεστικές καταστολές κατά εκείνων για τους οποίους η συμμετοχή στη λατρεία δεν είναι λιγότερο σημαντική από τη μετάβαση στο παντοπωλείο». »

Πάντως η ρωσική παρέμβαση αυτή προς υπεράσπιση του Μητροπολίτη Κερκύρας κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο κ. Νεκτάριος είναι από τους λίγους Έλληνες Ιεράρχες που έχει τοποθετηθεί ανοιχτά και κατ΄εξακολούθηση υπερ της κανονικής εκκλησίας της Ουκρανίας η οποία υπάγεται στο Πατριαρχείο Μόσχας δηλώνοντας και πρόσφατα ακόμη πως αναγνωρίζει μόνο τον Μητροπολίτη Ονούφριο! Είναι ο ίδιος ο οποίος πριν από την περασμένη Ιεραρχία του Οκτωβρίου ζητούσε αναβολή.

Επίσης η Μητρόπολη Κερκύρας διατηρεί άριστη σχέση με την Μόσχα όπως φάνηκε και προ ενάμιση χρόνου όταν τον Οκτώβριο του 2018 η δεξιά χείρα του Αγίου Σπυρίδωνος του Θαυματουργού μεταφέρθηκε στην Ρωσία για προσκύνημα.

Pentapostagma

Σχόλια

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.